Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2014 07:22 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Handlová sa len pomaly spamätáva zo šoku: Prečo Peter zastrelil dcéru († 5) a postrelil jej mamu?

Dráma v Handlovej, počas ktorej otec Peter († 43) zastrelil dcérku († 5), postrelil jej matku a potom obrátil zbraň proti sebe, šokovala Slovensko. Prečo to urobil? 

Podľa doterajšieho zistrenia rozzúrený Peter Š. († 43) v sobotu popoludní v Handlovej (okres Prievidza) zobral zbraň, zastrelil dcérku Martinku († 5), postrelil jej matku Martinu (36) a potom obrátil zbraň proti sebe. Nehybné telá v byte objavila dcéra (17) postrelenej ženy. Martinu záchranári previezli do banskobystrickej nemocnice, kde bojuje o život.

Policajný vyšetrovateľ v nedeľu začal trestné stíhanie vo veci vraždy a pokusu o vraždu, ako aj vo veci prečinu usmrtenia - informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Príbuzní strelca sú v šoku

Strelec Peter Š. pochádzal zo Žiaru nad Hronom, kde mal pred časom tiež opletačky so zákonom. "On bol agresívny, aj keď nemal vypité. Žil tu s priateľkou, s ktorou mal dve deti. Pred rokmi sa však odsťahoval do Handlovej. Naposledy som ho videla pred približne tromi rokmi," povedala príbuzná Petra Š. "Sme v toho v šoku a nevieme sa z toho spamätať. Niečo také by sme na Petra nepovedali. Bol síce nervák, ale zastreliť vlastné dieťa ?! Je to nepochopiteľné," povedal ďalší Petrov príbuzný. 

Prečo sa tragédia stala? Viacerí Handlovčania tvrdia, že Martina do Petra v osudný deň "doskakovala" a chlapovi "preplo". Suseda z Fučíkovej ulice, kde sa streľba odohrala, tvrdí, že Peter u Martiny už približne mesiac nebýval.  "Nevážil si život, možno mal aj vypité.  Ale to ho neoprávňovalo strieľať po dieťati a žene!" povedala v nedeľu ráno pani zo susednej ulice, ktorá noc po dráme ani len oko nezažmúila. "Zapálila som na pamiatku tomu dieťatku sviečku," dodala pani.

Polícia pokračuje vo vyšetrovaní otrasného prípadu. Zatiaľ nie je jasné, či strelec mal guľovú zbraň, ktorá sa našla na mieste činu, legálne alebo nie. Zbraň budú skúmať experti. So zaujatím budeme sledovať, aký motív vražednej streľby nájdu vyšetrovatelia.

Viacerí expolicajti zastrelili svoje deti!

 

September 2013 - v obci Bystrička (okres Martin) našli v dome bývalého policajta Martina Káňavu († 49) výstrelmi do hláv zastrelené jeho dve dcéry Veroniku († 15) a Martinu († 13) a ich tetu Annu Oravcovú († 84), ktorá sa o ne starala. Strelec napokon zbraň obrátil proti sebe. 

December 2012 - Z michalovského bytu svojej mamy, kde dovtedy štvorčlenná rodina žila, Miloslav Kontra († 28) vzal deti a vybral sa na návštevu k rodičom svojej manželky Dany. Na dvore rodinného domu v Tušiciach (okres Michalovce) zastrelil dcéru Dianku († 5) a syna Milka († 1). Napokon zastrelil aj sám seba. Deti mohli žiť, keby úrady a policajti poriadne počúvali matkine ponosy na tyranské spôsoby jej manžela. Slovensko v Štrasburgu prehralo spor s Danou Kontrovou. Európsky súd uznal, že naše úrady porušili právo Kontrovej a jej detí na ochranu života a právo na účinný právny prostriedok nápravy. Po dráme Dana Kontrová odišla do Česka. Našla si zamestnanie a tam sa zoznámila s novým partnerom Michalom, s ktorým má dcéru Danku.

Jún 2006 - Expolicajt Florián Zaťko v Neninciach (okres Veľký Krtíš) zastrelil manželku Žofiu služobnou zbraňou, potom zavraždil svojich dvoch spiacich synov Markusa († 5) a Erika († 9). Zbraň obrátil proti sebe, zásluhou lekárov samovražedný pokus prežil. Súd mu vymeral trest 25 rokov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN