Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2014 11:21 | Šport | Hokej

Omsk dal Kudročovi padáka: Hrozí reprezentantovi stále koniec kariéry?

Kariéra slovenského hokejového obrancu Kristiána Kudroča (33), ktorý je momentálne zranený, nebude pokračovať v Avangarde Omsk.

Klub s ním podľa oficiálneho vyhlásenia ukončil po vzájomnom súhlase spoluprácu. Kudroč sa vážne zranil na predsezónnom turnaji v Astane a zatiaľ neodohral v aktuálnej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy žiaden zápas.

"Profesionálni športovci nie sú imúnni proti zraneniam. Bohužiaľ, vážne zranenie Kristiána Kudroča na predsezónnom turnaji v Astane mu znemožnilo začať sezónu s tímom. Po dlhom uvažovaní sme s Kristiánom prišli k záveru ukončiť našu spoluprácu. Ďakujeme Kristiánovi za jeho prácu a želáme mu veľa zdravia a nové víťazstvá. Chcem upozorniť, že klub splnil a aj splní všetky podmienky dohody s hokejistom týkajúce sa aj jeho liečby," uviedol na klubovom webe Avangardu generálny manažér Viktor Šalajev.

Kudroč 11. augusta v rámci stretnutia Pohára prezidenta Kazachstanu proti Nižnekamsku v Astane utrpel otras mozgu a ďalšie zranenia v oblasti hlavy a krku. Koncom augusta ho previezli do Omska a lekár klubu Dmitrij Batušenko 29. augusta povedal: "Uskutočnilo sa konzílium neurochirurgov oblastnej kliniky, po ktorom vyvstal návrh ďalšej liečby. Prognóza sa bude dať stanoviť až po ukončení tejto etapy rekonvalescencie približne o 3 - 4 týždne."

 

Tridsaťtriročný Kudroč utrpel zranenie v 25. min predmetného stretnutia, inkasoval úder do hlavy od útočníka Jaroslava Alševského. Ešte dohral striedanie a prikorčuľoval na hráčsku lavicu. Odtiaľ s pomocou putoval do šatne a na ceste do kabíny stratil vedomie. Zápas prerušili, Kudroča hospitalizovali. Pôvodný odhad hovoril o 10 dňoch na lôžku.

Rodák z Michaloviec prišiel do Omska v medzisezónnom období. Súťažný ročník 2013/2014 začal v Sibire Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel v nízkom veku do zámoria, hral v Québecu juniorskú súťaž, v dresoch Tampy Bay a Floridy Panthers si vyskúšal aj NHL. Od roku 2005 je v Európe, pôsobil vo Švédsku a Fínsku, pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska.

 

 

 

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vládcovo meno v preklade znamená „Amon je spokojný“
Foto
Tvár Tutanchamonovho deda ODHALENÁ: TAKTO vyzeral najbohatší faraón!
A flood warning sign, on a closed country road next to water logged fields in the Avon Valley, Hampshire, England. Flooded after an extreme amount of rainfall at the start of 2014
Nemeckom sa prehnali prudké lejaky: Voda sa valila mestami, ľudia brali len to najnutnejšie
Fotografie z miesta nehody.
Tragická nehoda v Žiline: Na križovatke vrazil 32-ročný motorkár do nákladného auta! Na mieste podľahol
Bojový dron
Ukrajina stupňuje útoky na Rusko: Ďalší výbuch pri vojenskej akadémii
Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii
Britský kráľ Karol III.
Karol III. oznámil prvú zahraničnú cestu po liečbe rakoviny: Jeho návšteva bude symbolická