Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2014 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herci z Kredenca naštvali hviezdy Markízy: Ktorí moderátori sa sťažovali?

Pre STV robil S.O.S., pre Jojku Haló a pre Markízu momentálne Dano Dangl pripravuje skeč šou Kredenc.

On sám však nové podoby rovnakého programu nevníma ako reinkarnáciu, ale ako vystúpenie na vyššiu úroveň. Práve teraz sa vraj podľa neho zišla úplne ideálna kombinácia hercov.

Problém je akurát v tom, že dať v jeden nakrúcací deň dokopy kompletnú šesticu hereckých hviezd, je úloha takmer nemožná. „Je to mission impossible. Zatiaľ boli pokope len trikrát, i keď najsilnejšie skeče sú práve tie, kde sú všetci – Karma a Zlomený mušt,“ vysvetľuje PR manažér projektu Martin Frimmer.

 

Ničí nás to

No aj keď sa šestica dostaví na pľac, problémy nekončia. Paródia na Búrlivé víno sa nakrúca priamo v štúdiách, kde sa vyrába najpopulárnejší projekt Markízy a keďže sa treba vyhnúť seriálovému štábu, nastupuje sa pred kamery neskoro večer. „Spravidla sa stretneme o deviatej, prvá klapka je o desiatej a robí sa do tretej, pol štvrtej ráno,“ prekvapuje M. Frimmer a D. Dangl dodáva: „Ničí nás to všetkých, ale, bohužiaľ, inak sa nedá.“

Zaujímavé je, že podobná partia parodovala Búrlivé víno aj v jojkárskej skeč šou Haló, vtedy pod názvom Búrlivý burčiak. Prečo sa rozhodli zmeniť názov? „Chceli sme,“ vysvetľuje jednoducho D. Dangl a zovšeobecňuje. „Aj keď to možno mnohým príde, že je to podobné, tak pre mňa je Kredenc úplne iný produkt ako Haló. Sme viac profesionálne vybavení, nehovorím o hercoch, z tejto kombinácie mám veľkú radosť. Všetci sa bavia, držia jeden druhému palce, radia si, chcú, aby to bolo čo najlepšie.“

Budú aj policajti

Z Haló prešla plynule do Kredenca aj kultová postavička veštca z pexesa Hessa Jašteráka. Koho ešte plánujú tvorcovia oživiť? „Rozmýšľam nad policajtmi, ale ja to nevnímam ako oživenie. Budú skrátka vo vylepšenom štýle,“ odhaľuje D. Dangl ďalšie plány. Mimochodom, pokiaľ ide o Hessovo originálne veštenie, to je kombináciou dôslednej prípravy a improvizácie. „On nikdy dopredu nevie, akú mu ja položím otázku. Je geniálny v tom, že si podľa kartičiek niečo pripraví, a potom to improvizačne skomponuje,“ prezrádza D. Dangl, kedysi sám aktívny herec v rámci S.O.S. To už je minulosť? „Zhodou okolností sme nedávno s Romanom Pomajbom cestovali a bavili sme sa o tejto možnosti v aute. Keďže kumulujem v Kredenci funkcie scenáristu, spolurežiséra a producenta, neviem si predstaviť, že by som aj hral. Nevedel by som sa koncentrovať. V Kredenci teda určite nie, ale nikdy nehovor nikdy.“ Dano je teda spokojný za kamerou, kde sa na svojich kolegoch skvelo zabáva. „Vidím, akí sú výborní a strašne sa bavím. Ja to neberiem ani ako prácu. Či idem na pivo, alebo idem točiť Kredenc, je to pre mňa rovnaký žúr,“ smeje sa D. Dangl.

Šetriaci režim

Popri šestici hlavných hercov však v scénkach vidieť aj rôznych štatistov, a diváci si určite všimli, že mimoriadne často je do vedľajších úloh obsadzovaný sympatický chlapík s briadkou. Ide pritom o produkčného Kredenca Mariána Pálku, ktorý inak s herectvom nemá nič spoločné. „On má ako produkčný tendencie všade šetriť. Seba nevyplatí, tak sa strká do scénok. Nikto to ani nerieši, keď sa vyskytne drobná rola, automaticky to robí on. Dostal nechcene sám seba do pasce,“ vysvetľuje s úsmevom Dano a pokiaľ ide o herecké výkony tohto neherca, uznanlivo pokýva hlavou. „Ide mu to. Má ešte niekoľko míľ pred Národným divadlom, ale pomaly tam smeruje.“ Keď sme pri nehercoch, určite ste si všimli v jednom z predchádzajúcich dielov dvojicu Rómov... „Vraciame sa späť k šetriacemu modelu. Marián vybehol do Malaciek a hľadal dvoch takýchto ľudí, ktorých mená ja ani nepoznám a našiel ich,“ vysvetľuje D. Dangl.

Tu však šetriaci model zďaleka nekončí. Napríklad mnohé scénky sa nakrúcajú v byte Mariána Pálku a paródia na Farmu sa zase robí na hospodárskom dvore domu jeho rodičov na Záhorí. „Tam nám jeho mamka nachystá buchty, kávičku, čaj a o štvrtej ráno môžeme začať,“ rozpráva M. Frimmer.

Kňažko neváhal ani sekundu

Pravidelným divákom určite neušli ani dve zaujímavé hosťovačky – prekvapivý výstup Henriety Mičkovicovej a nečakaný príchod Milana Kňažka do štúdia Televíznych konín. „Účinkovanie pána Kňažka vzniklo tak, že som večer pred nakrúcaním písal scenár a rozmýšľal som, čo by sme spravili k 17. novembru. Napadol mi pán Kňažko a keďže som taký ten akčný typ, hneď som zdvihol telefón a riešil. Poznáme ho dlho, má zmysel pre humor, neváhal ani sekundu,“ rozpráva D. Dangl.

Na Silvestra všetci spolu

Trochu menší zmysel pre humor však ukázala Kveta Horváthová, ktorej prekážalo prekrútenie jej mena na Krepka. Patrika Švajdu so Zlaticou Puškárovou zase veľmi nenadchlo sparodovanie ich syna. „Rozprával som sa s Patrikom aj so Zlaticou a bol som prekvapený, že tam našli veci, ktoré sme tam my akoby ani nedali...“ opatrne volí slová D. Dangl. „Niekto je asi citlivejší a niekto menej a chápem, že niekedy sa to takto stretne. Ja som úplne iná povaha, preto niekedy nerozumiem takýmto reakciám, ale vlastne v princípe aj chápem, že sa niekto trochu nahnevá. No myslím, že už je to za nami. Dokonca chceme robiť silvestrovskú verziu Kredenca a mojou predstavou je, že títo ľudia, ktorí sa proti tomu možno zo začiatku trochu postavili, v ňom budú účinkovať,“ prezrádza na záver.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!
Viac ako 400 kraslíc si môžu pozrieť návštevníci 23. ročníka výstavy Kraslice v Slovenskom národnom múzeu.
FotoVáš Tip
Výstava, ktorá spestruje jar už 23 rokov: V múzeu uvidíte 400 zdobených vajíčok nielen zo Slovenska!
Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Luxusná gólová prihrávka: Slafkovský vylepšil dva vlastné rekordy
Za symbol jari a symbol jari platíme o 88 % viac ako minulý rok
Veľkonočný KVÍZ: Poznáte odpovede na všetky sviatočné otázky? Otestujte sa!
Na instagrame patrí k najsledovanejším Slovákom.
Foto
Čo všetko ukázala Plačková zo svojho súkromia: Sledujte, ako sa zabávala! Najkrajší čas je pre ňu...
(ilustračné foto)
Naliehavé varovanie vedcov: Situácia je zlá! Strašné, čo odhalili pri najnovšom prieskume
Syndróm nesúrodných vlasov
Foto
Dievčatko má na hlave rozkošný výbuch: Uvidíte jej vlásky, roztopíte sa! Ide o vzácnu chorobu
Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času
Originálne tvarovaná karoséria s dvojfarebným lakom priťahuje pozornosť.
Foto
Mazda MX-30 R-EV: Haniť či chváliť? Takto v skutočnosti funguje!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!