Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2014 18:55 | Prominenti | Domáci Prominenti

Keď nakupujú muži... Na čo najviac míňajú Boris Kollár či Sajfa?

Vraví sa, že mužov nakupovanie zvyčajne nebaví, ak práve nejde o autá alebo o najnovšiu techniku.

V takých prípadoch prídu do obchodu s jasnou predstavou, pozrú sa, či na to majú, kúpia a odchádzajú preč. Či je to naozaj tak, sme pred Vianocami, keď sú obchody na prasknutie plné bezhlavo nakupujúcich davov, zisťovali u známych mužov. Jestvujú obchody, v ktorých dokážu zabudnúť na čas? A za čo míňajú najviac peňazí?

 

Boris Kollár (49), podnikateľ

V ktorom obchode by ste mohli tráviť hodiny?

V obchode s dizajnérskou módou v Bratislave a vo veľkých kníhkupectvách. Tam sa zvyčajne zabudnem aj tri hodiny. Je to neskutočný relax prezerať, listovať a cítiť vôňu tých kníh, dať si tam kávu a nakoniec nakúpiť. Vždy odchádzam aspoň s desiatimi knižkami, pretože veľmi rád čítam a prakticky neustále nakupujem knihy. Posledný obchod, ktorý mám rád je West Marine v Amerike. Je to špecializovaný obchod so všetkým, čo sa týka lodí, ich vybavenia, rybárčenia... Odtiaľ ma musia doslova vyviesť, buď obsluhujúci personál, alebo moje nak smrť otrávené deti. (smiech) Tam sa dokážem odpojiť od reality, nevnímať svet, skúmať, prehrabávať a objavovať. Vari nie je ani možné, čo všetko vymyslia a uvedú na trh ,,soudruzi“ zo Spojených štátov a čuduj sa svete, všetky tie veci po zakúpení aj fungujú.

Za čo míňate najviac peňazí?

Jednoznačne najviac ma stoja letenky pre mňa a moje deti. (smiech)

Kúpili ste si niekedy zbytočnú vec, ktorú ste vôbec nepotrebovali?

Kúpil a stáva sa mi to často hlavne na cestách. Naposledy to bol vyradený sústruh, ale ešte neviem, na čo mi bude, ale on sa raz zíde na železo. (smiech)

Keby vám partnerka chcela urobiť radosť, čo by vám mala kúpiť?

Keby mi chcela urobiť radosť? Mňa poteší dobrá kniha, dobré cd, predražené CT, ale to mi už kúpil Paška. Potom ešte pyžamo z Benettonu. Milujem ich a nosím ich už 15 rokov a vždy sa z nového neskutočne teším.

Chodíte nakupovať spoločne s partnerkou?

Chodím iba občas, keď ideme vybrať niečo deťom.

Ktorý obchod neznášate?

Neznášam akýkoľvek obchod, keď je v ňom partnerka nerozhodná!!! Keď nevie, čo chce a nedá pokoj, kým to nedostane. (smiech) To strašne dlho trvá a úplné peklo je, keď v ňom nie je kreslo alebo sofa na sedenie pre toho chudáka, čo to platí a musí stáť a milo sa tváriť, že je vlastne šťastný, že sa tu nachádza. Každý slušný obchod by mal mať kútik s pohodlným kreslom a prvou pomocou – stolíkom s miskou plnou neurolu, vodou na zapitie, aby sme sa aj my muži mohli v pohodlíčku opustiť a mali šancu to prežiť. Kyslíkový prístroj je vítaný. (smiech)

Matej Sajfa Cifra (35), moderátor

V ktorom obchode by ste mohli tráviť hodiny?

Určite v športovom obchode. Najčastejšie obkukávaním vecí, ktoré pred tým, než si ich oblečiem alebo obujem, majú magickú moc, pretože mám pocit, že ma zrýchlia. Keď si ich potom dám, už von zistím, že si to ozaj treba celé odmakať. Veľa času dokážem tráviť aj v obrovskom švédskom obchode s nábytkom, pretože to, čo potrebujem, je zvyčajne umiestnené až úplne na konci. (smiech)

Za čo utrácate najviac peňazí?

Určite za jedlo a služby. Páči sa mi najesť sa niekde, kde je pekne, chutne tam varia a obskakuje vás zábavná a dobrá obsluha. To mi za to stojí. Taktiež oblečenie, ktoré je nutnosť a športové náradie patria k mojim najčastejším výdavkom.

Kúpili ste si niekedy zbytočnú vec, ktorú ste vôbec nepotrebovali?

Miliónkrát. Ale predtým som bol vždy skalopevne presvedčený o tom, že bez toho sa nedá existovať. Minule som dostal krájač na avokádo. Vyzerá tak sofistikovane, že je v reálnom živote totálne nepoužiteľný.

Keby vám partnerka chcela urobiť radosť, čo by vám mala kúpiť?

Minulé Vianoce som od nej na Ježiška dostal hraciu konzolu Playstation 4. Totálne ma to zaskočilo, lebo som po nej len tak závistlivo poškuľoval vraviac si, že som na to už starý. Odrazu som pod stromčekom zažiaril ako malý chlapec pod prúdom. (smiech)

Chodíte nakupovať spoločne s partnerkou?

Vždy sa vlečiem v jej stopách. Niekedy sa zaujímam živšie, nasávam a zisťujem, čo sa jej páči, aby som vedel, čím by som ju mohol potešiť. Inokedy zaujmem polohu sediacej zombie, ktorá niekde v rohu obchodu vyčkáva na vhodný moment, ako uniknúť na čerstvý vzduch.

Ktorý obchod neznášate?

