Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2014 00:12 | Oprášené drámy

Lúpežník a podvodník roky unikal spravodlivosti: Po rozsudku mu zamrzol úsmev!

Niektoré priznania lúpežníka a podvodníka vzbudzujú úsmev. Súd však nemal zmysel pre humor a muža poslal na dlhé roky do väzenia.

Lúpežník ešte za socializmu - krátko pred revolúciu - prepadol pobočku sporiteľne v Košiciach. "Nasadil som si na oči tmavé okuliare a vošiel som do banky. Vzduchovú pištoľ som držal v ruke, cez ktorú som si prehodil plášť. Pokladníčke som podal obálku s nápisom, aby mi dala peniaze. Opýtala sa ma, či je to vtip. Povedal som, že to myslím vážne. Keď  si všimla, že v ruke mám pištoľ, podala mi balíček bankoviek. Bolo to 50-tisíc korún (1659 eur)," rozprával policajtom zatknutý muž. Po odchode z banky za rohom požiadal šoféra osobného auta, aby ho odviezol do nemocnice. Vymyslel si, že tam má chorú manželku. Od nemocnice sa električkou odviezol k obchodnému domu, kde si kúpil oblečenie. Staré hodil do koša na ulici a autobusom z Košíc odišiel. Cestou autobus zastavili policajti, avšak v novom oblečení nevzbudil žiadnu pozornosť. Ráno bol v Prahe, kde si užíval... Kam dal pištoľ? "Dal som ju ruským turistom," tvrdil lúpežník. 

Klamal ženy aj policajtov

Po podozrivom z lúpeže a podvodoch neustále pátrali policajti. Neraz ho mali, takpovediac, v rukách. Viackrát im však vykĺzol. Napríklad v Bratislave na hlavnej stanici ukázal policajtovi potvrdenku z rakúskej leteckej spoločnosti a nahovoril mu, že letí do Viedne. "Bolo to potvrdenie, ktoré dostane klient leteckej spoločnosti, keď si objedná letenku," priznal podvodník. Potvrdenie využil niekoľkokrát na presvedčenie svojich obetí, že im zoženie tuzexové poukážky za výhodnú cenu.       

Podvodník sa zameriaval najmä na dôverčivé ženy. Viacerým sľúbil zohnať veci, po ktorých túžili - jednej novú práčku alebo rádiomagnetofón, v tom čase nedostatkový tovar. Ako si získaval dôveru žien? Napríklad v Ružomberku si vo vinárni na stôl položil dve medicínske knihy, a tak presvedčil zdravotnú sestru, že je lekár. V Prahe tvrdil speváčke, že je zamestnancom ministerstva dopravy a prostredníctvom ministerstva kultúry jej vybaví byt. Cestoval po Slovensku aj Česku, do hotelov si pozýval rozličné ženy. Účty za ubytovanie v hoteloch však neplatil. Polícii sa napokon podvodníka podarilo chytiť a putoval do vyšetrovacej väzby.  

 

Mama si myslela, že je v zahraničí

Matka podvodníka, ktorá prežila niekoľko rokov v domove dôchodcov v Michalovciach, si naivne myslela, že je v zahraničí. Netušila, že jej syn je za mrežami. Krajský súd v Košiciach ešte pred revolúciou za lúpež a podvod poslal obžalovaného do väzenia na 10 rokov. Súčasne mu uložil povinnosť nahradiť poškodeným spôsobenú škodu. Po rozsudku podvodníkovi zamrzol úsmev na tvári. Trest si už odpykal, ale do rodnej dediny neďaleko Michaloviec sa viac nevrátil. Dnes už je v dôchodkovom veku (67). Otázne ostáva, koľko dostáva penziu, keď väčšinu produktívneho veku nepracoval a bol vo väzení. 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!