Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2014 21:32 | Šport | Hokej

Fanúšikovia Slovana zúria: Belasí znova doma prehrali a opäť sa trápili v koncovke

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali sériu štyroch zápasov na domácom ľade neúspešne.

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali sériu štyroch zápasov na domácom ľade neúspešne, keď v utorkovom súboji KHL prehrali v Slovnaft aréne s Lokomotivom Jaroslavľ 1:3. Po polovici základnej časti tak majú na konte 38 bodov, keď z 30 stretnutí vyhrali v riadnom hracom čase rovných desať.

Slovan začal proti minulosezónnemu finalistovi Západnej konferencie aktívne a už v 7. minúte sa ujal vedenia zásluhou Václava Nedorosta, pre ktorého to bol siedmy gól v ročníku. Domácich potom niekoľkokrát podržal vo výbornej forme chytajúci brankár Johan Backlund, v druhej tretine už ale ani on nestačil na dorážku Sergeja Koňkova a presné zakončenie Emila Galimova po krátkom úniku. V tretej časti napriek veľkej snahe sa už slovanistom vyrovnať nepodarilo, naopak Jegor Averin v 59. minúte pri domácej power play spečatil gólom do prázdnej bránky skóre na 3:1 pre hostí.

Zverencov Petra Matikainena čakajú v rámci domácej šnúry ďalšie dôležité duely s priamymi konkurentmi v boji o postup do play off. Vo štvrtok 27. novembra o 19:00 privítajú v Slovnaft aréne Viťaz Podoľsk, o dva dni neskôr nastúpia o 17:30 proti Atlantu Mytišči. Štvorzápasovú sériu pred vlastnými fanúšikmi zakončia v pondelok 1. decembra súbojom s Metallurgom Novokuzneck (19.00).

 



Slovan - Jaroslavľ 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 7. Nedorost (Murley, Nagy) - 26. Koňkov (Thörnberg), 33. Galimov (Apalkov, Višnevskij), 59. Averin. Rozhodovali: Kulakov, Rogačjov - Morozov, Sazonov, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše Kapustin (Jaroslavľ) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 9135 divákov.

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen, Mihálik – Rachůnek, Surový, Bartovič - Ružička, Nedorost, Nagy - Jeglič, Tičar, Vondrka – Šťastný, Murley, Ölvecký

Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Holös, Vasiljev, Pašnin, Gorochov, Ľjubuškin, Višnevskij - Plotnikov, Apalkov, Averin - Thörnberg, Novotný, Koňkov - Galimov, Platt, Kapustin - Korškov, Gračjov, Musatov

Hlasy: 

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Opäť to bol ťažký zápas pre nás. Napriek prehre som videl v našej hre pozitíva. Dnes sme hrali oveľa lepšie s pukom ako v iných zápasoch, utvorili sme si šance, ale čo z toho, keď sme opäť dali len jeden gól. Úloha trénera je zistiť, ako streliť viac gólov. S jedným gólom sa nedá vyhrať." 

Dave King (tréner Lokomotivu): "Bol to skutočne náročný zápas. Základ úspechu sme položili v prvej tretine v oslabeniach, keď sme zblokovali veľa striel. Veľmi dobre nám zachytal aj brankár." 

Johan Backlund (brankár Slovana): "Som sklamaný. Dnes sme hrali skutočne dobre, ale opäť sme doplatili na koncovku. Veľmi som túžil po víťazstve." 

Václav Nedorost (útočník Slovana): "Začali sme dobre, dali gól, ale potom sme prestali korčuľovať a v druhej tretine sme hrali často v oslabení. Pre nás to bol náročný zápas. Súperi hrali dobre do tela, výborne korčuľovali. Je strašné, že nevieme streliť gól. Chýba nám sebavedomie, ľahkosť, je to upracované. Aj dnes sme dvakrát nedostali puk do prázdnej bránky." 

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Jaroslavľ dobre korčuľoval i bránil. Dnes sme mali dvakrát prázdnu bránku pred nami, tie šance musíme premieňať. Nehrali sme zle, bojovali. Verím, že to už raz zlomíme. Musíme začať konečne vyhrávať."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ďalekonosný raketový systém počas cvičenia (ilustračná fotografia).
USA odklepla veľkú zásielku: Pokročilé raketové systémy sa vyskytnú neďaleko od nás!
Pápež František
Zelený štvrtok pápeža Františka: V kázni nezabudol na výzvu pre kňazov! Tomuto sa majú vyhýbať
Shot of a group of people toasting with their drinks at a nightclub
Toto by ste v podniku nečakali! Barman sa podelil o šokujúci tip: Čo na to hovoríte?
Female legs in medical shoe covers in gynecological chair near colposcope. Woman waiting for gynecological examinations in modern medical center. Concept of gynecology, obstetrics and female health.
Hrozivá chyba v Česku: Žena po zámene pacientiek potratila v piatom mesiaci tehotenstva!
V Bratislave došlo na priechode pre chodcov k zrážke auta a dievčaťa
Desivá zrážka! Auto zrazilo na prechode mladé dievča: Chodkyňa skončila v nemocnici
Deti sa na školskú dochádzku najlepšie pripravia už v škôlke.
Zápisy do prvých ročníkov ZŠ sú už za rohom: Čo všetko by mali vedieť budúci prváčikovia?
Vo štvrtom kole sa so šou Let's Dance rozlúčila Hana Gregorová.
Foto
Veľkolepý NÁVRAT do Let’s Dance: Do porotcovského kresla zasadne KRÁĽ parketu!
Robo stratil peňaženku, v ktorej mal peniaze a prívesok.
Váš Tip
Robo stratil peňaženku, v ktorej mal vzácny prívesok: Neuveríte, ako sa k nemu dostal späť!
V telerozhlase už čoskoro neostane ani kameň na kameni.
SNS tlačí na generálneho riaditeľa RTVS: Strana požaduje vyjadrenie k obvineniam! Ako to naozaj je?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Kriminálka rieši ohavný prípad: Muž mal zneužiť len 11-ročné dievčatá! OHAVNÉ detaily
(ilustračné foto)
Poľskí vojaci posilnia bezpečnosť: Teroristický útok v Moskve sa nesmie zopakovať!
(ilustračné foto).
Sledujte, kde sa umiestnilo Slovensko v cene benzínu! V rebríčku sme predbehli aj...