Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.11.2014 15:03 | Šport | Hokej

Generálny manažér Maroš Krajči prezrádza zákulisie belasého tábora: Hrozí Slovanu krach a výpredaj?

Hokejový Slovan je v hernej kríze. Mužstvo stráca cenné body a účasť v play off KHL sa mu každým zápasom v poslednom čase vzďaľuje.

Generálny manažér belasých Maroš Krajči v rozhovore pre Nový Čas otvorene hovorí o meškajúcich výplatách, klesajúcej návštevnosti, ale aj o tom, či nehrozí tímu vianočný výpredaj, ba dokonca koniec v nadnárodnej súťaži!

? Po trénerskej výmene Matikainena za Čadu sa očakávalo, že sa mužstvo naštartuje a začne vyhrávať najmä doma. Trápenie však pokračuje. Čo na to hovoríte?

- Samozrejme, že nás to neteší. Ak by sme boli úspešní aspoň v polovici domácich zápasov, v ktorých sme nebodovali, pohodlne by sme sa v tomto momente usadili na postupových priečkach. Mužstvo aj realizačný tím však práve teraz potrebujú o plnú dôveru a podporu nielen vedenia klubu, ale aj fanúšikov. Teraz vstupujeme do rozhodujúcej časti sezóny, teraz musí každý ukázať, že je skutočným slovanistom!

 

? Najväčší problém je koncovka, a pritom v kádri je množstvo elitných útočníkov. Mali ste s nimi pohovor?

- Áno, mali. Všetko sú to skúsení hráči s niekoľko sto zápasmi v NHL či KHL. Ich samých to mrzí a hľadajú všetky možné spôsoby, aby boli efektívnejší.

? Už dlhšie sa špekuluje o rôznych hráčskych rošádach - Janus za Konráda či príchod útočníka Réwaya zo Sparty výmenou za Bližňáka. Ako to reálne vyzerá?

- Nie je žiadnym tajomstvom, že o Réwaya má Slovan dlhodobo záujem. O podmienkach jeho príchodu rokujeme.

? Hovorí sa, že hráčom meškajú dva mesiace výplaty. Nie je aj to problém, že mužstvo nemá čistú myseľ na hokej?

- Hráči sú maximálni profesionáli a väčšina z nich zároveň veľmi rozhľadení ľudia, ktorí vnímajú rôzne aj nehokejové súvislosti. Navyše, sú od nás presne informovaní. Poslednú schôdzku k tejto téme sme mali v nedeľu. Máme džentlmenskú dohodu, kedy a akým spôsobom im budú aktuálne podlžnosti uhradené. Niekoľkokrát mi kabína zdôraznila, že za tesnými prehrami netreba hľadať celkovú problematickú finančnú situáciu. Slovan v nej momentálne ani zďaleka nie je jediným klubom v KHL.

? Finančné problémy má viacero klubov. Nemusia sa fanúšikovia obávať, že táto sezóna bude poslednou pre Slovan v KHL?

- Hokej nežije sám vo svojom mikrosvete, na celú súťaž nepriaznivo vplývajú napríklad klesajúce ceny ropy, zemného plynu, ale aj sankcie zo strany EÚ proti Rusku pre situáciu na Ukrajine. Aj aktuálne problémy Slovana sú spôsobené nehokejovými dôvodmi, približne 30 % nášho rozpočtu je viazaných na obchod našich partnerov s Ruskou federáciou. Ak pre súčasnú zložitú politickú situáciu padajú celé firmy, niet divu, že vznikajú obavy aj v prostredí športu. My urobíme všetko pre to, aby sme KHL udržali pre Bratislavu a Slovensko aj v nasledujúcich sezónach.

? Na play off strácate 8 bodov. Ak by sa strata prehĺbila, nehrozí v kádri vianočný výpredaj?

- Áno, možno povedať, že december bude kľúčový, do konca Vianoc nás doma čaká ešte deväť zápasov, z toho viac šesťbodových proti priamym konkurentom v boji o play off. Vianočného výpredaja kádra sa však naši fanúšikovia za žiadnych okolností nemusia obávať.

? V tejto sezóne nebýva Slovnaft aréna vypredaná. Ste z toho sklamaný?

- Určite áno, a nielen my v Bratislave, ale naprieč celou KHL. Dá sa povedať, že progres v tomto smere prežívajú iba v Helsinkách, Petrohrade a Minsku, v ostatných mestách zrejme na ľudí doľahla ťaživá politická aj ekonomická situácia. Náš problém, prečo nám na zápasoch chýba približne tisíc divákov oproti stavu, na ktorý sme si zvykli, je však jednoznačný: doma musíme vyhrávať. Potom sa vrátia aj tzv. fanúšikovia úspechu, ktorí nás nateraz opustili.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR
Šimkovičová podporuje spoluprácu so Slovinskom: Máme podobnú kultúru i umenie
Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši sa podarilo vypátrať rekordne rýchlo: Vymakaná technika!
Mária Zelinová
FotoVáš Tip
Markizáčka Zelinová sa rozhodla pre nový účes, muži ju skritizovali pod čiernu zem: Uf, čo naň hovoríte vy?
(ilustračné foto)
Znepokojivé dianie v Aténach: Metropolu zahalil prach, lekári varujú! Toxická zmes
Foto
Slafkovský má životnú formu! Čo na jeho fazónu hovorí šéf zväzu Šatan?
Ilustračné foto
Pred sviatkami je na cestách rušno: Polícia hlási prvé nehody! Vodiči, dbajte na opatrnosť
jadrová elektráreň
V USA sa chystá niečo veľké: Bude to prvýkrát v histórii! Čo je za tým?
(ilustračné foto)
S veľkonočnými sviatkami sa otvára aj otázka ekológie: TIPY, ako sa dá oslavovať šetrne! Pozor na bežné chyby
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do Severoatlantickej aliancie Styčný tím pre integráciu síl NATO
AktualizovanéFoto
Slovensko je členom NATO už 20 rokov: Čaputová otvorene prehovorila! Bol vstup do aliancie dobrý krok?
Foto
Český tréner je hitom internetu: Pripomenul legendárneho Standu Řezáča!
Univerzita sľubuje modernizáciu študentských internátov
Slovenská univerzita láme rekordy: Najväčší projekt v dejinách Slovenska! Na toto išli fondy
Markíza tentoraz stavila na Luciu a Viktora.
Foto
Tajný plán Vinczeho na únik z Markízy? Láka ho úplne iné práca! Aha, čo o nej prezradil