Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.12.2014 16:00 | Šport | Hokej

Krutá pravda z úst trénera po trpkej prehre: My máme jedného Réwaya, Kanada má takých pätnásť

Pred necelým rokom v Malmö prehra so cťou 3:5, teraz v Montreale studená sprcha na úvod.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov schytali vo svojom prvom vystúpení na svetovom šampionáte od domácich Kanaďanov vianočnú nádielku 0:8. Domáci už v 10. min viedli 3:0 a vyše 14 000 divákov v Bell Centre mohlo predčasne oslavovať úspešný vstup do turnaja. Kanaďania celkovo prestrieľali Slovákov 34:12 a odhodlane vykročili na náročnú cestu za titulom.

"Mať za sebou úspešne prvý zápas je vždy veľmi dôležité. Jedna vec je víťazstvo a druhá spôsob, akým sme sa k nemu dopracovali. Zvolili sme si na úvod správnu cestu. Predviedli sme dobrú hru a nepoľavili až do konca," uviedol útočník Robby Fabbri, ktorý strelil dva z prvých troch gólov domácich proti Slovákom. Osemnásťročný Fabbri bol jediným dvojgólovým strelcom v drese s javorovým listom. O osem gólov sa teda podelilo sedem hráčov. "Je dobré, že sme mali toľko strelcov gólov. Je to znak toho, že veľa hráčov máme hladných po víťazstve a tak to má byť. Využili sme v plnej miere aj nadšenie ľudí okolo nás. adrenalín z publika nám veľmi pomohol," pridal názor kapitán Kanaďanov Curtis Lazar.

Slovenský kapitán Martin Réway bol veľmi sklamaný z výsledku, lebo očakával vyrovnanejší duel. "Hrám za slovenský výber na šampinátoch do 20 rokov už tretí rok a doteraz to boli proti Kanade vyrovnané zápasy. Vravel som spoluhráčom, že proti nim sa dá hrať, keď predvedieme dobrý výkon. V prvých dvoch tretinách sme však nehrali dobre," cituje Réwaya server TSN. Slovenský tréner Ernest Bokroš tiež nečakal toľko gólov v sieti svojho tímu. V polovici zápasu po piatom zásahu Kanaďanov sa rozhodol stiahnuť z ľadu Denisa Godlu a dal priestor Dávidovi Okoličánymu. Aj ten však ešte trikrát lovil puk zo siete. "Máme určite lepšie mužstvo, než hovorí tento výsledok. Už od začiatku zápasu sme prehrávali a to nebolo dobré. Na hráčov zle pôsobila aj atmosféra v hľadisku, boli z nej zmrazení," povedal Bokroš pre server La Presse. Na margo skvelého výkonu Kanady slovenský tréner poznamenal: "My máme v tíme jedného Réwaya, ale Kanada má takých hráčov pätnásť."

 

Kanadské médiá pripomínajú, že ich mladíci neprehrali otvárací zápas na majstrovstvách sveta od roku 1997, keď v Helsinkách nestačili na Fínov. O rok neskôr sa práve Slováci postarali o menšiu senzáciu - vo Winnipegu uhrali na úvod MS "20" s domácimi bezgólovú remízu. Aktuálnych osem gólov v sieti Slovenska je dosť, ale kanadský rekord v počte strelených gólov je podľa serveru MS"20" oveľa vyšší. V roku 2009 opäť v domácom prostredí v Saskatoone Kanaďania rozprášili Lotyšov 16:0. "Každý strelený gól si veľmi vážime, lebo je to výsledok tvrdej práce," povedal jeden z kanadských strelcov Max Domi.

Slovenskí hráči nebudú mať príliš veľa času na oddych a vyčistenie hláv, v sobotu od 22.00 SEČ nastúpia proti obhajcom titulu z Fínska. Druhým súperom Kanaďanov budú o 2.00 h v nedeľu nadránom Nemci.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Aké sú ceny benzínu a nafty pred Veľkou nocou? Vodiči, na toto sa pripravte!
Lucid skončila v nemocnici s veľkými bolesťami.
Foto
KOMÁR dokaličil známu Slovenku: Vnútorné krvácanie, extrémne BOLESTI a... PREBOHA!
Lujze i Romanke mama nesmierne chýba.
Váš Tip
Kamarátka zavraždenej Janky († 52) sa snaží zabezpečiť jej dcéram dôstojný život: Pomoc zlomeným sirotám!
(ilustračné foto)
Horor v meste! Útočník nožom pobodal ľudí: Hlásia obete aj zranených
Ilustračné foto
Desivý incident vo Svidníku: Muž chcel podpáliť ženu, zapol všetky horáky v kuchyni! Hrôza, čo nasledovalo
Po Evke zostali tri deti a manžel.
Foto
Eva († 35) sa z bábätka tešila len mesiac: Čelná zrážka pripravila rodinu o mamu! Srdcervúce slová známych
(ilustračné foto)
Vyslať vojakov na Ukrajinu? Názor Poliakov vás prekvapí: Také výsledky nikto nečakal!
Ilustračné foto
Úmrtnosť vlani na Slovensku klesla: Toto bola najčastejšia príčina smrti!
Filipa aj Denisu napadla medvedica.
Foto
Obete zastrelenej medvedice majú stále strach: Denisa od incidentu nebola vonku! Poznačilo to aj Filipovho synčeka
Spoznávate tohto muža?
Foto
Krádež v obchodnom centre v Bratislave: Muža zachytili kamery! Spoznávate ho?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Tragická nehoda v Nemecku: Šoférmi prevráteného autobusu boli Slovák a Čech! Nové informácie
Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?