Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2014 15:16 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Karol Mello prehovoril z exotického Belize: Okamžitá reakcia na Černákove slová

Karol Mello, nachádzajúci sa stále v Belize, odmieta výpoveď Mikuláša Černáka v kauze vraždy Jozefa Gudába.

A to najmä z dôvodu, že Černák doteraz nepoprel pôvodnú výpoveď svedka Jána K. ani orgánov činných v trestnom konaní, že sa nepoznali s Viliamom Mišenkom už predtým, ako boli vo väznici v Leopoldove v rokoch 1997 až 2000.

Svedok Ján K. uviedol, že bol prítomný na stretnutí Černáka s Mišenkom, kde počul Černáka povedať Mišenkovi "musíš to z Gudába dostať, aj keby ste ho mučili". Okrem toho k vražde Gudába malo dôjsť 20. marca 2003 o 20.00 hodine, avšak 19. marca 2003, teda deň predtým, Najvyšší súd SR rozhodol o zrušení podmienečného prepustenia svedka Černáka z podmienečného trestu, pričom tento svedok sa už predtým skryl v Českej republike. Potvrdili to vtedajší ministri vnútra a spravodlivosti Vladimír Palko a Daniel Lipšic. Uviedol pre TASR Mello, jeho reakciu sprostredkoval pre TASR jeho obhajca Peter Schmidl.

Mello: Černák nehovorí pravdu

Černáka zadržala česká polícia 5. apríla 2003. "Z vyššie uvedeného vyplýva, že svedok Černák nehovorí pravdu a stáva sa z neho profesionálny svedok vo viacerých trestných veciach," uviedol Karol Mello, ktorý je okrem iného obvinený z dvojnásobnej vraždy matky a dieťaťa v Moste pri Bratislave. Aj v tomto prípade proti nemu a východoslovenskému bossovi Branislavovi A. vypovedal nedávno Černák.

 

Na Okresnom súde v Nitre vo štvrtok 25. septembra vypovedali svedkovia k prípadu vraždy Jozefa Gudába, v ktorom pred súdnym senátom vystupoval ako obžalovaný Viliam Mišenka. Ten mal podľa svedka Jána K. vystreliť pri chate v obci Bojná na Gudába spolu s Karolom Mellom. Mišenka však svoju účasť na Gudábovej vražde popiera. K prípadu vo štvrtok ako svedok vypovedal aj Černák. Podľa jeho slov obžalovaného Mišenku spoznal v 90. rokoch ako podnikateľa, s ktorým ho však nespájali žiadne obchody. "Bol som členom organizovanej skupiny v Banskej Bystrici a poznal som aj ostatných členov organizovaných skupín. Viliama M. som nemal zaregistrovaného v žiadnej skupine. V roku 2003 som sa s ním viackrát stretol, ale nemali sme spolu žiadne spoločné obchodné aktivity," vypovedal minulý týždeň Černák.

Ako pred súdom uviedol, k vražde Jozefa Gudába sa mu mal priznať Karol Mello. Černák uviedol, že priebeh vraždy mu Mello popísal na stretnutí v roku 2003. "Ukázal mi starší občiansky preukaz s fotografiou muža a spýtal sa ma, či ho nepoznám. Toho človeka som nepoznal, až neskôr som sa z médií dozvedel, že išlo o poškodeného. Karol Mello mi povedal, že ho 'dali dole' aj s Dodom M., pretože ich pri nejakom obchode oklamal. Malo sa to stať pri nejakej chatke v Bojnej," vypovedal okrem iného Černák.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Hašek tvrdo atakuje slovenskú vládu a hráčov v KHL: Poriadna nálož!
Ilustračné foto
Poliaci si posvietili na proruskú iniciatívu: Rázne kroky! Pomoc prišla aj od našich susedov
Kate si prechádza najťažším obdobím.
Kate priznala rakovinu, teraz prišla ďalšia rana: TOTO chorej princeznej len priťaží!
Poslankyňa NR SR za stranu SaS Jana Bittó Cigániková.
Aktualizované
Opozícia sa pustila do zdravotníctva: Cigániková vyzýva na zrušenie vyhlášky! V hre sú veľké peniaze
Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad
Foto
Policajti sa nestačili čudovať: Na východe Slovenska narazili na obrovskú skládku! Toto bude mať ešte následky
Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy
Foto
Požiar na Václavskom námestí! Dym bolo vidieť z celej Prahy: Jeden muž skončil v nemocnici
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.
Rusko u seba zadržiava amerického novinára: Čo s ním bude? Peskov o detailoch mlčí ako hrob!
V druhom kole prezidentských volieb sa stretnú Ivan Korčok a Peter Pellegrini.
Korčok a Pellegrini sa stretli v diskusii: Nečakaný zvrat, konečne našli spoločnú reč
Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR
Šimkovičová podporuje spoluprácu so Slovinskom: Máme podobnú kultúru i umenie
Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši sa podarilo vypátrať rekordne rýchlo: Vymakaná technika!
Mária Zelinová
FotoVáš Tip
Markizáčka Zelinová sa rozhodla pre nový účes, muži ju skritizovali pod čiernu zem: Uf, čo naň hovoríte vy?
(ilustračné foto)
Znepokojivé dianie v Aténach: Metropolu zahalil prach, lekári varujú! Toxická zmes