Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2014 08:00 | Šport | Šport mix

TOP 5 prekvapení u chorvátskeho spoluorganizátora ME: Prázdne haly a slovenský postup!

Hoci európsky šampionát hádzanárok v Chorvátsku a Maďarsku ešte prebieha, naše ženy už odcestovali domov. 

V chorvátskych mestách Osijek a Záhreb sa postarali postupom do štvrťfinále o najväčší úspech v samostatnej ére. A náš denník bol pri tom a prináša vám Top 5 zaujímavostí, ktoré sa udiali práve u balkánskeho spoluorganizátora.

Divácke fiasko

Chorváti ako jeden z organizátorov turnaja vybrali za dejiská mestá Osijek a Varaždín. Všetci si boli na betón istí, že domáce družstvo zvládne bez problémov svoju skupinu a postúpi do štvrťfinálovej fázy do nádhernej arény v Záhrebe s kapacitou 15-tisíc ľudí. Lenže Chorvátky vybuchli a nadstavbové súboje sa hrali napokon v megaaréne pred 500 ľuďmi. Organizátori tak museli dať lístky zadarmo a prišli tým o desaťtisíce eur, čo je poriadne fiasko.

 

Výbuch domácich

Nielenže obaja organizátori zaznamenajú obrovské straty na vstupenkách, najväčšie sklamanie panuje z ich vystúpenia. Maďarky i Chorvátky si totiž vo svojom prostredí brúsili zuby na medailu, ale napokon totálne pohoreli. Chorvátsky kouč odstúpil už po skupinovej fáze, hlava maďarského po neúspechu možno padne tiež.

Brankárska rarita

Stala sa ňou na turnaji švédska gólmanka Filippa Idehn (24). Ako jediná totiž chytala v šortkách, takže v bránke pôsobila ako hráčka v poli. Hoci predtým skúšala chytať aj v teplákoch, veľmi jej to prekážalo a napokon ostala verná trenkám. „Jednoducho šortky sú krajšie, ako mať na sebe dlhé nohavice. Cítim, že sa môžem pohybovať,“ povedala Idehn.

Slovenský postup

Naše dievčatá sa na šampionáte predstavili po dlhých 20-ich rokoch. Hoci mnohí skeptici im predpovedali v skupine tri výprasky, napokon odohrali skvelú základnú časť, v ktorej vzdorovali Francúzsku i Čiernej Hore a napokon senzačne postúpili do štvrťfinálovej fázy, čím sa postarali o najväčší úspech ženskej hádzanej v samostatnej ére. V nadstavbovej časti už neprekvapili a mierne si pokazili dojem z predošlých duelov.

Najkrajší tím

Okrem senzačného postupu zo skupiny zaujali slovenské hádzanárky aj svojou krásou. Podľa prezidenta nášho zväzu Jaroslava Holešu i zahraničných médií sme mali na turnaji najkrajšie družstvo. Podľa renomovaného maďarského denníka Nemzeti Sport sa dokonca spojka Simona Szarková stala misskou nášho výberu a možno aj celého turnaja.

Chorváti ako jeden z organizátorov turnaja vybrali za dejiská mestá Osijek a Varaždín. Všetci si boli na betón istí, že domáce družstvo zvládne bez problémov svoju skupinu a postúpi do štvrťfinálovej fázy do nádhernej arény v Záhrebe s kapacitou 15-tisíc ľudí. Lenže Chorvátky vybuchli a nadstavbové súboje sa hrali napokon v megaaréne pred 500 ľuďmi. Organizátori tak museli dať lístky zadarmo a prišli tým o desaťtisíce eur, čo je poriadne fiasko.

Stala sa ňou švédska gólmanka Filippa Idehn (24). Ako jediná totiž chytala v šortkách a nie v teplákoch, takže v bránke pôsobila ako hráčka v poli. „Jednoducho šortky sú krajšie, ako mať na sebe dlhé nohavice. Cítim, že sa môžem pohybovať,“ povedala Idehn.

Nielenže obaja organizátori zaznamenajú obrovské straty na vstupenkách, najväčšie sklamanie panuje z ich vystúpenia. Maďarky i Chorvátky si totiž vo svojom prostredí brúsili zuby na medailu, ale pohoreli. Chorvátsky kouč odstúpil už po skupinovej fáze.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!
Ryunosuke Omori brutálne vypol svojho súpera!
Takúto rýchlosť ste ešte nevideli: Japonský bojovník brutálnym KO ohúril celý svet!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Silný náraz usmrtil dôchodcu.
Predsviatočný večer v znamení tragédie: Vodič zrazil starčeka († 76) na bicykli
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia