Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.11.2014 12:00 | Správy | Domáce správy

Vdovec po Ivete († 45) sa rozhodol prehovoriť o hrozných mukách: Vrahovi posiela zúfalý odkaz!

Vrah a slovenské súdnictvo mu zničili život! Ivan Částa (48) sa prvýkrát rozhodol otvorene prehovoriť o hrozných mukách, ktoré prežíva takmer tri roky.

Práve vtedy zmizla jeho manželka Iveta († 45) a domov sa už nikdy nevrátila. Štefan Szabó, ktorý je podľa vyšetrovateľov podozrivý z jej vraždy, sa momentálne ukrýva na slobode. Podnikateľ sa pritom už raz ocitol v base, keď si odpykával doživotie za dvojnásobnú vraždu. Napokon sa pre nehoráznu chybu súdu dostal na slobodu a utiekol na neznáme miesto. Ivan Částa stratil akúkoľvek dôveru v spravodlivosť a teraz si želá už iba jediné - aby sa telo jeho manželky našlo a mohol ju dôstojne pochovať.

 

Štefan Szabó z Lesných Kračian skončil s rukami v putách v lete 2012, krátko po vražde Tibora Kováča († 42), od ktorého si požičal peniaze. Súd mu nakoniec dokázal nielen Kováčovu smrť, ale aj vraždu Andreja Wolfa († 55), ktorého zastrelil ešte v roku 2009. Szabó sa počas vyšetrovania správal cynicky, sudca ho viackrát označil za psychopata. Podnikateľ sa napokon dostal do basy na doživotie.

Pocit aspoň takéhoto zadosťučinenia pozostalým nevydržal dlho. Pre procesnú chybu Najvyššieho súdu sa dvojnásobný chladnokrvný vrah dostal v marci 2014 na slobodu. „Bola to veľká chyba. Cítil som sa strašne ukrivdene. Čistá beznádej. Už keď som videl jeho výraz tváre v televízii, tak ma neprekvapilo, že sa chystá utiecť,“ začal rozprávanie manžel Ivety Částovej, ktorá pre Szabóa pracovala ako účtovníčka v potravinách v Bratislave a záhadne zmizla v období medzi dvoma vraždami mužov.

Jej krv sa našla v aute Szabóa, ktorý si posledné mesiace užíval čas strávený na slobode. Býval v rodinnom dome s manželkou a so synom a naďalej podnikal. Keď nové pojednávanie v októbri 2014 potvrdilo Szabóovi doživotný trest, zo sekundy na sekundu zmizol a odvtedy po ňom pátra polícia. Jeho rodina zostala žiť v dedine, ale podľa susedov s nikým nekomunikuje.

Požičané peniaze

V prípade zavraždených dvoch mužov a nezvestnej Ivety Částovej bol scenár rovnaký. Szabó si od nich požičal peniaze, a keď malo dôjsť k ich splateniu, obaja muži a pani Částová zmizli. Zatiaľ čo polícia objavila telá Andreja Wolfa v Szabóovej chatke a Tibora Kováča v rodinnom dome, pozostatky Ivety Částovej sa doteraz nenašli. Posledné správy hovoria o tom, že jej telo môže byť na skládke pri Plaveckom Štvrtku. Keď sa policajti zaoberali pred polrokom nálezom ženského torza v Bratislave, Štefan Szabó šokoval svojou chladnokrvnou úprimnosťou.

„Budete prekvapení, ale nie je to Iveta Částová,“ povedal o náleze ženského torza v čase, keď jej identitu nepoznali ani policajní vyšetrovatelia. Jeho ťažko uveriteľný výrok so zodpovednými ľuďmi nepohol. Szabó sa pohyboval po slobode a tváril sa, že sa na ďalšie súdne procesy dostaví. Nikomu z kompetentných ani len nenapadlo ho dať sledovať. Všetci naivne verili, že sa človek dobrovoľne prihlási na odpykanie doživotia.

Prišiel o všetko

Iveta Částová je nezvestná už dva a pol roka a jej manžel Ivan nepochybuje, kto za to môže. „Samozrejme, že Štefan Szabó. Sú na to dôkazy. Nesúhlasil som, aby mu požičiavala peniaze. Cítil som na ňom niečo zvláštne. Vedel som, že sa budeme ťahať po súdoch, ak ich nebude, ale vôbec by mi nenapadlo, že by ju zavraždil,“ povedal Ivan Částa, ktorý bol s pani Ivetou ženatý 23 rokov. Deti nemali, žili len jeden pre druhého. Ivan nevedel spať, jesť, takmer nerozprával, prežíval najhoršie zúfalstvo. Preto doteraz mlčal.

To, že dvojnásobný vrah zodpovedným utiekol, ho však donútilo prehovoriť o svojom trápení. „Tento človek mi pretočil život o 180 stupňov. Mal som iba manželku. Chodieval som ju čakať do roboty. Po tom dni bol pre mňa najhorší prvý polrok. Bolo to niečo strašné, ale aj teraz je to veľmi zlé,“ opísal svoj žiaľ pán Částa, ktorého podržali hlavne súrodenci a kamaráti.

Posledný deň

Iveta Částová odišla z domu skoro ráno v marci 2012. Manžel Ivan si nemôže dodnes odpustiť, že jej nedokázal zabrániť v odchode. „Zobudila ma, čo predtým nikdy nespravila, keď chodila skoro do práce. Niečo mi hovorila, ale bol som rozospatý. Nevšimol som si ani to, čo mala oblečené. Boli sme predtým rozhádaní kvôli nejakej rodinnej veci. Mrzí ma to, že som v to ráno nebol v strehu. Možno by som ju nikam nepustil,“ zveril sa Ivan Částa, ktorý sa neskôr v ten istý deň svojej manželke už nedovolal.

V prvých dňoch jej nezvestnosti sa skontaktoval aj s jej šéfom Štefanom Szabóom, ktorý podľa neho klamal a vždy hovoril niečo iné. Napokon pán Částa stratil akúkoľvek nádej, ale predsa len v kútiku duše stále verí v zázrak. „Bodaj by to všetko nebola pravda. Ak je, tak nech mi Szabó aspoň povie, kde dal jej telo. On je mi už ukradnutý. Aj tak si myslím, že je otázka času, keď ho vyhľadajú. Je to nebezpečný človek pre ostatných ľudí a on už nemá čo stratiť,“ uzavrel Ivan Částa.

Sudcov chcú potrestať

Prepustenie Štefana Szabóa, ktorý už sedel v cele pre doživotne odsúdených a ktorému súdy dvakrát dokázali dve chladnokrvné vraždy, by malo mať následky. Za potrestanie zodpovedných sudcov Najvyššieho súdu sa predminulý týždeň vyslovil aj minister spravodlivosti Tomáš Borec, ktorý inicioval ich disciplinárne konanie.

„Dňa 19. novembra boli náhodným výberom vygenerované disciplinárne senáty k jednotlivým návrhom na začatie disciplinárneho konania. Disciplinárne senáty sa najskôr musia s vecou oboznámiť, až potom môžu určiť ďalší postup,“ informoval tlačový odbor kancelárie predsedu Najvyššieho súdu. V súčasnosti nie je vôbec isté, či zodpovedných sudcov potrestajú a kedy bude známy výsledok ich disciplinárneho konania.

5 dôkazov,
 že Szabó má na svedomí Částovú

  • v jeho aute našli krv Ivety Částovej
  • ako prvý na svete vedel, že telo neznámej ženy nájdené v Bratislave nepatrí jeho účtovníčke
  • lokalizácia jeho telefónu prezradila, že v deň jej zmiznutia sa pohyboval v rovnakej oblasti
  • Ivete Částovej dlhoval veľkú sumu peňazí rovnako ako dvom mužom, ktorých zastrelil
  • Ivanovi Částovi po zmiznutí jeho ženy Szabó hovoril jedno klamstvo za druhým

Kvôli sudcom behá medzi nami tento nebezpečný vrah

Štefan Szabó

vek: 47 rokov

výška: 180 cm

váha: 95 kg

vlasy: tmavé

oči: sivé

postava: silnejšia

vinný: dve vraždy

podozrivý: jedna vražda

trest: na doživotie

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?