Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2014 17:23 | Šport | Hokej

Martin Réway pred hokejovými MS v Kanade: Na čo všetko je pripravený?

Jedným z hlavných lídrov slovenskej reprezentácie do 20 rokov na majstrovstvách sveta v Kanade by mal byť Martin Réway (19).

Útočník Sparty Praha verí, že so spoluhráčmi sa im podarí splniť hlavný cieľ a tým je postúpiť zo základnej skupiny a vyhnúť sa bojom o záchranu.

Mladý útočník je zvyknutý na úlohu lídra a chce sa jej zhostiť čo najlepšie. "Pred rokom to bolo hlavne na mne a na Markovi Daňovi. Teraz to bude asi na mne, ale nejdem tam hrať sám. Bude nás tam 23 chalanov, ktorí pôjdeme za jedným cieľom a chceme reprezentovať čo najlepšie," povedal po pondelňajšom tréningu.

Aj keď hlavný tréner výberu Ernest Bokroš ešte neprezradil mená kapitána a asistentov, jedným z horúcich kandidátov na "C-éčko" je práve Réway. "Som na túto úlohu pripravený. Bol som kapitán na turnaji vo Švajčiarsku a aj skôr v kariére, takže z tohto pohľadu je to v poriadku," uviedol.

 

Šampionát do 20 rokov sa uskutoční v kanadských mestách Toronto a Montreal v dňoch od 26. decembra 2014 do 5. januára 2015. Mladí Slováci sa predstavia v základnej A-skupine spoločne s rovesníkmi z Kanady, Fínska, USA a Nemecka. Svoje zápasy v skupine odohrajú v hale Bell Centre v Montreale.

"Pôjdeme od zápasu k zápasu. Podľa mňa nie je namieste si dávať nejaké konkrétne ciele. Je to turnaj a každý môže vyhrať s každým. Nastúpime do každého zápasu na sto percent a na ľade necháme všetko," pokračoval Réway.

V boji o postup by mal byť rozhodujúci posledný zápas s Nemeckom, no mladí Slováci sa pokúsia získať potrebné body už skôr v súbojoch so silnými protivníkmi: "Budeme sa snažiť uhrať ich už predtým, ale sme si vedomí, že to budú nesmierne ťažké zápasy. Duel s Nemeckom by mal rozhodnúť, ale určite tam nejdeme len kvôli jednému stretnutiu."

Réway odohral v prebiehajúcej sezóne českej extraligy 23 zápasov, v ktorých nazbieral 21 bodov za 5 gólov a 16 asistencií. "Strelecky to nie je najlepšie, keďže mám len päť gólov, ale som v pohode. A myslím si, že celý tím je v pohode. Máme tu dobrú partiu a to je najdôležitejšie."

Réway bude hrať zápasy na štadióne tímu, ktorý ho draftoval do NHL. Montreal si ho vybral v roku 2013 vo 4. kole z celkovo 116. miesta. Mladý útočník však o prechode do zámoria zatiaľ príliš neuvažuje. "Montreal nemá problém s tým, že hrám českú extraligu namiesto AHL. Obe ligy sú asi na rovnakej úrovni. Povedal som im, že sa chcem najprv poriadne vyhrať v Čechách, byť tam jeden z najlepších hráčov a potom by som v pohode zvládol prechod do NHL," dodal.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej