Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2014 15:38 | Šport | Hokej

Slovan natiahol negatívnu sériu prehier na 4 zápasy: Belasých spasí snáď už len Handzuš!

Slovan hral celé stretnutie s Traktorom vyrovnanú partiu. Hráči odchádzali do kabín pred treťou tretinou ešte za stavu 2:2.

Slovan sa predstavil v Čeľabinsku v prvom zo štvorice stretnutí, ktoré odohrá na tripe s mužstvami z Východnej konferencie. Do zostavy Bratislavčanov sa po päťzápasovej prestávke zavinenej zranením vrátil útočník Nedorost, bránku domácich po prvý raz v sezóne hájil kanadský gólman Garnett.

Skóre sa menilo už v úvodnej minúte. Bartovič obišiel domácu bránku, na jeho prihrávku síce nedočiahol Surový, ale Netík už áno a Slovan viedol 1:0. Hostí vedúci gól povzbudil a v prvej tretine mali viac z hry. Následne mal dobrú šancu White, potom nebezpečne strieľal opäť Netík, ale Garnett bol pozorný. Domáci sa rozohrávali iba veľmi pomaly. Ich prvú výraznejšiu šancu mal v 12. minúte po Popovovej prihrávke Růžička, Janus však Slovan podržal. Tlak hostí pokračoval aj naďalej, ale "belasí" sa trápili v koncovke, za čo pykali v závere prvého dejstva. Čistovovu ľahkú strelu šikovne tečoval Bulis a skackajúci puk prešiel Janusovi pomedzi betóny.

Začiatok druhej tretiny patril Traktoru, ktorý povzbudený vyrovnávajúcim gólom zatlačil Slovan a mal aj šance. Hostia však postupne vyrovnali hru, v dobrých príležitostiach neuspeli Surový i Vondrka. V polovici stretnutia mal Slovan ideálnu šancu dostať sa do vedenia, keď bol pri samostatnom nájazde faulovaný Bartovič a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Kapitán "belasých" však zoči-voči Garnettovi neuspel, keď jeho kľučku do bekhendu vytlačil domáci brankár ľavým betónom. Slovan sa predsa len ujal vedenia po druhý raz v zápase, keď Fosterovu tvrdú strelu od modrej šikovne tečoval Jeglič a puk skončil za Garnettovým chrbtom - 1:2. Hostia si však tesný náskok opäť neudržali. V 37. minúte za zbytočný faul v útočnom pásme putoval druhýkrát v zápase na trestnú lavicu Hudáček. Po peknej kombinácii Popova a Glinkina hľadal druhý menovaný pred bránkou voľného Růžičku, puk sa k nemu však nedostal, keďže si ho do vlastnej siete zrazil Sersen - 2:2.

 

Domáci nadviazali na vyrovnávajúci gól v úvode tretej tretiny, keď nikým nekrytý Kokujov mieril presne do ľavého horného rohu Janusovej bránky - 3:2. Slovan v snahe o tretí gól následne prevzal iniciatívu, ale jeho tlak bol iba platonický a bez šancí. Naopak, klincom do rakvy mohol byť presný zásah Panova, tesne však po prihrávke Popova minul prázdnu bránku Slovana. Traktor si už do záveru tesný náskok udržal a slovenskému súperovi pripravili štvrtú prehru za sebou.

 

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Je to pre náš ťažká prehra, pretože náš výkon bol dobrý. Najmä v prvej a druhej tretine sme dobre korčuľovali, boli dôrazní pred bránkou, utvorili si tlak a mali dostatok šancí na skórovanie. Dvakrát sme vyhrávali, domáci však vždy dokázali odpovedať. Bohužiaľ, na strelenie gólu potrebujeme až príliš veľa príležitostí."

Žiga Jeglič, útočník Slovana: "Zápas sme začali výborne, skórovali sme hneď pri prvom striedaní. Ale potom sme akoby prestali hrať svoju hru a súper to postupne využil a vyrovnal. Druhá tretina bola ako cez 'kopirák', opäť sme do nej dobre vstúpili, útočili, vytvárali si šance a napokon aj strelili gól. Ale aj tentoraz sme o náskok pomerne rýchlo prišli. Snažili sme sa útočiť a zápas rozhodnúť v náš prospech aj v tretej tretine, ale inkasovali sme a už sa nám nepodarilo vyrovnať. Teraz krátko po zápase je to veľmi frustrujúce, uvedomujeme si, že sme prehrali zápas, v ktorom súper určite nebol lepší. Musíme sa z toho rýchlo dostať, hrať ešte o čosi sebavedomejšie a začať znovu vyhrávať."

Tomáš Netík, útočník Slovana: "Táto prehra bude ešte dlho mrzieť. Dvakrát sme v zápase viedli, vždy sme im však dovolili vyrovnať, čo bola veľká chyba. V záverečnej tretine sa ujali vedenia oni, a my sme už nestihli vyrovnať skóre. Škoda, že sme im neodskočili na dva góly, pričom šancí sme na to mali viacero - ja som mal jednu, Bart trestné strieľanie, Laci, Žiga. Keby bolo 3:1, hralo by sa nám zrejme podstatne ľahšie."

Kurtis Foster, obranca Slovana: "Na to, že sme nastúpili na zápas pomerne skoro po včerajšom náročnom dni plnom cestovania, sme začali veľmi dobre. Dali sme z prvého striedania gól a začať týmto spôsobom prvý ťažký zápas na tripe bolo presne to, kde sme chceli byť. Aj druhá tretina bola v poriadku. Mali sme tam síce niekoľko striedaní, počas ktorých sme nevedeli vyhodiť puk z obrannej tretiny a vymaniť sa z ich tlaku, ale v tých chvíľach nás podržal Jaro Janus a predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Pri druhom góle som urobil to, čo sa odo mňa po celý rok očakáva: tvrdo vystreliť na bránku tak, aby z toho vznikali možnosti na teče alebo dorážky. Potrebujeme v ďalších zápasoch viac takýchto gólov."

 

Traktor Čeľabinsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 20. Bulis (Čistov, Panov), 39. Glinkin (Popov), 45. Kokujov (Piganovič) - 1. Netík (Bartovič), 36. Jeglič (Foster, Tičar). Rozhodovali: Akuzovskij, Karabanov - Lazarev, Maťuša, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5700 divákov

Zostavy:
Traktor: Garnett - Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťušov, Chlystov - Čistov, Panov, Bulis - Wilson, Kokujov, Penkovskij - Růžička, Popov, Glinkin - Sajustov, Tolužakov, Mokin
Slovan: Janus – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster - Bartovič, Surový, Netík – Hudáček, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, Bližňák, White

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 18 17 0 0 1 83:37 51

2. CSKA Moskva 18 16 0 0 2 65:25 48

3. Jokerit Helsinki 19 13 2 1 3 66:46 44

4. Dinamo Moskva 17 11 1 1 4 45:35 36

5. Torpedo N. Novgorod 18 7 2 4 5 52:44 29

6. Dinamo Minsk 16 6 2 4 4 43:41 26

7. Viťaz Podoľsk 16 7 1 1 7 44:52 24

8. Severstaľ Čerepovec 19 6 2 2 9 55:58 24

---------------------------------------------------

9. Lokomotiv Jaroslavľ 16 6 1 2 7 45:45 22

10. SLOVAN BRATISLAVA 17 6 1 1 9 40:47 21

11. Medveščak Záhreb 19 6 1 0 12 41:61 20

12. Dinamo Riga 18 5 0 3 10 37:54 18

13. Atlant Mytišči 16 4 2 2 8 42:49 18

14. HK Soči 14 4 0 1 9 24:46 13

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste