Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2014 11:35 | Šport | Futbal

Na Letnej mimoriadne opatrenia: Čo chystá Sparta na bitku so Slovanom?

Obavy a strach sú dnes na Letnej v Prahe na mieste. Pred dvoma týždňami totiž futbal v Bratislave zatienili výtržnosti a pred odvetou Sparta – Slovan je polícia v metropole Česka v pozore.

Dnešné odveta v Európskej lige medzi bývalými rivalmi z federálneho štátu by mal byť na Letnej oveľa pokojnejšia ako na Pasienkoch. Sľubuje to český majster.

Odveta federálneho derby (výkop je o 21:05 hod) bude po šialených bitkách v Bratislave, za ktoré Pražania (vyhrali tam 3:0) zaplatia pokutu 2,2 milióna českých korún, opäť napätá. Sparte, navyše kvôli podmienke, hrozí zatvorenie Generali Areny!

Z trestu dostali od UEFA podmienečné uzatvorenie Letnej na jedno stretnutie s odkladom na dva roky, lenže podmienka môže byť »zmenená« už dnes večer.

 

"Jej výklad je tak široký, že zahŕňa nepokoje aj pyrotechniku. Iste, že tú hrozbu vnímame," povedal tlačový hovorca Sparty Ondřej Kasík. Inak povedané: "Stačí, aby nejaký somár zapálil jednu prskavku a štadión je v háji!"

Opatrenia ako na Slavii a Baník

Letná sa dnes premení na miesto, kde musia fanúšikovia z oboch táborov počítať s nulovou toleranciou. "Už po žrebe bol náš zápas zaradený do najvyššej kategórie rizikovosti," pripomína Ondřej Kasík. "Preto sa organizovanie zápasu snažíme zabezpečiť na najvyššej možnej úrovni," dodáva.

Čo to znamená v praxi? "Opatrenia, ktoré budú stretnutie sprevádzať, zodpovedajú derby so Slaviou alebo duelu s Baníkom Ostrava," tvrdí Kasík, ktorý z taktických dôvodov odmieta prezradiť presné počty usporiadateľov a policajtov, ktorí budú dnes v Generali Arene pripravení zasiahnuť. Podľa informácií denníka Šport vyjde organizovanie federálneho derby slovenského majstra na pol milióna českých korún.

Koľko dorazí divákov?

Na stretnutí sa očakáva návšteva okolo 15-tisíc divákov, slovenský šampión dostal k dispozícii pre svojich fanúšikov sektor s tisíckou miest, ktorý však bude sotva úplne zaplnený.

Dôvodom je neskorý začiatok zápasu a aj fakt, že šanca Slovana na postup je už len v oblasti teórie. Po troch zápasoch je totiž bez bodu a so skóre 0:10 v skupine I suverénne posledný...

Domácich straší hrozba

Spartu oveľa viac straší podmienečný trest od UEFA. Stačí jedna dymovnice alebo rasistické urážky a Generali Arena sa na budúci zápas Európskej ligy hermeticky uzavrie. Za tri týždne má pritom prísť najatraktívnejšie súper zo skupiny - taliansky SSC Neapol.

 

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú