Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2014 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Príbeh troch sirôt z Nového Času: Osud dievčat dohnal Rozborila k slzám

Pri tragickej autonehode koncom júla tohto roka prišli o život rodičia Pavol († 50) a Renáta († 39).

V aute sa vtedy s nimi viezli aj ich tri dcéry, ktoré akoby len zázrakom hroznú zrážku s ťahačom prežili. Stratu rodičov nesú veľmi ťažko a trochu radosti do života sa im rozhodol priniesť práve Rozboril (47), ktorého celá ich rodina obdivuje. Osud troch sirôt moderátora položil na kolená a sám sa neubránil slzám počas jeho návštevy.

V polovici tohtoročných prázdnin sa trom sestrám Kornélii (15), Frederike (14) a Tamarke (10) zmenil život. So svojimi rodičmi sa v predpoludňajších hodinách vracali z rodinnej svadby. Sestra ich matky sa totiž v Česku vydávala. Len pár minút pred 11. hodinou sa však odohrala tragédia, z ktorej sa sestry do dnešného dňa ťažko spamätávajú. V sekunde totiž prišli o oboch svojich rodičov.

Nový Čas sledoval tragický príbeh, ktorý sa skončil veľkým nešťastím. Dievčatá boli vtedy prevezené do nemocnice s ťažkými zraneniami. Najstaršia Kornélia je už síce v domácej liečbe, no jej mladšie sestry Frederika a Tamarka ešte stále potrebujú nemocničnú starostlivosť. Obe majú totiž komplikované zlomeniny končatín. Zmierniť obrovský žiaľ a priniesť do ich života aspoň trošku radosti sa im pokúsila ich krstná mama. Jej prianím nebolo nič materiálne. Žiadala len o stretnutie s Vilom Rozborilom a psychickú podporu. Renáta († 39), ako aj jej dcéry boli totiž veľkými Vilovými obdivovateľkami.

 

Moderátor sa im nielenže rozhodol splniť sen, on sa k nim dokonca aj na noc nasťahoval. „Bol to pre mňa veľmi silný zážitok, aj keď to bolo veľmi smutné, ale krásne zároveň,“ povedal Novému Času Rozboril, ktorého ťažký osud dievčat veľmi zasiahol. „Keď mi najstaršia Kornélia rozprávala, ako by bola ich maminka šťastná, lebo ma mala veľmi rada, neubránil som sa slzám,“ priznáva. Okrem stretnutia so sirotami sa však moderátor rozhodol aj priložiť ruku k dielu.

Dievčatám som pomohol osobným darom práve v zmysle pamiatky na rodičov. V príbehu tentoraz nie som len moderátorom, ale aj aktívnym článkom pomoci, a určite sa pre mňa starosť o dievčatá týmto nekončí.“ V tomto srdcervúcom príbehu troch krásnych dievčat, ktoré prišli o to najcennejšie - rodičov, sa však Rozboril postaral aj o úsmevné momenty. „Spal som s ich dedom na manželskej posteli, to je silné puto, a diváci sa asi dosť pobavia,“ dodal s úsmevom moderátor.

Zomreli pred očami svojich dcér

Manželia Pavol († 50) a Renáta († 39) svoje tri deti veľmi ľúbili a často s nimi chodievali na výlety alebo rodinné oslavy. Stalo sa tak aj na konci júla, keď sa vybrali s Kornéliou, Frederikou a Tamarkou na svadbu. Počas spiatočnej cesty neďaleko Petrovíc v okrese Bytča sa však stala tragédia. Strašný náraz pri čelnej zrážke ich auta s cisternou Pavla aj Renátu, ktorí sedeli na predných sedadlách, v okamihu pripravil o život. Podľa svedkov sa zrážke nedalo zabrániť, pretože favorit rodiny prešiel do protismeru, kde sa v osudnom momente nachádzal aj ťahač. Tragédia bola o to horšia, že smrť milovaných rodičov so zdesením sledovali aj ich tri dcéry, ktoré ako zázrakom nehodu prežili. Ešte stále sa však liečia z vážnych zranení. Vodič cisterny, ktorá sa čelne zrazila s autom manželov, sa po tragédii psychicky zrútil. Podľa polície však nemohol v osudnej chvíli zrážke zabrániť. 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!