Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2015 06:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend

Ošiaľ menom Horná Dolná: Ako sa skutočne nakrúcal markizácky seriál?

Nový komediálny seriál Horná Dolná, ktorý vysiela TV Markíza, láme rekordy sledovanosti.

Odohráva sa v tradičnej slovenskej dedine, ktorej obyvatelia žijú rušným spoločenským životom. Je to ale naozaj tak aj v Novej Lehote, kde sa seriál nakrúcal? Alebo je všetko úplne inak?

Nová Lehota je malá dedinka blízko Piešťan, ktorá má podľa miestnych asi 200 obyvateľov a za deň tam prejde toľko áut, že by ste ich spočítali na prstoch jednej ruky. Leto, keď sa tam nakrúcal seriál Horná Dolná, preto znamenal pre obyvateľov obrovské spestrenie a miestni mali o zábavu postarané. ,,Naša dedinka je úplne tichá, normálne to tu vôbec nevyzerá ako v seriáli,“ začína rozprávanie pani Anna Kováčiková, ktorá štábu na celé dva mesiace poskytla svoju veľkú garáž. ,,Bola v nej kostymérňa a maskérňa,“ hovorí a do reči jej skočí manžel Ľubomír. „Bol to pre nás naozaj skutočný zážitok. Prvý deň sme aj my s manželkou boli nesmelí, ale po pár dňoch sme všetkých brali ako súčasť našej rodiny,“ pochvaľuje si. ,,Na začiatku ich po dedine rozvážali na nakrúcanie autá, neskôr chodili peši, pretože sa cítili ako doma. Počul som, ako na Peťku Polnišovú volá šofér, že ju odvezie a ona mu povedala, že bude chodiť peši, lebo sa jej tu páči. Všetci to boli veľmi príjemní ľudia,“ spomína pán Ľubomír.

Garáž – centrum diania

 

Ako vlastne produkcia zastrčenú dedinku našla? ,,Jedného dňa za nami prišiel pán, ktorý mal na starosti nájsť malebnú dedinku vzdialenú maximálne hodinku od Bratislavy. Objavil sa so starostom z vedľajšej Starej Lehoty, pretože tam nemali starú krčmu, ktorá by štábu vyhovovala. U nás v dedine našli starý dom, ktorý kedysi patril mojej mamine a my sme tam voľakedy bývali. Potom sme však dom predali,“ hovorí pani Anna, ktorá dala kontakt na nového majiteľa a bolo rozhodnuté. ,,Priestor im vyhovoval, páčilo sa im tam. Vnútro, samozrejme, celé prerobili a doniesli svoje rekvizity,“ spomína pani Anna. V garáži domu manželov Kováčikovcov mali herci aj hlavné stanovisko. ,,Nevedela som si to veru ani predstaviť, koľko tu budú, ako to celé bude fungovať. Ale súhlasila som, pretože to máme nevyužité. Keď prišli a zložili si veci, garáž bola úplne plná. Mali ale v podstate k dispozícii celý dom,” hovorí nadšene pani Anna, ktorá filmárom pripravovala kávu a čaj, aby mali počas celého dňa čo piť. Je aj výborná kuchárka a jej koláčiky sme okrem hercov ochutnali aj my. ,,Naozaj veľa pečiem a keď boli hladní, ponúkli sme im, čo bolo. Peťka Polnišová si ale dávala pozor na líniu, aj Martuška Sládečková trošku ochutnala, ale spomenula, že keby tu bola jej kamarátka Zuzka Tlučková, tá by si určite dala, že tá je na koláčiky,” smeje sa.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?