Akýkoľvek, kde hrá zbytočne nahlas otravná hudba. Neznášam, keď na seba musíme v obchode kričať a pritom sme od seba vzdialení na meter. Moju nakupovaciu náladu to rozhodne nepodporuje.

Fero Mikloško (39), módny návrhár

V ktorom obchode by ste mohli tráviť hodiny?

Najradšej trávim čas v obchode s látkami a galantérnymi doplnkami. Úplná profesionálna deformácia, ale patrí to jednoducho ku mne. Hlavne v zahraničí, kde je naozaj neuveriteľný výber, ale aby som nehovoril len o práci, milujem jeden obchod v Paríži, kde majú veľký výber módnych vychytávok a volá sa Colette.

Za čo míňate najviac peňazí?

Na náklady na moju firmu! (smiech) Rád, samozrejme, doprajem aj druhým a rád obdaruvávam či v práci, alebo partnera. Rád vyberám veci pre druhých, a tým im nenútene vnútim svoj vkus. (smiech)

Kúpili ste si niekedy zbytočnú vec, ktorú ste vôbec nepotrebovali?

Mám niekedy nutkanie, že dotyčnú vec musím mať, lebo sa mi veľmi páči a až hystericky na ňu potom čakám a keď ku mne dorazí, ovládne ma úplný pokoj, že ju mám, ale ostane už len pekne odložená. To znamená, že mám doma asi 32 slnečných okuliarov. Sú do dizajnové vychytávky zvučných mien. Niektoré sú už zodraté a vtedy doma poviem, že by sa mi zišli nové. (smiech)

Keby vám partner chcel urobiť radosť, čo by vám mal kúpiť?

No toto je vždy problém, lebo keď sa pýta, čo by som chcel, neviem. Musím mu konkrétne ukázať, čo chcem, on to kúpi a pri rozbaľovaní zahrám divadielko, že ma prekvapil a že som to vôbec nečakal. Môžem ísť hrať rovno do SND.

Chodíte nakupovať spoločne s partnerom?

Nemám rád zdĺhavé chodenie po nákupných centrách, ľudí v nich a neochotu unavených predavačiek. Tiež výber sortimentu. Ale keď už musíme ísť, zatnem zuby a modlím sa, aby to už prešlo. Rasťo by sa motal a pozeral. Keď sme v zahraničí, tak sa vyžívame a veľmi nás to baví, hlavne prístup ľudí, ochota a pokoj. Milujem nákupné pauzy pri drinku a dobrom jedle.

Ktorý obchod neznášate?

Suvenírové obchody v centre Bratislavy, ktoré majú vo výkladoch visiace valašky, zástery s potlačou nahej ženy, magnetky so symbolom Bratislavského hradu zo zle odliateho moduritu. No peklo! Výborné kombinácie. Vždy, keď prechádzam okolo týchto obchodov, neskutočne sa bavím. (smiech)

Miko Hladký (42), spevák

V ktorom obchode by ste mohli tráviť hodiny?

Samozrejme, v hudobných obchodoch, kde sa predávajú albumy alebo hudobné nástroje. V platniach by som sa dokázal hrabať celé hodiny a dopĺňať si zbierku vinylov tými, ktoré mi chýbajú. Doma ich už mám vyše 600 a stále by som za ne vedel utratiť majland. Z niektorých mojich obľúbených kapiel ako Pink Floyd alebo Beatles mám aj po dve vydania. Podobne to mám, aj keď sa nachádzam v obchode s gitarami, kde by som bol schopný kúpiť si každú jednu. To by bola ale príliš drahá zbierka, tak si to môžem dopriať len párkrát za život. (smiech)

Za čo míňate najviac peňazí?

Momentálne najviac míňam na svojho nového psa. Volá sa Argo a je to nemecký ovčiak. Má osem mesiacov a už mi skoro všetko v dome zožral. Minulý týždeň mi dokonca prehrýzol káble, a tak zrušil internet aj televíziu. Okrem rôznych hračiek, kostí a obojkov som teda musel doplniť aj zničené veci. Mám ale veľkú rodinu a počas roka veľmi rád kupujem darčeky pre moju dcéru Ninku a deti mojich bratov.

Kúpili ste si niekedy zbytočnú vec, ktorú ste vôbec nepotrebovali?

A keby len jednu. (smiech) Z času na čas si domov kúpim nejaký posilňovací stroj, o ktorom som presvedčený, že na ňom budem cvičiť, ale, samozrejme, skončí ako sušiak na bielizeň. Priatelia sa na mne potom dobre bavia, pretože ho vždy predám za totálne smiešnu sumu. (smiech)

Keby vám partnerka chcela urobiť radosť, čo by vám mala kúpiť?

Som fanúšikom živých koncertov, vždy sa poteším, keď dostanem lístok na vystúpenie mojej obľúbenej kapely. Tento rok ma preto čakajú ešte Lenny Krawitz a Bryan Adams.

Chodíte nakupovať spoločne s partnerkou?

Oblečenie takmer vždy. Neznášam sa prehrabávať v obrovských kopách oblečenia. Keď je toho priveľa, zdá sa mi to všetko rovnaké. (smiech) Vtedy naozaj potrebujem pomoc a radu, preto chodievam nakupovať s priateľkou. V móde sa vyzná a najlepšie mi vyberie nejaký štýlový kúsok.

Ktorý obchod neznášate?

Všeobecne nemám rád preplnené nákupné centrá, a preto si najmä v tomto predvianočnom období kupujem najmä cez internet. Veľmi stratený sa cítim v obchodoch s potrebami pre domácich majstrov, ako sú rôzne šróby, klince a vrtáky. Tam si pripadám ako na inej planéte. (smiech)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie