Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2014 21:12 | Šport | Hokej

Laco Nagy sa utrhol z reťaze: Jeho hetrik ukončil sériu prehier Slovana!

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom dueli KHL na ľade Medveščaku Záhreb 3:1 a zastavili tak sériu piatich prehier.

Hetrikom sa v drese hostí blysol reprezentačný útočník Ladislav Nagy, ktorý dal pri ôsmom tohtosezónnom štarte už desať gólov. Fínsky tréner Petri Matikainen sa v druhom zápase na striedačke "belasých" dočkal premiérového triumfu.

Slovanisti sa ujali vedenia v 5. minúte v presilovke zásluhou Nagya, ktorý spoza bránky efektne zasunul puk za Barryho Brusta. Hostia mali streleckú prevahu, vytvorili si viaceré sľubné šance, no nedokázali ich využiť, a tak prišiel trest. V 45. minúte vyrovnal po strojovej kombinácii domácich Bill Thomas. V 53. minúte si však vzal slovo opäť Nagy, ktorý vrátil hosťom tesný náskok. V samom závere ten istý hráč gólom do prázdnej bránky skompletizoval hetrik, už jeho druhý v sezóne. Výborným výkonom sa prezentoval aj brankár Jaroslav Janus, ktorý zneškodnil 20 striel domácich. Slovan tak oplatil súperovi prehru 1:4 zo stredajšieho duelu v Bratislave.

Slovenský účastník KHL dosiahol v prebiehajúcom ročníku štvrté víťazstvo, okrem toho má na konte päť prehier (z toho jedna po nájazdoch). V tabuľke Západnej konferencie poskočil so ziskom 13 bodov z desiatej na šiestu priečku.

Medveščak Záhreb - Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

 

Góly: 45. Thomas (Pelletier, St. Pierre) - 5. Nagy, 53. Nagy (Jeglič, Sersen), 60. Nagy (Vondrka). Rozhodcovia: Gofman, Čerenkov - Morozov, Menšich, vylúčení: 8:10 na 2 min, navyše Hutchinson 5 min + DKZ za nebezp. hru vysokou hokejkou - Nedorost 10 min za seknutie súpera, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 5800 divákov.
Medveščak Záhreb: Brust - Flood, Martinovic, Mezei, Hutchinson, Carle, Katic - Glumac, Murray, Bjorkstrand - Thomas, Wright, Hedden - Segal, St. Pierre, Pelletier - Palushaj, Anderson, Perkovich
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Foster, Baranka, Štajnoch, Starosta - Nagy, Nedorost, Vondrka - Murley, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, Hudáček - Netík, Šťastný, Lunter

Slovan vyťažil z úvodnej aktivity niekoľko presiloviek, tú druhú využil zásluhou Nagya. Najproduktívnejší hráč "belasých" si v 5. minúte našiel v útočnom pásme priestor na strelu, jeho prvý pokus ešte nebol úspešný, no následne si vyrazený puk pohotovo spracoval na hrudi a spoza bránky ho šikovne zasunul za Brusta - 0:1. Domáci hráči odpovedali šancou Thomasa, ktorý sám pred Janusom v ideálnej pozícii netrafil puk. Rozhodcovia nasadili opäť veľmi prísny meter, trestali každý menší faul a tak sa hralo zväčša v nerovnovážnom počte hráčov. V presilovkách Slovan viackrát zovrel súpera do klieští, skúšal to od mantinelu najmä Nagy. Hostia boli strelecky aktívnejší, vedeli pohroziť aj vo vlastnom oslabení, ako to ukázali v samom závere prvej tretiny, keď Surový po prihrávke Bartoviča v tutovke trafil iba Brusta.
Aj druhé dejstvo sa nieslo v znamení hernej prevahy hostí, ktorí ju však nevedeli pretaviť do výraznejšieho náskoku. Svoje šance spálili Lunter i Bartovič, vzápätí kapitána Slovana vychytal efektným "semaforom" brankár Medveščaku. Domáci sa dostávali pred Janusa iba pri presilovkách, v 32. minúte zneškodnil brankár hostí šancu Segala po prihrávke Pelletiera. V 35. minúte neuspel na trikrát Tičar, ktorý sa medzi kruhmi pretlačil cez súpera. Na druhej strane Hedden prešiel efektne cez Sersena, no Janus jeho únik zlikvidoval, a svoje umenie potom ukázal aj v oslabení pri šanci Segala. V závere tretiny sa dostal do sólobrejku Nedorost, no ani táto šanca Slovana nebola využitá, keď skvele zakročil brankár Brust.
V úvode tretej časti najprv Matikainenovi zverenci prežili bez ujmy domácu presilovku, v ktorej Janus ustál tlak a poradil si aj so štipľavou strelou Thomasa, a následne sa dostali do rýchleho prečíslenia, avšak Surový po prihrávke Bartoviča opäť mieril nepresne. A to ho mohlo mrzieť, pretože ďalšiu presilovú hru už Medveščak využil, po rýchlej a presnej kombinácii vyrovnal Thomas, ktorého nestihol pokryť Nagy. Po tomto momente sa hra ešte viac otvorila, oba tímy cítili šancu zápas vyhrať. V 49. minúte si Pelletier v prečíslení 2 na 1 zasekol Sigaleta i Janusa, jeho pokus ale zastavila ľavá žŕdka bránky hostí. Hutchinson zakončil celú situáciu tvrdým zákrokom na Nagya, ktorý rezultoval v šarvátku. Nagy, ktorý narazil hlavou do brvna Janusovej bránky, odišiel zakrvavený na striedačku, obranca Medveščaku dostal 5+DKZ a putoval predčasne pod sprchy. Slovanisti päťminútovú presilovku využili, keď Nagy zo svojej typickej pozície zavesil presne do pravého horného rohu Brustovej bránky - 1:2. Tento náskok už hostia z rúk nepustili. Hráčom Záhreba už nepomohla k vyrovnaniu ani záverečná power play bez brankára, naopak Nagy do prázdnej bránky poistil výhru Slovana a zároveň zavŕšil svoj hetrik.

ms la

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob