Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2014 08:00 | Šport | Šport mix

TOP 5 prekvapení u chorvátskeho spoluorganizátora ME: Prázdne haly a slovenský postup!

Hoci európsky šampionát hádzanárok v Chorvátsku a Maďarsku ešte prebieha, naše ženy už odcestovali domov. 

V chorvátskych mestách Osijek a Záhreb sa postarali postupom do štvrťfinále o najväčší úspech v samostatnej ére. A náš denník bol pri tom a prináša vám Top 5 zaujímavostí, ktoré sa udiali práve u balkánskeho spoluorganizátora.

Divácke fiasko

Chorváti ako jeden z organizátorov turnaja vybrali za dejiská mestá Osijek a Varaždín. Všetci si boli na betón istí, že domáce družstvo zvládne bez problémov svoju skupinu a postúpi do štvrťfinálovej fázy do nádhernej arény v Záhrebe s kapacitou 15-tisíc ľudí. Lenže Chorvátky vybuchli a nadstavbové súboje sa hrali napokon v megaaréne pred 500 ľuďmi. Organizátori tak museli dať lístky zadarmo a prišli tým o desaťtisíce eur, čo je poriadne fiasko.

 

Výbuch domácich

Nielenže obaja organizátori zaznamenajú obrovské straty na vstupenkách, najväčšie sklamanie panuje z ich vystúpenia. Maďarky i Chorvátky si totiž vo svojom prostredí brúsili zuby na medailu, ale napokon totálne pohoreli. Chorvátsky kouč odstúpil už po skupinovej fáze, hlava maďarského po neúspechu možno padne tiež.

Brankárska rarita

Stala sa ňou na turnaji švédska gólmanka Filippa Idehn (24). Ako jediná totiž chytala v šortkách, takže v bránke pôsobila ako hráčka v poli. Hoci predtým skúšala chytať aj v teplákoch, veľmi jej to prekážalo a napokon ostala verná trenkám. „Jednoducho šortky sú krajšie, ako mať na sebe dlhé nohavice. Cítim, že sa môžem pohybovať,“ povedala Idehn.

Slovenský postup

Naše dievčatá sa na šampionáte predstavili po dlhých 20-ich rokoch. Hoci mnohí skeptici im predpovedali v skupine tri výprasky, napokon odohrali skvelú základnú časť, v ktorej vzdorovali Francúzsku i Čiernej Hore a napokon senzačne postúpili do štvrťfinálovej fázy, čím sa postarali o najväčší úspech ženskej hádzanej v samostatnej ére. V nadstavbovej časti už neprekvapili a mierne si pokazili dojem z predošlých duelov.

Najkrajší tím

Okrem senzačného postupu zo skupiny zaujali slovenské hádzanárky aj svojou krásou. Podľa prezidenta nášho zväzu Jaroslava Holešu i zahraničných médií sme mali na turnaji najkrajšie družstvo. Podľa renomovaného maďarského denníka Nemzeti Sport sa dokonca spojka Simona Szarková stala misskou nášho výberu a možno aj celého turnaja.

Chorváti ako jeden z organizátorov turnaja vybrali za dejiská mestá Osijek a Varaždín. Všetci si boli na betón istí, že domáce družstvo zvládne bez problémov svoju skupinu a postúpi do štvrťfinálovej fázy do nádhernej arény v Záhrebe s kapacitou 15-tisíc ľudí. Lenže Chorvátky vybuchli a nadstavbové súboje sa hrali napokon v megaaréne pred 500 ľuďmi. Organizátori tak museli dať lístky zadarmo a prišli tým o desaťtisíce eur, čo je poriadne fiasko.

Stala sa ňou švédska gólmanka Filippa Idehn (24). Ako jediná totiž chytala v šortkách a nie v teplákoch, takže v bránke pôsobila ako hráčka v poli. „Jednoducho šortky sú krajšie, ako mať na sebe dlhé nohavice. Cítim, že sa môžem pohybovať,“ povedala Idehn.

Nielenže obaja organizátori zaznamenajú obrovské straty na vstupenkách, najväčšie sklamanie panuje z ich vystúpenia. Maďarky i Chorvátky si totiž vo svojom prostredí brúsili zuby na medailu, ale pohoreli. Chorvátsky kouč odstúpil už po skupinovej fáze.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo