Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2014 17:00 | Šport | Futbal

14. kolo Fortuna Ligy: Nováčik z Podbrezovej ukázal lídrovi tabuľky dobrú psychiku!

V sobotu sa odohralo už 14. kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Fortuna ligy.

Zápas nováčika s vedúcim tímom zápasu ovplyvnili dva rýchle góly hostí. Najskôr Mišák v 5. min hlavou po presnom centri Hajradinoviča prekonal Maťašovského a pretrhol mu päťzápasovú domácu šnúru bez inkasovaného gólu. Onedlho vyťahoval loptu druhýkrát zo siete, keď po nahrávke od Gubu presne namieril Simon. Trenčania mali zápas pevne vo svojich rukách a zdalo sa, že na ďalšie ich góly sa nebude dlho čakať. V 13. min v dobrej pozícii strieľal Simon, no príliš slabo, aby Maťašovského vystrašil. Domácim trvalo dosť dlho, kým sa otriasli. Ako životabudič na nich zapôsobil gól Vaščáka v 29. min po umiestenej strele k vzdialenejšej žrdi a odvtedy až do polčasu boli lepším tímom. Trenčania v obrane dosť zmätkovali, v 33. min priebojného Vaščáka opäť pustili do zakončenia a Šemrincovi v bránke pri zákroku pomohlo aj dosť šťastia.

Po zmene strán sa domáci neplašili, v snahe vyrovnať si tlak nevytvorili, ale trpezlivo čakali na svoju príležitosť. V 62. min sa z množstva nepresností vynorila z ničoho nič strela M. Pančíka, škoda len pre železiarov, že do stredu bránky. Trpezlivosť domácich sa vyplatila, v 68. min po rohu Podia si perfektne nabehol na loptu Minčič a hlavou vyrovnal. Obava o výsledok viac zväzovala nohy Trenčanom, ktorí v obrane pôsobili neisto a vnášali do zápasu neustále napätie. Ďalšie šance, okrem streleckej príležitosti Vaščáka v 90. min, sa už na žiadnej strane nezrodili a zápas s vylúčením Ramona v 90. min dospel do spravodlivého remízového konca. 

 

Hlasy:

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Veľmi zle sme vstúpili do zápasu, s prílišným rešpektom, neviem prečo, no našťastie sme sa kontaktným gólom dostali do hry. Vyrovnali sme veľmi pekným gólom po štandardke a veľa nechýbalo, aby sme boli ešte úspešnejší. Tento bod si veľmi vážim, je pre nás nesmierne motivujúci. V druhom polčase to bol z našej strany veľmi pekný výkon, teší ma, že za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane a chlapci zabojovali."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Hráčov som nabádal, aby sme strelili tretí gól, ktorý by bol rozhodujúci, nakoniec sa nám to nepodarilo a rozišli sme sa spravodlivou remízou. Inak sme videli slušné bojovné stretnutie. Vynikajúco sme vstúpili do zápasu, domácich sme prekvapili, mali dobrý presing, aj ďalšie šance. Nedotiahli sme ich, naopak, súper po našej nekoncentrácii znížil. V druhom polčase sme sa nevyhli zbytočným stratám, to by sa nám nemalo stávať. Súper vyrovnal zo štandardnej situácie a my sme si už nevytvorili šance, okrem Jairovej."

Ivan Minčič, strelec vyrovnávajúceho gólu Podbrezovej: "Už druhýkrát sme takto zle začali, aj v Myjave sa mali katastrofálny začiatok. Vyrobili sme dve hrubé chyby v obrane, no potom sme už Trenčanov k ničomu nepustili. Neustále sme si zdôrazňovali, aby sme boli dôslední v súbojoch, veľmi sme chceli, s vedomím, že môžeme aspoň ten bodík vybojovať. Psychika je obdivuhodná, proti zvučnejším súperom nám veľmi pomáha motivácia a prichádza úplne automaticky. No a môj gól padol z toho, že som razantne išiel k bližšej žrdi a lopta od Pabla Podia mi perfektne sadla na hlavu."

 


ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 2:2 (1:2)

Góly: 29. Vaščák, 68. Minčič - 5. Mišák, 7. Simon. Rozhodca Prešinský, ŽK: Harvilko, Vaščák, Nworah, - Jairo, ČK: 90. Ramon, 2005 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Kupčík, Minčič, Snitka, Andrič - M. Pančík, Kochan, Podio, Harvilko (63. J. Pančík) - Vaščák, Nworah (86. Gál Andrezly)
AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Lobotka - Guba (79. Mondek), Mišák (71. Lawrence), Hajradinovič (88. Bero), Simon - Jairo 

Do stretnutia vstúpili domáci ofenzívne naladení. Už v 3. minúte Orávikov center z pravej strany našiel na hranici malého vápna Nikoliča, ktorého vydarená hlavička len tesne minula cieľ. V 6. minúte sa porúčal z hracej plochy Bašista, ktorý stiahol v gólovej šanci Orávika. V 11. minúte Charizopulos pätičkou elegantne posunul na Saba, ten však v dobrej streleckej príležitosti mieril iba do náručia brankára hostí. Po štvrťhodine hry skúšal šťastie Pilát, ale z hranice šestnástky mieril tesne vedľa. Domáci neprestajne búšili do plných, Východniari však statočne odolávali. Postupne sa v dobrých príležitostiach ocitli Nikolič, Mikinič i Chren, ale skóre sa nemenilo. V závere 1. polčasu Sabo nabil Orávikovi, avšak ani ten nenamieril medzi žrde.

Úvod 2. polčasu vyšiel domácim dokonale. Prebiehala 52. minúta, Pilát exportnou uličkou vysunul striedajúceho Pavelku a ten s prehľadom popri vybiehajúcom Stijakovičovi poslal domácich do vedenia. Už o 5 minút sa skóre menilo znovu. Charizopulos si parádne obhodil Ostojiča a nechytateľnou strelou pod brvno zvýšil na 2:0. Skóre sa mohlo opäť meniť v 71. minúte, keď si na Orávikov roh vyskočil Pavelka. Jeho výbornú hlavičku však brankár hostí zázračne vytlačil na roh. V závere sa hostia snažili o skorigovanie výsledku, ale opak bol pravdou. V 86. minúte parádne trafil z priameho kopu po druhý raz v stretnutí Charizopulos na 3:0. ViOn potvrdil, že stretnutia s mužstvami z východu republiky mu chutia a po pohárovej výhre v Michalovciach zdolal rovnakým rozdielom aj Košičanov.

 

Hlasy:

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Cieľ sme splnili, dnes bolo pre nás hlavné víťazstvo. Chceli sme nadviazať na dobrý pohárový výsledok v Michalovciach. Po zmene strán sme urobili zmenu, striedajúci Pavelka prišiel a dal gól. Pre nás je to veľké víťazstvo, pretože Košičania mali dlhú šnúru bez prehry."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Všetko ovplyvnila šiesta minúta, keď sme išli do desiatich. Prvý polčas sme ešte ako-tak uhrali, ale po zmene strán po inkasovaní prvého gólu bolo v podstate po zápase. Túto prehru musíme rýchlo hodiť za hlavu a poctivo sa pripraviť na ďalšie stretnutia. Neostáva mi nič iné, iba pogratulovať domácim k víťazstvu."

 

ViOn Zlaté Moravce - MFK Košice 3:0 (0:0)

Góly: 52. Pavelka, 57. a 86. Charizopulos. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Ďurica - Sekulič, Kavka, Diaby, ČK: 6. Bašista za faul na prenikajúceho Orávika, 958 divákov.

Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce:
Kováč – Pilát, Nikolič, Pintér, Chren – Orávik (78. Mujkoš), Sabo (46. Pavelka), Djuričič, Mikinič (70. Valenta) - Charizopulos - Ďurica
MFK Košice: Stijakovič – Kavka, Ostojič (87. Dimun), Bašista, Sekulič - Korijkov - Viazanko (66 Diaby), Huk, Bukata, Haskič (76. Šinglár) - Škutka.

Už druhá minúta naznačila, že na kopaniciach sa bude hrať zaujímavý zápas, Ciprysova strela tesne minula bránu. V 8. minúte mali tutovku hostia, krížna prihrávka popred bránu našla Vajdu, no Solnička fantasticky zasiahol a následná Vajdova dorážka minula cieľ. Myjavčania sa tlačili do zakončenia, Ciprysov center na zadnú tyč v 12. minúte odvrátil v poslednej chvíli Savič, o minútu skúšal šťastie z priameho kopu Pekár. V 17. minúte sa predieral v pokutovom území Bystričanov Oršula, ktorý bol faulovaný a kopala sa penalta. K jej realizácii sa postavil Sládek a s prehľadom premenil – 1:0. Už o minútu mohlo byť vyrovnané, Dolný bol v čistej šanci no so Solničkom si neporadil, k dorážke sa hostia nedostali, obetavo zasiahol Kastelovič. V tej istej minúte okamžite kontrovali kopaničiari, Ciprys ale Budinského neprekonal. Aktivita čiernobielych neutíchala, no Budinský si poradil aj s Pekárovým priamym kopom v 27. minúte a rovnako aj s peknou Danielovou strelou po polhodine hry.

V druhom polčase hostia zvýšili aktivitu, no prvý strelecký pokus patril domácemu Danielovi v 58. minúte, kedy tesne minul. Po hodine hry bolo vyrovnané, lopta našla pred bránou nepokrytého Mazana a ten sa nemýlil – 1:1. V 73. minúte vyskúšal pozornosť gólmana Banskej Bystrice Ciprys, so strelou k žrdi si poradil. V 85. minúte sa po chybe v domácej rozohrávke dostal ku strele Peňaška, ale nemieril presne. O minútu zaburácali domáce tribúny, Pekár sa na pravej strane predral až do zakončenia a prestrelil Budinského – 2:1. V nadstavenom čase sa ešte rútil osamotený Pekár na bránu hostí, no tentokrát ju minul. Zápas sa skončil víťazstvom domácej Myjavy.

 

Spartak Myjava – FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 17. Sládek (z 11 m), 86. Pekár – 61. Mazan. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Ciprys - Neušel, Mazan, 1083 divákov

Zostavy a striedania:
Myjava:
Solnička – Beňo, Jánošík, Častulín, Kastelovič (74. Bruško) – Ciprys, Sládek (89. Duga), Pekár, Marček, Daniel (64. Kuzma) - Oršula
Banská Bystrica: Budinský – Savić, Adámik, De Vito, Vajda – Kupec, Dolný (77. Polievka), Ľupták, Neušel (46. Peňaška), Mazan – Šovčík (78. Seye)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať