Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2014 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nora Mojsejová je po roku na slobode: Prišla o všetko, hrozba basy jej nedá spávať!

Už je na slobode! O desiatej hodine dopoludnia včera Nora Mojsejová (55) opustila košický Ústav na výkon väzby. 

Jej peklo sa skončilo! Noru Mojsejovú (55) včera už od skorých ranných hodín čakali pred ústavom desiatky ľudí. Niekdajšia milionárka a televízna hviezda bola vo väzbe od 3. septembra 2013, keď ju prokurátor obvinil zo zločinu neodvedenia dane a poistného. Mojsejová vo väzbe prežila najťažšie chvíle svojho života. Výrazne schudla, plakala, trápila sa a strácala zmysel, pre koho by mohla žiť. Podľa informácií Nového Času za celých 395 dní za ňou do väzby neprišiel nikto z blízkej rodiny. Preto viedli Mojsejovej prvé kroky na slobode práve k sestrinmu domu, kde sa odohrali srdcervúce scény. Nora doslova vyskočila z auta advokátky a začala utekať k vstupnej bráne, kde sa vrhla do náručia svojho švagra. Dvojica sa objímala niekoľko sekúnd, pričom Nora nedokázala zastaviť plač a po lícach sa jej kotúľali slzy. Napokon sa rodina presunula do domu. 


 

Starosti 

Mojsejová a aj jej advokátka sa včera k ich veľkému dňu odmietli vyjadriť. Za všetko hovorila reakcia prepustenej exboháčky. Na jej tvári sa po dlhých mesiacoch objavil úsmev. Bez toho, aby povedala čo i len pol slova, zmizla v útrobách sestrinho domu, kde blízkym rozprávala o tom, čo vo väzbe prežívala za posledné mesiace. Napriek tomu, že na väzbe nie je nič pozitívne, Noru jej najhoršie dni ešte len čakajú. Počas mesiacov, ktoré strávila v chládku, prišla o svoje nehnuteľnosti a peniaze. Okrem toho sa podľa psychológa Františka Skokana môže pokojne stať, že pobyt Norinou psychikou poriadne zamáva.

Človek sedí 23 hodín v jednej cele, tak to je prežívanie naozaj veľmi úzkostné. Myslím si, že toto môže na určitý čas na každej osobe, ktorá to prežije, zanechať nejaké stopy. V base je všetko na povel, všetko si musí človek vyžiadať, toto na človeku zanechá určite nejaké stopy. Bude sa každé ráno skoro budiť, večer pôjde o desiatej spať a podobne, pretože vo väzbe bol taký režim,“ povedal Skokan, podľa ktorého je Nora Mojsejová silnou osobnosťou a s prípadnými depresiami by mala bojovať jednoducho - vrátiť sa späť do normálneho života a žiť tak ako predtým. No bez majetku a peňazí to bude určite ťažké... 

Späť čoskoro? 

Včerajší deň nebol jediným dôvodom pre Norinu oslavu v kruhu najbližšej rodiny. Už 12. októbra bude oslavovať narodeniny. Minuloročné strávila vo väzbe, rovnako ako aj vianočné sviatky. Vyšetrovanie celého prípadu pokračuje a po ukončení o Norinom osude rozhodne definitívne súd. Ak Mojsejová neurobí počas pobytu na slobode nerozvážny krok, do vyšetrovacej väzby sa nevráti. Súdne pojednávanie zatiaľ stanovené nie je, ale podľa informácií Nového Času je to otázka najbližších mesiacov. 

 

V prípade bolo doteraz obvinených 23 ľudí a vznesených 19 obvinení. Štát mali spolu obrať o vyše 6,5 milióna €. Známa podnikateľka podľa prokuratúry mohla ovplyvňovať svedkov a mariť vyšetrovanie. V prípade preukázania viny jej hrozí 7- až 12-ročný pobyt za mrežami. Mojsejovú čakajú iba dve možnosti - sloboda alebo basa, keďže za tento trestný čin nie je možné udeliť podmienečný trest. 

Dobre naladená a s úsmevom na tvári rýchlo a bez slov zamierila do pripraveného auta. Advokátka ju odviezla k rodinnému domu sestry Eriky. Nora vybehla z auta a utekala pár metrov, aby za múrmi pozemku našla útočisko. Ihneď po príchode sa vrhla do náručia svojho švagra. V tom momente ju premohol neskutočný žiaľ. Presne po 395 dňoch sa dočkala prvého objatia.

395 dní

Nora strávila vo väzbe 13 mesiacov, presne 395 dní. Policajti si po ňu prišli 3. septembra 2013. Súd dvakrát vyhovel žiadosti prokurátora o predĺženie väzby, po tretíkrát už nie.

Dom v Čermeli

Rodinný dom v Čermeli sa dostal do dražby. Mojsejová naň platila hypotéku. Predaj mala na starosti banka. Nakoniec ho kúpil nový majiteľ za zlomok jeho skutočnej ceny.

Vila na Pereši

Svojho času najznámejšia slovenská vila je totálne zdevastovaná, opustená a chátra. Oficiálne je majiteľom Braňo Mojsej, ale v záložnom práve je uvedená košická firma.

Zdravie

Podnikateľka chodila od procesu k procesu stále viac a viac chudšia. Bola strnulá a jej zdravotný stav bol na začiatku väzby zlý.

Peniaze

Výjazdy do Milána na nákupy, luxusné doplnky nielen pre seba, ale aj pre psov - tomu je nateraz koniec. Mojsejová prišla o takmer všetky financie. Musí začať odznova.

Kusaj

Rovnako slávny ako Mojsejovci bol kedysi aj čierny labrador Kusaj. Nora prišla aj o neho, keď počas jej pobytu vo väzbe zomrel. Osud jej ďalších dvoch psov, čínskych chocholáčov, nie je jasný.

Butik

Obchodík s luxusným tovarom v centre Košíc patril v minulosti medzi vyhľadávané miesta horných desaťtisíc. Teraz pomaly končí svoju činnosť výpredajom so 70 % zľavami.

Udalosti

Mojsejová počas pobytu za mrežami zmeškala rad významných domácich a svetových udalostí:
* česká speváčka Iveta Bartošová († 48) ukončila svoj život skokom pod vlak
* Norin exmanžel vydal knihu Vytriezvenie
* členku klanu Rezešovcov Evu Varholíkovú maďarský súd poslal za haváriu do basy na 9 rokov
* začal sa konflikt na Ukrajine
* uskutočnili sa zimné olympijské hry v Soči

Vzostup a pád Nory

Sláva

Podnikateľka Nora sa v októbri 2002 zoznámila s hudobníkom Braňom Mojsejom a o necelého pol roka mali svadbu. V roku 2004 sa prvýkrát objavili v televízii vo VILOmeninách. Vďaka účinkovaniu získali popularitu a neskôr aj ponuku na vlastnú reality show Mojsejovic aj talkšou.

Rozvod

Manželstvo dvojice sprevádzali pravidelné škandály späté najmä s Mojsejovými alkoholickými excesmi a následnými liečeniami. Nora sa s manželom dokázala rozviesť až na tretíkrát a to v roku 2012, keď ich manželstvo súd rozviedol za sedemnásť minút. Vtedy ju naštvalo Braňovo šoférovanie s alkoholom v krvi.

Basa

Po krachu manželstva odštartovali Norine najväčšie problémy. V septembri 2013 jej do domu vtrhli policajti a zadržali ju. Sudca ju obvinil z neoprávneného obohacovania sa na daniach, za čo jej hrozilo 12 rokov basy. Nora zostala vo vyšetrovacej väzbe od 3. septembra 2013.

Versače

Proti Nore začal bojovať aj jej bývalý kamarát František Kabrheľ, prezývaný Versače, ktorý jej mal požičať 853 000 eur. Podľa jeho slov narástla suma o úroky a ide už o sumu vyše 1 300 000 eur. Nora mala na krku v decembri 2013 ďalšiu obžalobu, za čo mohla dostať ďalších 10 až 15 rokov basy.

Majetky

Mojsejová skončila v base na mizine, nemala ani na zaplatenie súdnych trov. Jej rodinný dom na Čermeli bol predaný bankou hlboko pod cenu. Slávna vila na Pereši zostala opustená a zdevastovaná. Papierovo je jej majiteľom exmanžel Braňo Mojsej. Zomrel aj jej slávny pes Kusaj.

Zdravie

Nora počas väzby výrazne schudla a stres jej bol vidieť na tvári na každom súdnom procese. Na začia tku väzby mala aj zdravotné problémy. Na zdraví jej nepridali hlavne dve rozhodnutia súdu, ktorý akceptoval návrh prokuratúry na opakované predĺženie väzby. Nora sa vtedy neubránila slzám.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko tvrdí, že odhalilo PLÁN Ruska! Strašné, čo pripravovali na TOMTO území: Spomína sa aj Česko
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Robert Kaliňák poďakoval španielskej ministerke obrany: Takto to súvisí s NATO
(ilustračné foto)
Úrady zvýšili stupeň ohrozenia na MAXIMUM: Takmer 10-tisíc obyvateľov príde o domov!
Jeleň vybehol na cestu a zboku narazil do motorkára, ktorý následkom zrážky spadol.
Hrozivá nehoda pod Tatrami: Motorkár sa zrazil s jeleňom! Vodič si to poriadne odniesol
Ilustračné foto
Majiteľov čakal po príchode do bytu ŠOK: A toto je akože čo?! Zovrie vám krv v žilách