Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2014 09:01 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Fico robí s Paškovým nástupcom drahoty, opozícia radí: Robo, týchto by sme brali my!

Naozaj ho už majú? V slovenskej politike momentálne niet väčšej záhady ako to, koho Smer postaví do čela parlamentu. 

Premiér Robert Fico tvrdí, že nástupcu Pavla Pašku už vybrali a jeho meno bude pre mnohých prekvapením. No z prostredia vládnej strany idú šumy, že s kandidátom sa ešte na 100 percent nedohodli, preto Fico s menom robí také tajnosti. Nový Čas zisťoval, kto zo smerákov by bol medzi opozičnými poslancami najviac akceptovateľný.

Fico predstaví Paškovho nástupcu dnes na predsedníctve strany. O tom, kto to bude, však zaryto mlčí. „Sú dve alternatívy, buď pôjdeme cestou výberu niektorého z ministrov, ktorí majú spočívajúci poslanecký mandát, alebo vyberieme niekoho, kto sedí priamo v parlamente ako poslanec. V tomto momente môžem povedať len to, že možno bude táto nominácia pre niekoho prekvapujúca,“ povedal premiér v relácii Slovenského rozhlasu. Na meno je uvalené prísne embargo, pozná ho len zopár vyvolených.

Z dobre informovaných zdrojov vo vládnej strane sme sa dozvedeli, že predseda vlády nie je s nominantom úplne dohodnutý, preto je taký záhadný. „Rátali s tým, že Marek Maďarič to bez problémov zoberie. No on si nastavil svoje podmienky, uvidíme, či mu ich splnili. Zrejme sa to tam niekde zabrzdilo, preto Fico o tom nechce úplne hovoriť. Myslím si, že sú v hre ešte nejaké rokovania,“ myslí si politický analytik Ján Baránek. Podľa neho by však Maďaričovo meno nebolo to avizované prekvapenie. Medzi tipmi politikov sa najčastejšie objavuje aj šéfka poslaneckého klubu Smeru Jana Laššáková či Dušan Jarjabek. „Aj pre mňa to bude prekvapenie. Najskôr bolo povedané, že to bude niekto z členov vlády, tak aj ja teraz pozerám. Je to tajomné, ale kým sa začne schôdza, je ešte čas,“ tvrdila Laššáková.

 

Anketa: Koho by ste chceli za predsedu?

 

Béla Bugár, Most-Híd

Je to veľká záhada, pomaly ľudia už začnú dávať stávky. Viem si predstaviť, že by to bol Marek Maďarič, pretože on je ideológ a nie ekonóm. Ale viem, že on to nechcel. Chápem, že to, že by nechal rezort, by mohlo vo verejnosti zanechať dojem, že uniká. Z poslancov si viem predstaviť Janu Laššákovú.

 

Alojz Hlina, nezaradený

Cítiť rešpekt pred tou funkciou, a to je dobré, pretože parlament sa zmenil. Už to nie je pohoda, klídek, tabáček. Bude to náročná funkcia, musia veľmi dobre vyberať, a tých možností tam veľa nemajú. Ja som pripravený na hocikoho. Kto bude, bude, či Maďarič, alebo Kaliňák, ja sa prispôsobím.

 

Miroslav Beblavý, Sieť

Mal by to byť niekto, kto má rešpekt vlády aj opozície. Pani Laššáková sa snaží, aj keď často podlieha straníckym tlakom. Maďarič má určitú vážnosť, ale neviem, či by dokázal rešpektovať opozíciu.

 

Martin Poliačik, SaS

Pre mňa zo smerákov asi Ľubomír Petrák. Ten je všeobecne spravodlivý a má dostatok politických skúseností. Z ministrov by to zvládol Kaliňák.

 

Igor Matovič, OĽaNO

Marek Maďarič by bol prijateľný, ale evidentne nebude. V tom prípade by bol najlepší Fico, lebo evidentne by bol na odchode z politiky. Rok a pol by sme s ním vydržali a potom by išiel do stratena.

Magda Vášáryová, nezaradená

Z tých 83 Kolesíkov určite nikoho. Voliči Smeru by si mali všimnúť, že nemajú ľudí do funkcií. Nemajú člena, ktorý by bol minister zahraničných vecí, a ani nikoho vhodného do parlamentu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje