Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2014 15:26 | Šport | Hokej

Česi začínajú s predpredajom vstupeniek na hokejový šampionát: Prezradili ceny lístkov

Uvažovali aj o Slovensku, napokon si to však rozmysleli a hokejový šampionát v roku 2015 usporiadajú iba vo svojej krajine.

Okrem Prahy bude od 1. do 17. mája 2015 dejiskom MS aj Ostrava. Popri predstaviteľoch Slovenska mali o rozdelenie organizátorských práv s Českom záujem aj Rusi, Francúzi, Nemci a Dáni.

"V roku 2010, keď sa rozhodlo o usporiadaní majstrovstiev sveta v Českej republike, ešte neexistovali žiadne skúsenosti s rozdelením turnaja do dvoch krajín. Záujemcom sme povedali, že delenie organizácie by pre nás malo zmysel len so Slovenskom. Rokovali sme, prepočítavali možnosti. Napokon sme sa rozhodli byť féroví voči Ostrave a moravsko-sliezskemu regiónu, ktorý by v prípade iného rozhodnutia prišiel o šampionát,“ uviedol generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Martin Urban.

Slovensko sa teraz uchádza o usporiadanie svetového šampionátu 2019. "Táto kandidatúra má našu podporu," doplnil Martin Urban.

 

Zápasy MS 2015 sa budú hrať v O2 Arene v Prahe a ČEZ Arene v Ostrave. V základných skupinách sa zápasy budú začínať o 12.15, 16.15 a 20.15 h. V jednotlivých dejiskách sa uskutočnia aj po dva štvrťfinálové duely, záver šampionátu bude hostiť Praha.

Ceny vstupeniek na jeden zápas základnej skupiny sa pohybujú od 190 do 1690 Kč. Ako prvé pôjdu v novembri do predaja denné balíčky v hodnotách od 980 Kč (35 eur) do 3470 Kč (124 eur), zápasové sa budú predávať od februára. Oba medailové zápasy budú stáť v Prahe 11 480 Kč (411 eur) až 14 380 Kč (515 eur).

"Výnos z predaja vstupeniek je hlavným zdrojom príjmov do rozpočtu šampionátu. Spoločne s príjmami zo štátnych a mestských zdrojov musia pokryť všetky výdavky spojené s organizáciou šampionátu. V základnej skupine chceme sprístupniť šampionát širokej verejnosti. Ceny play-off financujú MS, musíme preto konať nekompromisne. Cieľom šampionátu je zarobiť financie, aby zostali do budúcna v pokladni ČSLH," pripomína generálny sekretár ČSLH Martin Urban, podľa ktorého by mohli mnohé zápasy vypredať už pri distribúcii denných lístkov.

Organizátori musia zaplatiť náklady na pobyt všetkých účastníkov, rozhodcov, zástupcov IIHF. Celkové náklady odhadujú na 420 miliónov Kč. Marketingové práva vlastní partner IIHF, rovnako má na starosti aj predaj reklamných predmetov. "Z verejných zdrojov dostaneme časť z toho, čo Česká republika získa organizáciou MS. Bez podpory od samospráv a štátu by sme na českom trhu nemohli usporiadať šampionát," vysvetlil Martin Urban.

Rovnako ako počas MS 2004 bude Slovensko doma v Ostrave. Tamojšia ČEZ Arena má kapacitu 10 153 divákov, na zápasy šampionátu pôjde do predaja 6000 vstupeniek. Zvyšok lístkov je vyblokovaný pre IIHF, médiá a partnerov.

"Účasť Slovenska v Ostrave vnímame tak, že do regiónu príde domáce mužstvo," uviedol šéf ostravského organizačného výboru Aleš Pavlík. Oproti poslednému šampionátu v metropole severnej Moravy prišlo v hale k mnohým zmenám, pribudla tréningová ľadová plocha.

"Tímy z kabíny idú na zápas alebo do tréningovej haly. Robíme všetko pre to, aby pribudla ďalšia rozcvičovňa. V súčasnosti je v Ostrave nadštandardné zázemie. V roku 2012 sa vymenili v hale sedačky, mantinely, chladenie, teraz pribudla nová multimediálna kocka," doplnil Aleš Pavlík. V okolí ČEZ Areny bude fanúšikovská zóna, v ktorej bude bohatý sprievodný program.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!
Ryunosuke Omori brutálne vypol svojho súpera!
Takúto rýchlosť ste ešte nevideli: Japonský bojovník brutálnym KO ohúril celý svet!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Silný náraz usmrtil dôchodcu.
Predsviatočný večer v znamení tragédie: Vodič zrazil starčeka († 76) na bicykli
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia