Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2014 05:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slovenský model Martin Ľupták: Kolegovia si z neho robia srandu!

Obchod s krásou bol vždy doménou žien a muži, ktorí sa rozhodnú venovať modelingu, to majú podstatne ťažšie. 

O tom vie svoje Martin Ľupták (21), ktorý sa modelingu venuje len krátko, napriek tomu mu ľudia z módnej brandže predpovedajú skvelú budúcnosť. Mladík s nebesky modrým očami sa momentálne pripravuje na milánsky Fashion Week, kde bude predvádzať pre svetoznáme značky.

 

Martin pochádza zo Zvolena a móda ho začala zaujímať už na strednej škole. „Chcel som sa dobre obliekať, ale modeling ma nezaujímal, aj keď modelky som už vtedy, samozrejme, vnímal,“ smeje sa. Jeho sestra Lenka je tiež modelka. Práve jej napadlo, že fešný brat by sa mohol živiť rovnakou profesiou. ,,Začalo sa to tým, že ma oslovil kamarát, či by som nebol vlasovým modelom na súťaži v účesovej tvorbe,“ začína svoje rozprávanie. ,,Vznikli tam fotografie, ktoré sestra poslala svojej agentke a tak som začal pracovať v banskobystrickej módnej agentúre.“


Kolegovia sa smejú

Súrodenci sa spoločne rozhodli skúsiť šťastie v Bratislave v agentúre, ktorá zastupuje úspešné dámy ako Adrianu Sklenaříkovú, Danielu Peštovú alebo Terezu Maxovú. ,,Ja som tam ostal, sestra nie...“ hovorí Martin, ktorý vždy chcel byť vojakom, ale cesty ho zaviedli inam. ,,Stále ma to drží, ale momentálne pracujem ako klampiar a tiež predávam interiérové doplnky.“ Dajú sa tieto dve povolania zladiť s častým fotením a predvádzaním na prehliadkach? ,,Veľmi ťažko, musím to potom v práci dobiehať,“ vysvetľuje Martin. Zvykol si aj na ,,vtipné“ poznámky kolegov, ktorí si z neho s obľubou uťahujú. ,,Srandu si robia, samozrejme, stále, že sa idem zase pretŕčať a načo chodievam do práce, keď už zarábam tisíce,“ ovorí s úsmevom. Kamaráti mu však svet krásnych žien závidia. ,,Vraj by so mnou menili.

Rodičia nesúhlasili

Martinovi rodičia nie sú nadšení, že ich syn sa chce živiť v neistej modelingovej brandži. „Zvykajú si na to len pomaly. Otec bol zhrozený najmä na začiatku, keď som mu povedal, že musím do profesionálneho booku investovať 200 eur. Pre rodičov je to jednoducho iný svet.

Ide na týždeň módy do Milána

Začiatkom tohto roka bol Martin pozvaný do Milána na kasting, kde uspel. Mal pracovať pre značku Alexander McQue­en, ale odmietol, aby mohol v pokoji zmaturovať. ,,Nechcel som ísť na maturitu až budúci rok. Každý mi vravel, že som to mal zobrať a teraz aj ľutujem,“ opisuje Martin. Už onedlho však jeho cesty predsa len povedú do Milána predvádzať na známy Fashion Week. Pre každú modelku aj modela je to veľká prestíž a aj Martinovi sa vďaka tomu môže otvoriť brána do sveta. Napokon, nie je celkom nováčikom a za sebou má už fotenie editoriálov pre rôzne časopisy a predvádzanie na známom rakúskom Life Balle. Nerobí mu problémy vyjsť na mólo v často extravagantných kreáciách? ,,Beriem to tak, že je to na chvíľu a nemení ma to do konca života, takže to vydržím, aj keď sa v tom cítim všelijako...“


Zarábať bude na Ďalekom východe

V modelingu má vraj veľa priateľov a rivalitu zatiaľ necíti. ,,Spočiatku som si myslel, že sa stretnem s veľkou konkurenciou, ale nič také sa nestalo a našiel som si zopár dobrých kamarátov,“ opisuje Martin. Okrem Milána ho čaká aj cesta na Ďaleký východ. ,,Mal by som odísť do Číny alebo do Thajska. Tam letia typy, ako som ja. Mám takzvaný baby face, detskú tvár, ani nezarastám, a preto je tam pre mňa vyššia šanca na zárobok.“ Špeciálne sa však na prácu v zahraničí nepripravuje. V agentúre mu nikdy nepovedali – tak ako modelkám – že by mal schudnúť. ,,Snažím sa žiť zdravo, ale sem-tam si dám nejaký hamburger, mám rýchle spaľovanie a na mojej postave sa to neprejaví. Ani s cvičením to nepreháňam,“ smeje sa model, ktorému módni experti predpovedajú sľubnú karéru. Držíme palce, nech sa mu to podarí. Všetky predpoklady na to totiž má.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO