Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2014 13:55 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dušan Cinkota: Prvý rozhovor z basy! Šokujúce priznanie odsúdeného herca

Prehovoril spoza mreží! Dušan Cinkota (44), ktorý si v ružomberskej väznici odpykáva osemročný trest za opletačky s drogami, sa rozhodol vyjsť s kožou na trh. 

Herec sa v rámci projektu televízie JOJ s názvom Spoveď postavil pred kamery a spoza mreží otvorene porozprával nielen o svojom búrlivom živote, ale aj o pobyte vo väzení. Dušan Cinkota sa od januára 2013 díva na svet spoza mreží ružomberskej väznice, kde si pre drogovú trestnú činnosť odpykáva osemročný trest. 

Kým doteraz si tak Cinkiho názory a spomienky na blízkych mohli vypočuť len jeho spoluväzni či dozorcovia, v najbližšej budúcnosti sa to zmení. Herec totiž po prvýkrát od uväznenia poskytol rozhovor pre televíziu JOJ. „Väzenie človeka určite zmení, ale najdôležitejšie je to, aby som to obrátil vo svoj prospech,“ povedal herec, ktorý sa začiatkom novembra objaví v novom televíznom projekte s názvom Spoveď.

Vyrovnaný s osudom

Hoci Cinkiho povesť i dobre rozbehnutá kariéra utrpeli kvôli opletačkám s drogami, herec dnes napriek tomu nachádza vo svojom životnom prešľape pozitívne stránky. Nikdy som sa nezapredal úplne. Nikdy som nič neukradol, ani nevzal z domu, akurát dušu som zapredal,“ vyhlásil Dušan úprimne. Herca dostal pred kameru producent Rastislav Šesták zo spoločnosti D.N.A., ktorý Novému Času prezradil svoje dojmy z nakrúcania za mrežami.

„S Dušanom sme strávili niekoľko hodín. Každé prostredie, v ktorom žijete, na vás pôsobí, ale nemyslím si, že by bol Dušan zlomený. On je bojovník a drží sa statočne,“ opísal stretnutie s Cinkim Šesták. „Dušan vyzeral dobre ako po psychickej, tak aj po fyzickej stránke. Bol pokojný a otvorený. Keďže sa s mnohými z nás z brandže už niekoľko rokov pozná, veľmi sa nám potešil,“ dodal producent, ktorý sa v Dušanovej spovedi nevyhol témam jeho detstva, vysokoškolských čias, lások, vzťahov či zlyhaní.

Oporou je manželka

„Nebolo pre neho ľahké súhlasiť a odhaliť mnohé skryté veci, o ktorých doteraz na verejnosti nikdy nehovoril. Ale keďže je to chlap, k svojim chybám sa postavil rovno a bez príkras o nich hovoril pravdu,“ tvrdí R. Šesták. V hercovi podľa neho vyvolala búrku emócií najmä zmienka o rodine a jeho milovanej manželke. „O Zuzke hovoril len tie najkrajšie veci. Určite je pre neho veľkou oporou,“ myslí si Šesták, ktorý na vlastné oči videl aj dôkaz.

„O tom, čo má Dušan v cele, nie som oprávnený hovoriť, ale prezradím, že jeho talizmanom je fotka jeho manželky Zuzky a krásna báseň, ktorú Dušan napísal,“ dodal producent. Napriek tomu, že Cinkota si pred kamerami otvoril dušu a svoje chybné kroky oľutoval, dvere na slobodu sa mu neotvoria skôr ako v roku 2018. Vtedy bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie na slobodu.

Odhalil veci, o ktorých verejnosť netuší

S Dušanom Cinkotom (44) sa vo väzení rozprával producent Rastislav Šesták (38), ktorý spolu s kolegom Petrom Bebjakom (44) stojí za jojkárskym dokumentom Spoveď. Dostať sa Cinkimu pod kožu nie je jednoduché, ale Šestákovi sa to predsa len podarilo.

Prečo práve interview s Cinkotom? Poznáte sa?

Dušana poznám niekoľko rokov po pracovnej stránke, robili sme spolu zopár seriálov. Rovnako dobre sa pozná aj s režisérom formátu Spoveď Petrom Bebjakom. A keďže sa poznáme a Dušan vie, čo od nás môže očakávať, po vzájomnej písomnej komunikácii súhlasil s rozhovorom.

Bolo ťažké prehovoriť ho na rozhovor?

Určite pre neho nebolo ľahké súhlasiť s rozhovorom a odhaliť mnohé skryté veci, o ktorých doteraz na verejnosti nikdy nehovoril. Ale keďže je to chlap, k svojim chybám sa postavil rovno a bez príkras o nich hovoril pravdu.

Čím ste Cinkiho „zlomili“ na spoluprácu?

Dušan musel v prvom rade súhlasiť s rozhovorom a samotným nakrúcaním. Samozrejme, musel som mu načrtnúť, o čom bude jeho Spoveď a prečo by sme chceli práve jeho. Vymenili sme si niekoľko listov, v ktorých sme si vzájomne ujasnili témy, ktorým sa chceme venovať. Potom sme museli dohodnúť presné pravidlá s Generálnym riaditeľstvom ZVJS, ako bude samotné nakrúcanie prebiehať. Oni nám to umožnili, za čo im patrí vďaka.

Ako prebiehalo stretnutie vo väzení?

Návšteva sa riadila štandardným postupom, aký sa uplatňuje pri návštevách, samozrejme, že k tomu patrí aj bezpečnostná prehliadka. Je skoro rovnaká, ako keď cestujete s lietadlom.

Ako vyzerá Dušanova cela? Býva v nej sám?

Nie som oprávnený odpovedať na tieto otázky.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne