Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2014 21:41 | Šport | Hokej

Zaslúžená výhra Slovana: Drámu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy!

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšom stretnutí KHL nad Dinamom Minsk.

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšom stretnutí KHL nad Dinamom Minsk 3:2 po nájazdoch, o ten rozhodujúci sa postaral Tomáš Netík. Po nepriaznivej sérii piatich prehier si "belasí" pripísali už druhé víťazstvo v rade a s pätnástimi bodmi im v tabuľke Západnej konferencie patrí priebežná 7. priečka. Premiérové víťazstvo pred bratislavským publikom si od svojho nástupu do funkcie pripísal fínsky kormidelník Slovana Petri Matikainen.

Po opatrnom začiatku oboch tímov sa 8025 prítomných divákov dočkalo aj gólových šancí. Na domácej strane hýril zvýšenou aktivitou najlepší kanonier tímu Ladislav Nagy, defenzíva Slovana sa zasa mala čo obracať za elitnou prvou formáciou hostí na čele s Jonathanom Cheechoom. Skóre duelu otvoril v 28. minúte po ukážkovej presilovkovej kombinácii Nedorost, no už o dve minúty neskôr odpovedali hostia rovnakou zbraňou s presnou koncovkou Szczechuru.

Slovan poslal do tesného vedenia v 42. minúte svojím prvým gólom v sezóne Andrej Šťastný, no deväť minút pred koncom odpovedal na druhej strane Gavrus. O osude stretnutia rozhodli napokon až samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil Netík.

 

Najbližšie si "belasí" zmerajú sily s lotyšským klubom Dinamo Riga, ktorý privítajú v Slovnaft aréne v stredu o 19.00 h.

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 28. Nedorost (Vondrka, Nagy), 42. Šťastný (Netík), roz. nájazd Netík - 31. Szczechura (Kaľužnyj, Cheechoo), 51. Gavrus (Bailen, Milčakov). Rozhodovali: Anisimov, Stricker - Parfjonov, Sysujev, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8025 divákov

Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Foster, Baranka, Štajnoch, Starosta, Brejčák - Nagy, Nedorost, Vondrka - Murley, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, Hudáček - Netík, Šťastný, Lunter

Dinamo Minsk: Milčakov - Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačjov, Šinkevič, Lisovec, Pavlovič - Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj - Vesce, Ellison, Linglet - Kulakov, Kitarov, Meleško - Zacharov, Razvadovskij, Gavrus

Hlasy po zápase:

Petri Matikainen, tréner Slovana Bratislava: "Myslím, že sme odohrali lepší zápas ako ten uplynulý domáci. Predovšetkým prvá polovica duelu bola z našej strany dobrá, mali sme veľa šancí a ujali sme sa vedenia. Následne sme však dovolili Dinamu vytvoriť si príležitosti, ale musím vyzdvihnúť výkon brankára Janusa, ktorý chytal veľmi dobre. Naša hra však stále nie je vyvážená, preto sa musíme sústrediť na jej stabilizáciu."

Ľubomír Pokovič, tréner Dinama Minsk: "Dnešný zápas nám od druhej tretiny vcelku vyšiel. Mohli sme vyhrať, mali sme na to šance. Treba však otvorene priznať, že príležitosti mal aj Slovan. Myslím, že to bol rýchly a zaujímavý hokej aj pre divákov. Sme len málo od toho, aby sme boli úplne spokojní."

Ladislav Nagy, autor rozhodujúceho gólu: "Je dobré, že sme vyhrali a získali tak dva body, hoci sme siahali aj po troch. Škoda toho. Oni však majú vynikajúcu presilovku, v tejto štatistike sú prví v lige a potvrdili to. Aj s dvoma bodmi sme preto spokojní."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Sú to dôležité dva body pre nás. Sme radi, že sme na domácom ľade konečne uspeli. Vyhrávali sme aj 2:1, ale dostal somm lacnejší gól. Bohužiaľ, aj to sa stáva. Máme však dva body, a to nás teší. Každý vydretý bod v KHL je dôležitý."

Andrej Šťastný, autor druhého gólu Slovana: "Povedali sme si, že musíme zapnúť aj kvôli divákom. Oni sú našim šiestym hráčom. Naša formácia mala šance už aj v minulom zápase, snažíme sa len využiť priestor na ľade a teraz nám to vyšlo."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť