Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.11.2014 06:55 | Správy | Domáce správy

Nový minister školstva Draxler sa pustil do vlastných: Smerákom vynadal do papalášov!

Kto by to od neho čakal? Na ministerskej stoličke nesedí šéf rezortu školstva Juraj Draxler ani týždeň a už musí čeliť problémom. 

Vo svojich blogoch spred niekoľkých rokov totiž nešetril kritikou Smeru, ktorý mu teraz ponúkol miesto vo vláde. Smerákov doslova označuje za papalášov, ktorí sa zamerali na arogantné predvolebné gestá. Premiér Fico jeho útoky nekomentoval, poslanci už takí vľúdni neboli.

Draxler sa v jednom z blogov, kde hodnotil výsledky volieb v roku 2010, pustil do vládnej strany. „Postupom času biznismeni zo Smeru pri pohľade na plný stôl štátnych financií doslova zbesneli. Strana papalášov sa zameriavala na arogantné gestá ako predvolebné umiestnenie megasochy „kráľa“ Svätopluka na hradné nádvorie,“ napísal Draxler. V texte však zachádza ešte ďalej. Vrchné etalóny strany sú podľa neho doslova prelezené mimoriadne bezškrupulóznymi ľuďmi. „Ak by vraj Smer bral reči o ,dôraznej obrane národnoštátnych záujmov‘ dôsledne, musel by niektorých svojich vysokých funkcionárov rovno postaviť k múru,“ pokračoval.

Nový Čas zisťoval, či Draxler svoje slová s odstupom času neľutuje. „Minister si vysoko váži podporu vedenia strany Smer, ktorú dostal. Vo svojich článkoch vyjadroval osobný názor v danom čase,“ povedala hovorkyňa rezortu školstva Martina Slušná. Pýtali sme sa aj premiéra, či nespravil krok vedľa rozhodnutím dať pozíciu ministra školstva ich niekdajšiemu kritikovi. Ten jeho vyjadrenia nekomentoval. Politický analytik Ján Baránek Draxlerovu kritiku zle nevníma. „Je dobré, že takýto človek je vo vláde. Je dobre, že tam nešla nejaká osobná zášť. Je to taký ďalší signál nejakej zmeny,“ zhodnotil. Otázne zostáva, či Draxler bude v kontroverznom blogovaní pokračovať, články môže písať aj z ministerského postu. „Je viazaný lojalitou. Minister nie je súkromná osoba,“ doplnil Baránek.

Smeráci: Robo, rob s tým Draxlerom niečo!

 

Dušan Jarjabek

- V prvom rade musí vyhovovať pánovi premiérovi. Keď jemu vyhovuje, v tej chvíli si myslím, že každé ďalšie pripomienky zo strany poslancov sú zbytočné. Je to otázka na premiéra, koho si vybral a komu dôveruje.

 

Anton Martvoň

- Nevidel som jeho blogy, ani nečítal. Je to otázka naňho, ako to myslel v tých blogoch a či teraz nemá nejaký iný vnútorný pocit, keď niečo kritizoval. Možno to bola konštruktívna kritika z jeho pohľadu, ale je to skôr otázka naňho.

 

Ľuboš Blaha

- Je to dosť dávno. Každý má právo, aby sa jeho názory vyvíjali. Verím tomu, že nový minister veľa vecí už asi vníma inak. Pokiaľ tá kritika nebola vyslovene fatálna, čo očividne nebola, keďže je dnes súčasťou vlády, myslím, že sa dá na to pozerať s nadhľadom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Foto
Najdivokejšie predpovede brazílskeho Nostradama pre rok 2024: 3. svetová, nový kráľ a... Jedna sa už mala naplniť!
(ilustračné foto)
Francúzsko je zdesené: Riaditeľovi školy sa vyhrážajú smrťou po hádke o hidžábe!
Foto
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy
Foto
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?!
Pád mosta v americkom Baltimore
Foto
Najhoršie správy sa potvrdili: Tragická dohra zrúteného mosta! Z vody vytiahli...
Potápači majú za úlohu nájsť telá nezvestných robotníkov
Foto
Novinky o páde mosta v Baltimore: Odvolali záchrannú akciu! Hrozivý dôvod
Mojsej sa bál o strechu nad hlavou.
Foto
Braňo Mojsej v strachu o apartmán v Tatrách: POŽIAR budovy! Všade bol dym a plamene
Február 2024. Benova brada bola jeho poznávacím znamením.
Foto
Šokujúca PREMENA amerického herca: Omladol najmenej o 10 rokov! Spoznali by ste ho?
Plavky Davida Hasselhoffa
Foto
Legendárne plavky Hasselhoffa z Baywatchu predali! Uf, z tej sumy sa vám zatočí hlava
Slávna scéna s DiCapriom a Kate Winslet vyvolala diskusiu o veľkosti plávajúcej dosky.
Foto
Ikonickú rekvizitu z filmu Titanic predali za 664-tisíc! Za čo zaplatili tak mastnú sumičku?
(ilustračná foto)
Smútok zo zámoria, zomrela osobnosť († 82) americkej vrcholovej politiky: Na konte má viacero pôsobivých prvenstiev
Talianska premiérka Giorgia Meloniová.
Po útoku v Moskve sa to zhorší: Vážne varovanie talianskej premiérky