Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2014 20:40 | Šport | Futbal

Repríza federálneho derby sa blíži: Tréneri oboch mužstiev pomýšľajú víťazstvo!

Zdravá športová rivalita medzi Českom a Slovenskom sa prenáša do duelu Sparty so Slovanom.

Tréner futbalistov Slovana Bratislava Jozef Chovanec vníma niekdajšiu rivalitu jeho nového zamestnávateľa so Spartou Praha ešte z federálnych čias. Neprikladá jej však veľkú dôležitosť a pred štvrtkovým súbojom týchto dvoch tímov v I-skupine Európskej ligy sa pozerá do budúcnosti.

"Je tam určitá nostalgia, ale to sú spomienky. Ja sa pozerám dopredu. Stretnutia Slovana so Spartou vždy boli o veľkých očakávaniach, súbojoch, rivalitách, ale po zápasoch sme sa rozišli ako priatelia," zaspomínal si na úvod stredajšej tlačovej konferencie nový kouč "belasých" a pridal aj očakávania pred štvrtkovým duelom v kontinentálnom pohári číslo dva: "Ja som maximalista, preto chcem dosiahnuť víťazstvo. Chceme odohrať dobrý zápas, nebáť sa hrať, máme na to hráčov, ktorí sú schopní riešiť situácie futbalovo. Na 80 percent mám zostavu v hlave, ale máme určité zdravotné problémy. Uvidíme, ako to celé napokon dopadne."

Bratislavčania aktuálne nevyhrali sedem súťažných duelov po sebe a počas tejto negatívnej série majú skóre 1:18. Na zlé výsledky i herný prejav osemnásobného šampióna SR v ére samostatnosti doplatil tréner František Straka. Vedenie klubu sa s českým koučom dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce a na jeho miesto prišiel Jozef Chovanec, ktorý dôverne pozná hráčov Sparty, veď ju viedol v rokoch 1994 - 1997 i neskôr v období 2008 - 2011.

 

Počas uplynulého víkendu mali slovanisti nastúpiť v súboji Fortuna ligy proti hráčom Spartaka Trnava, duel sa však neuskutočnil pre maródku v kádri "andelov". "Beriem to ako fakt, asi to tak malo byť. Nezostáva nám nič iné, len sa dobre pripraviť na zápas so Spartou. Odložené stretnutie vnímam ako problém pre nás. Nevidím to ako výhodu. Sparta hrala, my sme nehrali," uviedol na stretnutí s novinármi 54-ročný rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove. Jeho slová doplnil obranca Slovana Erik Čikoš: "Sme radi, že sme mali dva týždne na prípravu. Mohli sme si vyčistiť hlavu a dobiť baterky. Verím, že nám to pomohlo. Sparta má dobré mužstvo, ale aj my máme svoju kvalitu. S pomocou fanúšikov sa nám azda podarí uhrať dobrý výsledok. Tréneri poznajú Spartu i jej hráčov a verím, že ich poznatky nám pomôžu. Chceme, aby sa diváci zabávali futbalom."

Sparta, ktorá má v EL na konte tri body za domáce víťazstvo nad Young Boys Bern, je v tabuľke na druhom mieste. Okrem toho si pripísala aj prehru 1:3 s SSC Neapol. V dvoch doterajších vystúpeniach v I-skupine Európskej ligy sa "belasým" nepodarilo bodovať: na úvod podľahli 18. 9. v Berne miestnym Young Boys 0:5 a následne 2. 10. prehrali na Pasienkoch s favorizovaným SSC Neapol 0:2.

 

Tréner Sparty Vítězslav Lavička: Neprichádzame s nosmi hore...

"Prichádzame do Bratislavy s vedomím, že by sme radi nadviazali na naše dobré výsledky a výkony. Cítime rešpekt, Slovan má svoju kvalitu. Ukázal to na ceste do Ligy majstrov, keď bol blízko k postupu do skupinovej fázy. Rozhodne neprichádzame s nosmi hore a nečakáme, že nám víťazstvo padne z neba," vyhlásil na stredajšej tlačovej konferencii kouč "rudých".

 

Sprísnené bezpečnostné opatrenia:

"Samotný zápas je označený ako rizikový a aj z tohto dôvodu bude vstup na štadión pre fanúšikov Slovana možný iba zo strany OC Polus (od Vajnorskej ul.). Pre fanúšikov Sparty Praha bude vyhradený výlučne vstup od Kauflandu (od Trnavskej ul.). Štadión Pasienky bude otvorený dve hodiny pred začiatkom stretnutia. Otvorených bude veľké množstvo bufetových prevádzok, ktoré budú môcť fanúšikovia naplno využiť. Štadión sa uzatvára 15 minút pred začiatkom zápasu. Vyzývame a upozorňujeme fanúšikov, aby prišli v časovom predstihu, a to z dôvodu dôkladných bezpečnostných prehliadok, ktoré sa budú vykonávať ešte pred turniketmi. Obraciame sa na fanúšikov, aby sa počas návštevy duelu riadili organizačným a návštevným poriadkom a taktiež pokynmi usporiadateľskej služby. Zároveň vyzývame fanúšikov, aby sa ešte pred samotným stretnutím oboznámili so zakázanými predmetmi, s ktorými im nebude umožnený vstup na štadión," uvádza sa na oficiálnom webe "belasých".

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!