Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2014 05:59 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vojna kvôli redaktorkám: Exriaditeľ Borovský rozzúril známe tváre z televíznej obrazovky!

Bývalý jojkársky boss František Borovský (39) si ani po odchode z televízie servítku pred ústa nedáva.

Tentoraz si zobral na paškál redaktorky hlavného spravodajstva, ktoré musia každý deň chodiť na miesta kriminálnych činov, požiarov, víchric, dopravných nehôd či iných nešťastí. Podľa Borovského slov sa objavujú na obraze často neupravené redaktorky. Borovský, ktorý sedel na riaditeľskej stoličke televízie JOJ od mája 2010, si necelý rok po odchode z Koliby neodpustil ostrú kritiku na adresu nežnejšieho pohlavia z radov redaktoriek.

 

Na paškál si zobral spravodajkyne, ktoré denne pripravujú reportáže po celom Slovensku, a neraz sa ocitnú v neľahkom a náročnom teréne, aby divákom priniesli autentické zábery a informácie priamo z miesta činu. „Dodnes mi nejde do hlavy, ako môže byť moderátorka spravodajstva na Slovensku oblečená do tridsaťpäťtisícového outfitu a potom sa v reportáži objaví neupravená reportérka. Sú to nepomerné rozdiely vo vizáži televíznych tvárí,“ zaznela Borovského kritika v Plus 7 dní, pričom dodal, že ľudia sa chcú v televízii pozerať na krásnych ľudí, a nie na neupravené ženy.

Dôležitá je kvalita, nie vizáž

Borovského ostré slová vyvolali vlnu hnevu medzi jojkárskymi redaktorkami, ktoré prinášajú na obraz reportáže aj z miest, na ktoré by sa v lodičkách a elegantnom outfite len ťažko dostali. „Ani hasiči, ani policajti nepočkajú, kým prídem s profesionálne urobenou vizážou. Účes mi často „upraví“ dážď či silný vietor,“ povedala Novému Času jojkárska redaktorka Iveta Marešová.

Ostrejšia bola jej kolegyňa Ruslana Kurilcová, ktorá bývalému šéfovi odkázala: „Na vyjadrenia pána Borovského môžem položiť len jednu otázku, koľko reportáží urobil sám v teréne? Podľa toho by možno vedel, ako ten človek vyzerá po celom dni. Jeho slová ma preto neurazili. Toto môže povedať len človek, ktorý nikdy nerobil v teréne.“ Rovnaký názor majú aj kompetentní na Kolibe.

„Redaktor v teréne pracuje v reálnych podmienkach, snaží sa priniesť relevantné informácie a venuje sa predovšetkým kvalite reportáže. Nemá pri sebe tím vizážistov a je predovšetkým autentický,“ znelo stanovisko PR manažérky TV JOJ Kataríny Gajdošíkovej. Nový Čas kontaktoval aj samotného Borovského, do uzávierky nereagoval.

Ruslana Kurilcová - Bratislava

Na vyjadrenia pána Borovského môžem povedať len jedno a to, koľko reportáží sám urobil v teréne? Práca v teréne je o tom, že človek nemôže byť nastajlovaný, keď napríklad šliapeme upotení do kopca, či sme pri požiari a pod. Či vyzerám dobre, mi môže povedať akurát kameraman. Nemám čas nosiť so sebou všade zrkadlo. V televízii je to iné, moderátorku príde počas prestávky upraviť vizážista a pod., mňa nie.

Edita Hutková - Lučenec

Neviem, či pán Borovský robil vôbec niekedy prácu v teréne, nám zazvoní telefón o jednej, druhej, tretej v noci a ťažko by sa vtedy zháňala kaderníčka, vizážistka. Pre nás je prvoradé byť čo najskôr na mieste a nemáme čas na takéto veci. Je to iné cez deň, ak vstaneme ráno, upravíme sa a ideme pracovať do terénu. Sú však situácie, keď skáčeme z postele doslova a na druhej strane robíme v podmienkach, ako sú požiare, dopravné nehody, v lesoch a ja si reálne neviem predstaviť, že by som tam prišla v lodičkách a v kostýme.

Iveta Marešová - Žilina

Keď zazvoní telefón a musím okamžite vyraziť na výrobu, nemám čas premýšľať nad tým, čo si vyberiem z otvorenej skrine. Ani hasiči, ani policajti nepočkajú, kým prídem s profesionálne urobenou vizážou. Účes mi často „upraví“ dážď a silný vietor.

Drahu Dobrovičová - Komárno

Vôbec netuším, ako môže kvalita či cena šiat ovplyvňovať kvalitu a cenu reportáží. Je známe, že je potrebné prihliadať nielen na to, čo sa hovorí v reportáži, ale aj na to, kto to hovorí. Ale že by aj na to, v čom to redaktor rozpráva pred kamerou - tak to som ešte nepočula.

Veronika Daubnerová - Liptov

To je trošku neporovnateľné s babami, ktoré idú pred natáčaním do maskérne a majú okolo seba odborníkov, nie ako my, ktorí sme v teréne a veľakrát vstávame o tretej v noci, aby sme boli včas na mieste. Možno nie vždy vyzeráme extra, ale to je normálna vec.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!
Viac ako 400 kraslíc si môžu pozrieť návštevníci 23. ročníka výstavy Kraslice v Slovenskom národnom múzeu.
FotoVáš Tip
Výstava, ktorá spestruje jar už 23 rokov: V múzeu uvidíte 400 zdobených vajíčok nielen zo Slovenska!
Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Luxusná gólová prihrávka: Slafkovský vylepšil dva vlastné rekordy
Za symbol jari a symbol jari platíme o 88 % viac ako minulý rok
Veľkonočný KVÍZ: Poznáte odpovede na všetky sviatočné otázky? Otestujte sa!
Na instagrame patrí k najsledovanejším Slovákom.
Foto
Čo všetko ukázala Plačková zo svojho súkromia: Sledujte, ako sa zabávala! Najkrajší čas je pre ňu...
(ilustračné foto)
Naliehavé varovanie vedcov: Situácia je zlá! Strašné, čo odhalili pri najnovšom prieskume
Syndróm nesúrodných vlasov
Foto
Dievčatko má na hlave rozkošný výbuch: Uvidíte jej vlásky, roztopíte sa! Ide o vzácnu chorobu
Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času
Originálne tvarovaná karoséria s dvojfarebným lakom priťahuje pozornosť.
Foto
Mazda MX-30 R-EV: Haniť či chváliť? Takto v skutočnosti funguje!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!