Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2014 21:30 | Šport | Hokej

Slovan s tretím víťazstvom v rade: Belasí doma predviedli nádherné gólové divadlo!

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom domácom zápase KHL nad lotyšským Dinamom Riga 5:1 a zaznamenali už tretí triumf v rade. 

V tabuľke Západnej konferencie súťaže figurujú s 18 bodmi na 5. mieste.
"Belasí" rozhodli o svojom víťazstve už v prvej tretine, ktorú vyhrali vysoko 4:0. V úvode sa ubránili početnej presile hostí a potom v rozpätí desiatich sekúnd strelili dva góly z hokejok Jegliča a Vondrku. Druhý menovaný pridal tretí presný zásah do siete Dinama pri presilovke a vynikajúcu dvadsaťminútovku zavŕšil štvrtým gólom vo vlastnom oslabení Murley. Rižanom sa podarilo znížiť v 40. minúte, keď výborného Janusa nakoniec prestrelil Videll, no ďalšie góly už nepridali. V závere ešte vylepšil skóre Hudáček.

Slovan teraz čaká trojzápasová séria na ihriskách súperov. Najbližší duel odohrajú v pondelok 6. októbra o 17.30 h na ľade nezdolaného lídra celej súťaže SKA Petrohrad. O dva dni neskôr si zmerajú sily opäť s Dinamom Riga a o ďalšie dva ich privíta Dinamo Minsk.

  

Priebeh zápasu:

Hokejisti Slovana mali prvú tretinu ako z rozprávky. V úvode sa síce museli brániť početnej výhode hostí, zvládli ju, no aj vďaka pomoci bránkovej konštrukcie, ktorú opečiatkoval Cibulskis. Ihneď potom však udreli a v 4. minúte viedli dokonca rozdielom dvoch gólov. O prvý sa postaralo v čase 3:48 slovinské duo, Tičar potiahol puk do pásma, naznačil strelu, no vzápätí poslal pred vybehnutého gólmana Sedláčka prihrávku na druhú stranu a Jeglič už nemal problém skórovať do opustenej siete. Zaskočení hostia sa ani nestihli skoncentrovať a ihneď po buly v strednom pásme inkasovali znova. Tentoraz prenikol cez nepozornú obranu Vondrka a prestrelil Sedláčka - 2:0. Medzi oboma gólmi uplynulo iba deväť sekúnd, na čo tréner hostí zareagoval okamžite oddychovým časom. Jeho zverencom to ale príliš nepomohlo. Síce si vypracovali niekoľko nádejných možností, no s nimi si bez väčších problémov poradil Janus. Slovan udrel opäť v závere tretiny. Vylúčenie Jurčinu potrestal v 16. minúte svojím druhým gólom v zápase Vondrka a v 19. minúte upravil na 4:0 Murley, tentokrát dokonca pri oslabení domácich, keď pri brejku dvoch zužitkoval ideálnu prihrávku Nagya - 4:0.

Po prvej prestávke nastúpil v bránke hostí už Masalskis. Slovanisti pokračovali v ofenzívnom prejave aj v ďalšom priebehu. Rižanom podkurovali najmä prvá Murleyho formácia a tretia s centrom Tičarom. Bez šancí neboli ani ich súperi, no v bránke "belasých" stál spoľahlivý Janus, ktorý si v úvode druhého dejstva poradil s pokusmi Darzinša aj Skvorcovsa. Zaskvel sa najmä počas presilovky hostí pri vylúčení Murleyho v 27. minúte, keď zlikvidoval dve tutovky Dinama akrobatickými zákrokmi. Pri strele Indrašisa mu pomohla aj žŕdka. I ďalšie minúty sa niesli v znamení rýchleho, ofenzívneho a atraktívneho hokeja s množstvo pekných kombinácií. V druhej tretine mali hernú a jednoznačne i streleckú prevahu hostia, ktorí vyslali na Janusa 18 striel. Gólu sa však dočkali až 17 sekúnd pred koncom dejstva zásluhou Vidella, ktorý z uhla prestrelil gólmana "belasých".

V úvode tretej časti išiel na trestnú Brejčák, ale Slovan nepustili hostí do žiadnej vyloženej šance. Hostia sa nepresadili ani pri následnej 16-sekundovej presilovke piatich proti trom pri vylúčeniach Ölveckého a Baranku. V 56. minúte vyšiel domácim brejk, Tičar našiel voľného Hudáčka a ten upravil na konečných 5:1. Slovan si v zostávajúcich minútach už pohodlný náskok ubránil a na svoje konto si pripísal ďalšie cenné víťazstvo, tretie v rade. 


Hlasy:

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Vedeli sme veľmi dobre aký skvelý zápas zahrala Riga v Helsinkách a dobre sme sa na nich pripravili. Začali sme vo veľmi dobrom tempe, presne sme si prihrávali a hlavne sme premenili naše šance. S prvou tretinou som spokojný, ale druhú tretinu sme hrali zle. Musíme sa naučiť hrať za stavu, aký bol po prvej tretine, nie sme na to zvyknutí. Boli sme príliš pasívni a dostali sme gól, ktorý ešte mohol zmeniť výsledok zápasu. V tretej sme hrali už dobre, zvládli sme tri oslabenia a vďaka nim sme sa dostali späť do zápasu. Som šťastný za výhru. Bol to veľmi pekný hokejový večer."

Libor Hudáček, útočník a strelec piateho gólu Slovana: "Tréner nám prízvukoval, že máme hrať ofenzívnejšie, máme byť vytiahnutí dopredu a napádať ich. Dnes sa nám to podarilo, uplynulý zápas úplne nie, takže sme radi. Tréner našej lajne povedal, aby sme držali puk, že sme na ňom silní, vieme niečo vytvoriť a vyšlo nám to."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Vyhrali sme 5:1. Možno to vyzeralo jednoznačne, ale bol to veľmi náročný zápas. Súper hrýzol za každého stavu a som veľmi rád, že sme to dobojovali dokonca a spravili sme radosť sebe i fanúšikom. Cítil som sa dobre, som rád, že mi obrancovia pomohli. Bohužiaľ, mali sme výpadky v druhej tretine a oni to využili. Ale vyhrali sme 5:1 a sme spokojní."

Artis Abols, tréner Dinama Riga: "Dnes sme mali veľmi zlý štart do zápasu. Prvé tri chyby znamenali tri góly. V oslabení sme dostali gól na 4:0 a už bolo veľmi ťažké to otočiť. Na druhej strane sme mali veľmi veľa možností, ktoré sme nevyužili. Dali sme iba jeden gól, no pokojne to mohlo byť 4:4. V 3. tretine sme boli už unavení."



Slovan Bratislava - Dinamo Riga 5:1 (4:0, 0:1, 1:0)

Góly: 4. Jeglič (Tičar, Hudáček), 4. Vondrka (Murley, Nagy), 16. Vondrka (Murley), 19. Murley (Nagy), 56. Hudáček (Tičar, Jeglič) - 40. Videll (Darzinš, M. Redlihs). Rozhodcovia: Komarov, Safiullov - Parfionov, Sisujev, vylúčení: 7:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 8611 divákov.

Zostavy:
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Starosta, Mihálik - Nagy, Murley, Vondrka - Netík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, Hudáček - Ölvecký, Šťastný, Lunter
Dinamo Riga: Sedláček (20. Masalskis) - Cibulskis, K. Redlihs, Pujacs, Genoway, Jurčina, Sotnieks, Augstkalns - M. Redlihs, Videll, Darzinš - Skvorcovs, Ščastlivyj, Hossa - Indrašis, Bičevskis, Meija - Cipulis, Upitis, Bukarts

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Stanku, gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, trápi rakovina po tretíkrát.
Foto
Stanke s rakovinou sa na liečbu poskladalo celé Slovensko: Teraz urobila niečo KRÁSNE! Budete dojatí
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?