Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2014 10:18 | Prominenti | Domáci Prominenti

Danku trápila rakovina od útleho detstva: Pre svoje telo trpela 14 rokov, teraz je z nej iná žena!

Danka Borotová (34) prežíva trápenie celý život. Keď jej pred štrnástimi rokmi diagnostikovali rakovinu ženských orgánov, zrútil sa jej celý svet.

Po úspešnej operácii však prišla ďalšia rana od života. Danke totiž začalo neprirodzene rásť brucho. Za tento hendikep čelila nepríjemným urážkam od okolia. Zo sivej myšky, ktorá trpela komplexmi, sa vďaka jojkárskej relácii V siedmom nebi razom stala krásna a sebavedomá žena! Smutná, utrápená, bez iskry v očiach! Takto donedávna chodila po svete Danka Borotová, ktorá si počas života prešla peklom. Zdravotné problémy ju totiž trápili od útleho detstva.

„Mám ich od 10 rokov. Som onkologickou pacientkou. Bol to dosť veľký nádor na ľavom vaječníku. Našťastie na pravom som mala iba cystu. Mala som však aj metastázy na pľúcach,“ priznáva cez slzy žena, ktorá pomaly strácala nádej, že sa v jej živote niečo zmení. Hoci operácia dopadla úspešne, v Dankinom živote nastal ďalší problém - začalo sa jej neprirodzene zväčšovať brucho. Pre dievča v puberte to bola nočná mora. Ľudia na ulici sa za ňou otáčali a šepkali si, že je tehotná. „Hanbila som sa v škole, nechcela som tam chodiť, keď mi dávali prezývky,“ hovorí smutne.

Myslela na najhoršie

 

Danka sa po týchto nepríjemnostiach uzavrela do seba. Jej vzhľad ju trápil niekoľko rokov, ba dokonca uvažovala o tom najhoršom. „Neverí si, opúšťa sa, chcela spáchať samovraždu. Bolo to hrozné, keď mi napísala, že sa ide zabiť,“ prezradila Dankina sesternica Marcela. Trpiaca žena dokonca prestala aj navštevovať lekára. „Nebola som tam strašne dlho, človek sa tam bojí chodiť. Je to už šesť rokov, je to nezodpovedné, viem,“ priznala nešťastná žena.

Doteraz sa jej nepodarilo ani nájsť si životného partnera, a tak jej najsilnejší ľudský cit chýba. „Málo nadväzujem vzťahy, niekedy chcem zobrať nôž a odrezať si to. Chcem ísť po ulici bez toho, aby sa ľudia na mňa divne pozerali, chcela som sa iba cítiť dobre.“

Zoznamka pre Danku

Sebavedomie pomohla Danke zvýšiť relácia V siedmom nebi - zákrokom plastického chirurga sa zbavila nepekného brucha. „Je to obrovská zmena, som sebaistejšia. Pomohlo mi to aj zdravotne, išli mi dole aj hodnoty cukru. Je to nový štart do života. Bola som spútaná, myslela som iba na zlé veci. Teraz myslím do budúcnosti, plánujem chodiť von s kamarátkami, možno si nájsť aj partnera,“ odhodlane povedala po operácii Danka.

Moderátor Vilo Rozboril sa jej teda rozhodol splniť ešte jeden sen - priamo v štúdiu vyhlásil zoznamku. „Danka sa nesmierne potešila. Problém s postavou, ktorý mala, bol obrovský, veľmi trpela. Nechcem zveličovať, ale možno jej „naša intervencia“ zachránila život. A ak prinesie aj muža do života, bude to ohromné. Určite budú pri tom aj diváci,“ povedal Novému Času spokojný moderátor.

Rakovina vaječníkov postihuje aj deti

Rakovina vaječníkov alebo, inak povedané, ovariálny karcinóm tvorí približne 3 % všetkých karcinómov u žien. Je siedmym najčastejším karcinómom a štvrtou najčastejšou príčinou smrti pre karcinóm u žien. Hoci sa najčastejšie vyskytuje u žien nad 50 rokov, známe sú aj prípady, keď sú pacientom dievčatá pred pubertou. Podľa gynekológa Petra Krajkoviča zo Sanatória Helios je karcinóm vaječníka u dieťaťa veľmi ťažké zistiť, keďže v tomto veku dievčatá ešte nechodia na pravidelné gynekologické prehliadky.

„Dieťa nič nepociťuje a rodičia zvyčajne vyhľadajú lekára až vtedy, keď je už dosť neskoro a nádor dievčatko tlačí a je na bruchu hmatateľný,“ vysvetlil Krajkovič. Vzhľadom na vek sa lekári snažia zachrániť aspoň druhý vaječník, aby neskôr pacientka mohla otehotnieť. Po takomto náleze by žena v žiadnom prípade nemala zanedbávať pravidelné preventívne prehliadky.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia