Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Brutálna vražda a znásilnenie tehotnej Evy († 24): Dostane Petra za mreže svedectvo trestanca?

Túžia po spravodlivom treste. Rodina zavraždenej Evy Mikušaťovej († 24) chce už počuť definitívny verdikt a poznať meno vraha.

Vyšetrovanie a súd už trvajú dlhých pätnásť rokov. Polícia najprv podozrievala Evinho snúbenca Petra K., potom z ohavného činu obžalovala Petra J. (43) z Drietomy. Že je nevinný, už raz súd vyriekol. Teraz mu má uškodiť svedectvo dlhoročného trestanca.

Prípad na Okresný súd v Trenčíne vrátil krajský súd. Proti Petrovi prakticky nie sú dôkazy. Jedným bola výpoveď dlhoročného basistu Milana S., ktorý prvýkrát prehovoril až vlani na súde. Tvrdil, že Peter sa mu k vražde priznal. Nová svedkyňa, ktorá sa prihlásila súdu sama, však včera povedala, že Milan S. hanebne klame, pretože má s Petrom nevybavené účty. „Nevravel mi nič o tom, že sa mu obžalovaný priznal k vražde. Povedal iba to, že ho dostane do basy,“ povedala svedkyňa. Ďalší svedok napísal obhajobe priamo z väzenia a tiež tvrdí, že Milan S. si vymýšľa. „Privádza ma do šialenstva myšlienka, že takýto podvodník, odporný, hnusný, niekoľkokrát trestaný klamár je jediný svedok, ktorý má dostať obžalovaného za mreže. Klame!“ napísal. 

Pred súdom opäť vypovedali aj znalci, ktorí našli na Eviných šatách jediný priamy dôkaz proti obžalovanému - DNA zo spermií. Šaty sa však záhadne objavili ako dôkaz až deň po nájdení tela a obhajoba tvrdí, že sa z nich DNA zistiť nedala. 

 

Prípad ani včera neuzavreli. „My chceme už len jediné, aby bol koniec,“ povedal Evin brat Miroslav. Evina mama na súde slovne napadla obžalovaného z vraždy. „Evu som poznal iba z videnia, ja som ju nezabil,“ tvrdí však Peter J. od začiatku. „Ak by som bol presvedčený o klientovej vine, nezastupoval by som ho,“ povedal Petrov obhajca Ján Kanaba mladší.

Beštia číhala v kukurici 

Beštiálna vražda sa stala v júli 1999. Eva šla na bicykli do práce do Trenčína cez kukuričné pole. Tam ju vrah strhol z bicykla, zavliekol do kukurice, surovo zbil, zvliekol z oblečenia a znásilnil. Neprekážalo mu ani to, že bola zhruba v 4. mesiaci tehotenstva. Uškrtil ju a na záver jej okolo krku omotal oko z oceľového drôtu a ťahal tak silno, že jej takmer hlavu oddelil od tela. Polícia roky upodozrievala z vraždy Evinho snúbenca Petra K., lebo neprešiel detektorom lži. Nakoniec však po 11 rokoch obvinila úplne iného muža, Petra J. Ten však detektorom opakovane prešiel.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!