Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2014 11:00 | Správy | Politika

Fotky z Kiskovho čierneho dňa: Zaseknutý vo výťahu a ťažká havária!

Okolo prezidenta Andreja Kisku sa v posledných dňoch motá samé nešťastie. 

Na zahraničnej ceste v USA sa v priebehu pár hodín stihol zaseknúť vo výťahu, ale aj dostať sa do vážnej autohavárie. Pri presune jeho prezidentskej kolóny sa zrazili dvaja policajti, ktorých vo vážnom stave museli previezť do nemocnice. Kiska v pondelok skoro ráno mieril na plánované stretnutie do San Diega, kde mali debatovať najmä o technologických novinkách.

Jeho cestu však náhle narušila havária dvoch sprevádzajúcich policajtov na motorkách, ktorí sa snažili vytvoriť priestor na prechod prezidentskej kolóny. „Zatiaľ nie je jasné, ako mohlo k zrážke dôjsť. Obaja policajti boli prevezení do zdravotníckeho zariadenia, pričom jeden z nich je vo vážnom zdravotnom stave,“ informovala reportérka americkej televíznej stanice Fox 5, ktorá kurióznu udalosť zachytila. Kiskovi sa nič nestalo, jeho auto sa zrážke vyhlo.

 

Večer predtým pritom prezidenta museli vyslobodzovať hasiči zo zaseknutého výťahu. V ňom strávil najvyšší predstaviteľ Slovenska spolu so svojím tímom viac ako hodinu. „Okamžite americká ochranka kontaktovala prítomnú službu, aby prišla výťah otvoriť. Prezident vystúpil s úsmevom na perách, pričom to považuje skôr za zábavnú historku,“ spresnil jeho hovorca Roman Krpelan priamo z Ameriky.

Podľa tamojšej televízie museli požiarnici na jeho vyslobodenie z priestorov na medziposchodí dokonca využiť rebrík. Krpelan však jeho použitie vylúčil. „Čo presne tam v tom čase robili, neviem. Zo začiatku to bola sranda, ale keď tam už stáli pol hodiny, tak mali chuť odtiaľ vystúpiť,“ tvrdí hovorca. Andrej Kiska je už viac ako týždeň na zahraničnej ceste v USA. Hlavným bodom jeho programu bolo vystúpenie v Kongrese OSN, kde sa stretol aj s prezidentom Spojených štátov Barackom Obamom.

Príhovor pred známymi Slovákmi

V San Diegu napokon Kiska prehovoril pred viacerými známymi Slovákmi - Petrom Šťastným, Martinou Moravcovou, Miroslavom Trnkom, ale aj ďalšími 200 hosťami z USA. „Slovensko je nádherná krajina, kde žijú ľudia, ktorí tvrdo pracujú, a ja som veľmi pyšný, že môžem byť prezidentom tejto krajiny. Ale Slovensko potrebuje aj pomoc, potrebuje sa zlepšiť v mnohých veciach. Preto prosím mnohých z vás, ktorí ste sa tu stali úspešnými, nezabúdajte na našu krajinu,“ uviedol v príhovore. Kiska v meste otváral tzv. podnikateľský inkubátor, ktorý má pomáhať šikovným a talentovaným Slovákom v USA.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!