Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2015 12:00 | Správy | Domáce správy

Prvé slovenské bábätká roka 2015: Víťazka Alžbetka musela na mamičku čakať, malého Lacka mama hneď opustila!

Silvestrovská noc priala pôrodom! Aj keď odborníci už roky lamentujú, že to s pôrodnosťou u nás ide dolu kopcom, nástup Nového roka im nedal za pravdu.

Prvý novorodenec - Alžbetka z Bratislavy - sa s krikom ozvala už minútu po polnoci a hneď za ňou sa prihlásili o slovo ďalšie bábätká. Z Alžbetky sa po pôrode tešil najmä jej otecko Štefan, pretože mamička Dáška (29) bola na pooperačnej sále. Alžbetka tak musela čakať, kým si ju natešená mamička vystíska.

 

Alžbetka: 49 cm, 3 440 g, 00:01 hod.

Bratislavský kraj

Prvá Slovenka sa narodila jednu minútu po polnoci v hlavnom meste v Nemocnici akademika Ladislava Dérera. Alžbetka prišla na svet akútnou sekciou. „Pôrod sekciou bol indikovaný pre vysoký krvný tlak prvorodičky. Matka aj dieťa sú v poriadku,“ povedala hovorkyňa Petra Stano Maťašovská.

Mamička tak jeden deň strávila na pooperačnej sále bez svojej dcérky a vystískala si ju až včera podvečer. Dovtedy sa z prvorodeného potomka tešil najmä otecko Štefan Bobek (32). „Ja aj moja žena sme veľmi radi, že všetko dobre dopadlo,“ povedal šťastný otecko, ktorý oslavy narodenia dcérky spojil s tými novoročnými.

Miška: 48 cm, 2 850 g, 00:34 hod.

Žilinský kraj

Šťastní rodičia Martina (26) a Michal (32) Pytlovci zo Zborova nad Bystricou (okres Čadca) čakali na vytúžené prvé bábätko osem rokov. Hrdý ocko svoj poklad nepustí z rúk a bol pri tom, keď Miška prichádzala na svet: „Chcel som chlapca, ale som šťastnejší, že mám takúto krásnu dievčinku!"

Lacko: 44 cm, 2 300 g, 00:45 hod.

Nitriansky kraj

V Nitrianskom kraji sa najrýchlejšie narodil Lacko, ktorý sa prišiel na svet v novozámockej nemocnici. Jeho matka sa však mamou roka určite nestane, pretože hneď po pôrode sa ho vzdala. Podľa zistení Nového Času o neho vôbec neprejavila záujem a dokonca aj všetkých osem jej doterajších detí skončilo v detských domovoch.

Sintia: 50 cm, 3 230 g, 01:15 hod.

Košický kraj

Úplne prvým bábätkom, ktoré v roku 2015 prišlo na svet v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach, je Sintia. Jej rodičia pochádzajú z Košických Olšian (okr. Košice-okolie). Mamička Monika (21) žiarila šťastím. „Sintia už má bračeka Ivana (2). Obaja s manželom sme si preto teraz želali dievčatko,“ prezradila mama. Pôrod nebol dlhý a prebehol hladko. „Verím, že Sintia bude mať pevné zdravie,“ želá si natešená žena.

Sofia: 46 cm, 2 550 g, 01:22 hod.

Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji bola prvým bábätkom Sofia. Hrdá mama Simona Sojková (21) prinesie domov na Nový rok bračekovi Lukášovi sestričku: „Meria a váži úplne rovnako ako Lukáš,“ usmieva sa Simona. Spolu s manželom Ivanom si dievčatko veľmi priali a sú šťastní, že sa im to splnilo.

Jakubko: 49 cm, 3 400 g, 02:00 hod.

Trnavský kraj

V galantskej nemocnici sa narodil ako prvé dieťatko Trnavského kraja Jakubko Kulich z Močenka (okr. Šaľa) mamine Daniele (30). „Je to moje druhé dieťa, lebo doma už máme takmer dvojročného chlapčeka. Vekový rozdiel medzi nimi nie je taký veľký, takže sa isto čoskoro budú spolu hrať,“ povedala šťastná mamička.

Alžbetka: 52 cm, 3 220 g, 02:20 hod.

Banskobystrický kraj

Prvým dieťatkom v Banskobystrickom kraji v roku 2015 je Alžbetka Vrbanová. Banskobystričanka Miroslava (26) priviedla na svet svoje prvé bábätko v nemocnici vo Zvolene. „Ani by mi nezišlo na um, že bude prvým novoročným dieťatkom, “ povedala mamička.

Sofia: 46 cm, 2 790 g, 02:30 hod.

Prešovský kraj

Malá Sofia je prvým dieťatkom v Prešovskom kraji. „Obaja sme si želali dievčatko a sme šťastní, že sa nám to splnilo,“ zhodli sa rodičia dievčatka Patrícia (28) a Milan (34), ktorí bývajú v dome Patríciinej mamy. Naradovaný otecko v ňom pripravil všetko na príchod ich prvého potomka. „Moje milované dievčatá budú bývať v novom prostredí,“ uzavrel Milan.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec