Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2014 13:55 | Šport | Futbal

Slovan čaká na verdikt UEFA: Aký trest mu hrozí za nezvládnutý zápas so Spartou?

Zbierajú všetky informácie a budú čakať na verdikt Disciplinárnej komisie UEFA.

Funkcionári futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava dávajú dokopy všetky dostupné informácie o výtržnostiach, ktoré "poškvrnili" štvrtkový zápas I-skupiny Európskej ligy UEFA so Spartou Praha (0:3).

Zodpovední pracovníci slovenského šampióna v noci na piatok dlhé hodiny po stretnutí spisovali zápisnicu s delegátom UEFA, ten ju následne poslal faxom do centrály vo švajčiarskom Nyone. Disciplinárka UEFA hodnotiacu správu posúdi a v najbližších dňoch by mala vyrieknuť oficiálny ortieľ nad trestami pre aktérov postfederálneho derby.

"V pondelok 27. októbra v popoludňajších hodinách plánujeme zvolať oficiálnu tlačovú konferenciu, na ktorej odznejú detailné informácie o incidente, ktoré momentálne zhromažďujeme. Nechceme sa skrývať, naopak, prostredníctvom médií chceme verejnosť informovať o tom, ako prebiehali bezpečnostné porady na rizikový zápas so Spartou. Tiež budeme hovoriť o tom, ako bola zabezpečená spolupráca s políciou a aj ďalšie záležitosti. Ľudia nás obviňujú z toho, že sme nezvládli organizáciu. My chceme dokázať, že sme urobili všetko pre zvládnutie situácie," povedal technický riaditeľ ŠK Slovan Zdeno Roman.

 

Zápas Slovana so Spartou poznačili výtržnosti fanúšikov hostí. V 42. minúte maskovaní a tyčami ozbrojení chuligáni Sparty prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne. Tí sa rozbehli smerom k hracej ploche, strhla sa "mela", zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Na pokyn hlavného rozhodcu sa hráči stiahli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení.

K zásahu bezpečnostných zložiek však nepochopiteľne prišlo až po zhruba desiatich minútach od vypuknutia akcie, za čo nesie vinu usporiadateľ zápasu ŠK Slovan. Na zásah totiž podľa slovenskej legislatívy potrebovala polícia súhlas usporiadateľa. Slovanu hrozí od Európskej futbalovej únie (UEFA) mastná pokuta a pravdepodobne aj uzavretie štadióna na najbližší domáci zápas EL s Young Boys Bern. Sparte za násilnosti fanúšikov vysoká pokuta.

Oficiálne stanovisko ŠK Slovan Bratislava

ŠK Slovan Bratislava ostro odsudzuje incident, ku ktorému došlo počas štvrtkového zápasu Európskej ligy UEFA na štadióne Pasienky, keď skupina fanúšikov AC Sparta Praha násilne prenikla zo svojho sektoru a napadla domácich fanúšikov. Veľmi nás mrzí, že ujmu utrpeli predovšetkým slušní diváci. Ľudia, ktorí na tribúny nepatria, pokazili športový zážitok tisícom fanúšikov na štadióne, pri televíznych obrazovkách, ale aj samotným aktérom futbalového stretnutia.

Uvedomujeme si vážnosť tohto prípadu a potrebu jeho dôkladného vyšetrenia. Sme pripravení poskytnúť dostupné informácie a súčinnosť Policajnému zboru SR. Vzhľadom na krátkosť času, ktorý uplynul od štvrtkového zápasu, naďalej prebieha kompletizácia a vyhodnocovanie všetkých podkladov a dôkazových materiálov tak, aby médiá a verejnosť dostali komplexné a pravdivé informácie. Zatiaľ nie je možné informovať ani o detailoch našej spolupráce s políciou pri zabezpečení sektoru fanúšikov AC Sparta Praha, ktorý podliehal špeciálnemu režimu. Zástupcovia ŠK Slovan Bratislava sa preto k prípadu vyjadria na tlačovej konferencii v priebehu budúceho týždňa.

 Stali ste sa obeťou vyčíňania fanúšikov na zápase Slovan - Sparta? Pošlite nám text, video alebo fotografie na tip@novycas.sk!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia