Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.12.2014 00:02 | Oprášené drámy

Osud sa s ním zahral: Muž prišiel pri nehode na D1 o manželku a syna, tá istá tragédia mu do života priniesla lásku!

Oldřich (58) pri hromadnej zrážke na D1 pri Bratislave pred deviatimi rokmi prišiel o manželku, syna. Dnes žije s matkou mladej ženy, ktorá pri nehode tiež zahynula. 

Ako sa nehoda stala? Štyridsaťtonová cisterna s pohonnými látkami predposledný deň roku 2005 narazila do stredového betónového zvodidla na diaľnici D1 neďaleko Bratislavy. Vzápätí spadla na osobné auto Peugeot 205, v ktorom zahynuli traja ľudia - vodič Ľudovít († 23) z obce v Liptove, jeho mama Amália († 44) a priateľka Martinka († 18) z Bratislavy. Rodina s mladou Bratislavčankou chcela spolu stráviť Silvestra a Nový rok v liptovskej dedine, odkiaľ pochádzali. Spolu s nimi cestoval aj vtedy 49-ročný Oldřich, šoférov otec a manžel Amálie. Z havárie vyviazol s ťažkými zraneniami, zotavoval sa dlhé mesiace. Život prináša prepletence ľudských osudov. Oldřich, ktorý pri hromadnej havárii prišiel o manželku a syna, sa spriatelil s matkou mladej Bratislavčanky Martinky, ktorej prišla o dcéru.  Dvojica dnes žije spolu v dedine neďaleko Bratislavy. "Chodievajú sem, na Liptov, ale o tragédii nechcú hovoriť. Rešpektujeme to. On vdovec, ona rozvedená, tak sa dali dokopy...," povedala pre Čas.sk pani z liptovskej dediny. 

Pri nehode havarovali desiatky ďalších áut. Do sanitky, ktorá viezla štyri pacientky, narazili dva za sebou idúce ťahače s prívesmi z Litvy. Na následky zranení pri nehode v sanitke zahynula žena († 62) z Levíc. Ďalšie tri pacientky a vodič sanitky utrpeli ťažké zranenia.

Vyšetrovanie litovských vodičov nie je skončené

Vyšetrovanie vodiča cisterny Júliusa B. z Bratislavy polícia skončila. Znalec pri objasňovaní príčin nehody zistil chyby na brzdiacom zariadení cisterny. Tie však nemali podstatný vplyv na nehodu vzhľadom na rýchlosť cisterny pred nehodou a poveternostné podmienky v čase nehody. Husto snežilo a fúkal silný nárazový vietor. V prípade uznania viny pred súdom hrozí šoférovi cisterny trest od troch do desiatich rokov.

 

Vyšetrovanie vodičov litovských kamiónov Vladimírovi V. (56) a Václavovi A. (55), ktorým hrozia  tresty odňatia slobody až na päť rokov, dodnes nebolo skončené. Pre Čas.sk to potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania sa na litovských ťahačoch s prívesmi vyskytli chyby, ktoré mohli mať vplyv na priebeh nehody. Na jednom z nich boli opotrebované pneumatiky. Nie je vylúčené, že z činnosti bol vyradený obmedzovač rýchlosti. Opotrebované pneumatiky boli aj na jednom z prívesov, pričom na kolesách boli použité pneumatiky rôznych značiek. Na tomto prívese expert zistil aj nízky účinok prevádzkovej brzdy - kolesá prednej nápravy nebrzdili.

Kedy dajú orgány činné v trestnom konaní bodku za hromadnou nehodou na diaľnici D1 neďaleko Bratislavy, nevedno. Bratislavskí policajti a prokurátori, ktorí sa prípadom zaoberajú, by sa nad touto hanebnosťou už mohli konečne poriadne zamyslieť. 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste