Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2014 22:48 | Šport | Futbal

Úžasný obrat: City otočilo s oslabeným Bayernom, Messi už sám na čele poradia kanonierov

Futbalisti Manchestru City sa udržali v hre o postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov 2014/2015.

V šlágri utorňajšieho programu triumfovali nad už istým víťazom E-skupiny Bayernom Mníchov 3:2, keď sa o dokonalý obrat hetrikom postaral Sergio Agüero. Na konte majú päť bodov rovnako ako AS Rím a CSKA Moskva, pričom táto trojica sa pobije o zostávajúcu osemfinálovú miestenku v záverečnom 6. kole zápasov hlavnej fázy. V F-skupine triumfovala FC Barcelona na pôde APOEL-u Nikózia 4:0.

Na gól Luisa Suareza z 27. minúty nadviazal ďalšími tromi v 38., 58. a 87. aj Lionel Messi, ktorý o tri presné zásahy prekonal rekord Raula Gonzaleza a so 74 gólmi sa stal historicky najlepším kanonierom európskeho pohára číslo jeden. Miestenky vo vyraďovacej časti si rezervovali aj Chelsea Londýn a Šachtar Doneck.

Citizens sa od úvodného výkopu zápasu na Etihad Stadium, v ktorom Čechovi Pavlovi Královcovi asistoval na čiare slovenský arbiter Roman Slyško, pustili do "Bavorov" s ofenzívnou vervou. V 5. minúte mal gól na hlave Lampard, Clichyho center však umiestnil tesne vedľa Neuerovej brány.

 

Odpoveď hostí prišla okamžite, v stopercentnej šanci ale neprekonal Harta zblízka Rode. V 20. minúte Benatia v šestnástke nedovolene zastavil prenikajúceho Agüera, za čo hlavný rozhodca poslal mníchovského stopéra predčasne pod srpchy. Agüero nariadenú penaltu premenil a na chvíľu upokojil hru domácich. Studená sprcha však prišla v závere prvého dejstva. Najskôr v 40. minúte vyrovnal z priameho kopu Xabi Alonso a obrat oslabených hostí dokonal v 45. Lewandowski.

V druhom dejstve sa o vzruch pred bránou Bayernu postaral najskôr v 50. minúte nebezpečnou strelou Jesus Navas a dve minúty po ňom technickým pokusom aj Milner, Neuer však úspešne odolal. Nemecký šampión napriek oslabeniu kontroloval hru, no v 70. minúte mohol inkasovať z kopačky Lamparda, ktorého tvrdý projektil letiaci do brány vyrazil perfektným reflexom Neuer. Bayern si napokon tesné vedenie neustrážil a v závere sa o dokonalý obrat postaral dvomi premenenými únikmi Agüero.

V druhom stretnutí E-skupiny remizovali hráči AS Rím na ihrisku CSKA Moskva 1:1. Skóre stretnutia otvoril v 43. minúte veterán v službách talianskeho tímu Francesco Totti, ktorý nádhernou strelou z priameho kopu spoza šestnástky nedal šancu brankárovi CSKA Igorovi Akinfejevovi. Vo veku 38 rokov a 59 dní je najstarším strelcom v histórii európskych pohárových súťaží. Moskovčania vrhli v závere všetky sily do útoku a v tretej minúte nadstaveného času Vasilij Berezuckij šťastnou strelou z diaľky zariadil deľbu bodov, ktorá ponecháva obom tímom šance na postup. Duel sa pre rasistické správanie ruských fanúšikov hral bez divákov.

V F-skupine nezaváhala FC Barcelona s APOEL-om Nikózia a na pôde cyperského tímu triumfovala 4:0. Katalánsky veľkoklub poslal do vedenia v 27. minúte Suarez, ktorý sa poľahky uvoľnil cez brániaceho Guilhermeho a obstrelil brankára Parda. V 38., 58. a 87. minúte na neho nadviazal hetrikom Lionel Messi, ktorý v priebehu štyroch dní vytvoril ďalší historický zápis. Po honore najlepšieho kanoniera v dejinách Primera Division sa mu dostalo pocty aj v LM, v ktorej so 74 gólmi prekonal o tri presného zásahy rekord bývalého kanoniera Realu Madrid a Schalke 04 Raula Gonzaleza.

Na čele "efka" naďalej zostáva Paríž Saint Germain. Francúzsky šampión zdolal v Parku princov Ajax Amsterdam 3:1 a šnúru domácej nezdolanosti v európskych pohároch natiahol už na 32 zápasov. Naposledy prehral pred vlastnými fanúšikmi v novembri 2006 s izraelským Hapoelom Tel Aviv v pomere 2:4.

Z G-skupiny si osemfinálovú miestenku rezervovala londýnska Chelsea. V zápase proti Schalke 04 na štadióne v Gelsenkirchene jej na postup stačila aj remíza, no zverenci Jose Mourinha nenechali nič na náhodu. V priebehu prvého polčasu sa presadili John Terry a Willian, pohodlný náskok hostí v pomere 3:0 stanovil pred koncom polčasu "vlastencom" Jan Kirchhoff. V druhom dejstve poistili jasný triumf ďalšími gólmi striedajúci Didier Drogba a Ramires. Druhý zápas G-skupiny medzi Sportingom Lisabon a NK Maribor sa oneskoril pre problémy s osvetlením na štadióne.

V H-skupine nastúpilo FC Porto proti domácemu BATE Borisov už s istotou postupu, ktorú potvrdilo víťazstvom 3:0. Góly padali až po zmene strán, postupne sa presadili Hector Herrera, Jackson Martinez a Cristian Tello. Portugalčania so sebou do osemfinále "potiahli" druhý tím tabuľky Šachtar Doneck. Tomu neublížila ani domáca prehra 0:1 s Athletic Bilbao.

E-skupina

Manchester City - Bayern Mníchov 3:2(1:2)

Góly: 21., 85., 90.+1 Agüero (prvý z 11 m) - 40. Alonso, 45. Lewandowski. ČK: 20. Benatia (Bayern). Rozhodca: Královec (ČR)

CSKA Moskva - AS Rím 1:1 (0:1)

Góly: 90.+3 Berezuckij - 43. Totti. Rozhodca: Brych (Nem.)

F-skupina

Paríž St. Germain - Ajax Amsterdam 3:1 (1:0)

Góly: 33., 83. Cavani, 78. Ibrahimovič - 67. Klaassen. Rozhodca: Jug (Slovin.)

APOEL Nikózia - FC Barcelona 0:4 (0:2)

Góly: 38., 58., 87. Messi, 27. Suarez. ČK: 84. Amorin - 70. Rafinha. Rozhodca: Rocchi (Tal.)

G-skupina

Sporting Lisabon - NK Maribor 2:1 po polčase - zápas sa oneskoril pre poruchu osvetlenia na štadióne

Góly: 10. Mane, 35. Nani - 42. Jefferson (vl.). Rozhodca: Thomson (Škót.)

Schalke 04 - FC Chelsea 0:5 (0:3)

Góly: 2. Terry, 29. Willian, 44. Kirchhoff (vl.), 76. Drogba, 78. Ramires. Rozhodca: Eriksson (Švéd.)

H-skupina

Šachtar Doneck - Athletic Bilbao 0:1 (0:0)
Gól: 68. San Jose. Rozhodca: Clattenburg (Angl.)

BATE Borisov - FC Porto 0:3 (0:0)
Góly: 56. Herrera, 65. Martinez, 89. Tello. Rozhodca: Hategan (Rum.)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári