Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2014 16:22 | Šport | Futbal

O život išlo aj deťom! Krvavé tváre, tyče, ani si tú hrôzu neviete predstaviť...

Krušné chvíle vo štvrtok na Pasienkoch prežívali aj slovenskí a českí zástupcovia médií.

Víťazstvo s príchuťou blenu, ale aj Sparťanské peklo na Slovane. České médiá príliš neoslavujú suverénne víťazstvo Sparty v postfederálnom futbalovom derby v Bratislave (3:0), ktoré český tím udržalo v boji o postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy.

"V Bratislave sa pre vyčíňanie fanúšikov takmer nedohralo. Malo ísť o veľký federálny zápas. Namiesto toho sa súboj zvrhol na nechutnú prehliadku násilia," napísal Blesk. Kritikou nešetril ani denník Sport, ktorý si podal nielen českých násilníkov v hľadisku, ale aj slovenských organizátorov.

"Mizerný štadión, mizerný trávnik, mizerná organizácia. Také boli vklady slovenskej strany do očakávaného zápasu Európskej ligy medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha. Českí hostia zasa importovali na Pasienky skupinu šialených bláznov, ako vystrihnutých z mizerného komiksu," napísal špecializovaný športový denník o futbalovom "nesviatku" v Bratislave.

 

MF Dnes vo svojej internetovej verzii si tiež všimla zlyhanie organizátorov počas stupňujúceho sa násilia v hľadisku. "Usporiadatelia zlyhali, vystrašené deti chránili komentátori. Usporiadateľská služba zasiahla neskoro, čo je tiež dôkaz toho, že štadión na Pasienkoch je nevyhovujúci," tvrdí MF Dnes.

Reportéri českého Radiožurnálu Jan Kaliba a Mirko Vasič vo svojej zastaranej kabíne dokonca zachraňovali vystrašené deti, keď do nej vnikol fanúšik Slovana. "Miesto, kde sme pracovali, vyzeralo ako stánok so zeleninou. V bunke chýbalo v oknách sklo, tak sme to besnenie mali priamo pred nosom," citovali Sport aj Právo reportéra M. Vasiča.

"Najskôr sa okolo nás prehnali slovanisti, ktorí bežali k sparťanom. Tí ich zasa potom vytláčali naspäť. Lenže v priestore medzi oboma tábormi boli normálni ľudia s deťmi. Jedno z nich nám zdesení rodičia podali. Mali sme vo vnútri pult, kam sa dalo schovať, aby človeka nebolo vidieť," dodal reportér Jan Kaliba. Novinár z českého Radiožurnálu sa pozastavil aj nad ďalším problémom. Jeden z fanúšikov Slovana im totiž vytrhol káble na komentátorskom stanovisku.

"Bol to fanúšik Slovana. Nazrel dovnútra a so slovami ´čo vy tu robíte?´ začal vyťahovať káble. Prenos však neprerušil, lebo sa mu podarilo vytiahnuť len moje slúchadlá," dodal s trpkým úsmevom Kaliba.

Aj slovenskí komentátori prežívali krušné chvíle, keďže sa báli, že chuligáni nachádzajúci sa v ich bezprostrednej blízkosti, otočia svoje násilie aj proti nim.

"Krvavé tváre, tyče, ani si neviete predstaviť, čo sme prežívali. Nemali sme ani kam utiecť, tak sme sa len schovávali," povedal komentátor RTVS Ľuboš Hlavena. Keď sa násilníci zmocnili kovových tyčí a začali sa nimi mastiť, televízni komentátori svoje miesta radšej opustili. "V istej chvíli nám išlo o život," cituje sport.cz spolukomentátora RTVS Szilárda Németha.

Hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v čase začiatku incidentu prerušil zápas na 40 minút, potom sa dohralo. Úradujúci český šampión triumfoval nielen agresivitou svojich priaznivcov, ale aj výsledkovo. Sparta má v tabuľke I-skupiny EL 6 bodov, Slovan zostal posledný s nulou na konte bodov aj gólov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...