Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2014 12:08 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Odvolací súd potvrdil tresty za zabitie kickboxera Dokyho († 33)!

Za zabitie známeho kickboxera Ladislava Dokyho Tótha  († 33) košický odvolací súd potvrdil tresty pre trojicu obžalovaných.  

Jána Červeného (32) súd poslal do väzenia na 8,5 roka a Elemíra Bartoša (25) na 7,5 roka. Druhostupňový súd tak potvrdil pôvodné tresty Okresného súdu Košice okolie z marca tohto roka, voči ktorým sa obžalovaní odvolali. Viacnásobný majster Slovenska v kickboxe Ladislav Tóth († 33), zvaný Doky, podľahol zraneniam po tom, ako ho 8. apríla 2012 surovo dobili počas diskotéky v obci Zádiel v okrese Košice okolie. Krajský súd zároveň zamietol odvolanie prokuratúry v prípade ďalšieho obžalovaného Patrika Filipka (30), ktorý dostal dvojročný trest za ublíženie na zdraví a výtržníctva. Prokuratúra trvala aj v jeho prípade na obvinení zo zabitia. V kauze okresný súd ešte odsúdil za ublíženie na zdraví a výtržníctvo jeho brata Martina Filipka (23), ktorému už plynie podmienečný jednoročný trest.

Podľa súdu boli opakované útoky Jána Červeného na športovca vrátane kopania do hlavy preukázané svedeckými výpoveďami, rovnako aj to, že na hlavu ležiaceho Tótha minimálne dvakrát našliapol Elemír Bartoš. V prípade Patrika Filipka sa podľa súdu preukázalo len kopanie do chrbta, čo nemohlo mať za následok smrť. Obžalovaní vyjadrili ľútosť nad tým, čo sa stalo, odmietli však, že by Tótha kopali do hlavy a spôsobili jeho smrť.

 

Počas hromadnej bitky počas diskotéky v Zádieli utrpel zranenia aj Dokyho brat Štefan. Obžaloba dávala obvineným za vinu, že v miestnom kultúrnom dome aj pred ním zaútočili na bratov Tóthovcov, pričom Ladislava bili päsťami a kopali na zemi do celého tela. Pokračovaniu útoku Červeného podľa obžaloby zabránili svedkovia, pričom Doky utiekol cez okno miestnosti Klubu dôchodcov. V dôsledku útokov L. Tóth utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým neskôr podľahol. Jeho mŕtve telo našli v priekope pri obci Dvorníky.

Súdny lekár označil za príčinu smrti početné poranenia hlavy, ktoré vznikli opakovanými údermi, pričom došlo k traumatickému opuchu mozgu. Na hlave Tótha bolo zistených najmenej 24 rôznych poranení. Poranenia pritom podľa znalca nevylučujú, že prešiel vzdialenosť od Kultúrneho domu v Zádieli po miesto nálezu tela, čo je zhruba 960 metrov. Na mieste sa podľa neho nezistili zmeny, ktoré by poukazovali na predchádzajúcu manipuláciu s telom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste