Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2014 18:16 | Šport | Hokej

Novému trénerovi Slovana nešlo o peniaze: TOTO Fína rýchlo presvedčilo!

Petri Matikainen podpísal v utorok podvečer novú zmluvu so Slovanom Bratislava.

Nový tréner hokejistov Slovana Bratislava Petri Matikainen si uvedomuje, že ho čaká veľa práce. Do Bratislavy neprišiel iba si zarobiť. V prvom rade musí spoznať svoj tím, prvýkrát sa s mužstvom stretne až v stredu predpoludním a večer ho čaká súťažná premiéra na lavičke "belasých" proti Medveščaku Záhreb. Štyridsaťsedemročný Matikainen (nar. 7. januára 1967) podpísal v utorok podvečer s vedením Slovana zmuvu do konca sezóny 2014/2015. V bratislavskom klube nahradil Rostislava Čadu.

"Slovan je skvelá organizácia. Mám veľmi dobré spomienky na toto mesto z majstrovstiev sveta 2011. Viem, že ľudia v tejto krajine milujú hokej, hala na zápasoch Slovana je plná. Môj príchod do Bratislavy nebol otázkou peňazí, chcel som viesť tento tím. Pokúsim sa o čo najlepší výsledok, odviesť dobrú prácu a pomôcť tomuto klubu," povedal po príchode do Bratislavy Matikainen, podľa ktorého boli rokovania so Slovanom expresné. "Aj moje rozhodnutie bolo skutočne rýchle," doplnil fínsky kouč.

Matikainen naposledy pôsobil v rakúskom Grazi. S KHL má už skúsenosti z ruského Omska, kde strávil sezónu 2012/2013 a prvých šesť zápasov ďalšieho ročníka. Novému koučovi bude naďalej pomáhať Vladimír Országh. "Budem sa spoliehať na súčasný realizačný tím. V modernom koučingu ide vždy o spoluprácu a tímovú súhru. Kooperácia je v tomto hokejovom svete veľmi dôležitá. Od mojich spolupracovníkov očakávam, že spoločne utvoríme veľmi dobrý realizačný tím," tvrdí Matikainen.

 

Vzhľadom na krátkosť času čaká na nového kormidelníka Slovana spoznávanie mužstva. Vzhľadom na stredajší zápas nasadne Fín na rozbehnutý vlak. Zatiaľ však nechystá veľké zmeny v kádri. "Musím lepšie spoznať tím, chcem ho dostať na vyššiu úroveň. Je potrebné byť trpezlivý. Budem pracovať s týmto kádrom, snažiť sa spoznať jeho potenciál a byť efektívny," priznáva fínsky kouč, ktorý zatiaľ v tejto sezóne ešte nevidel hrať Slovan. Po odchode z Omska sledoval KHL naďalej, v úvode ročníka videl niekoľko zápasov Jokeritu Helsinki.

Matikainen má pred sebou konkrétne ciele, v zmluve má zahrnuté aj bonusy za postup do play-off. Účasť vo vyraďovacej časti je prioritou súčasného mužstva. "Čaká ma veľa práce. Chceme prilákať fanúšikov do hľadiska, aby boli zápasy stále vypredané. Budeme sa snažiť hrať súboje plní emócií, ísť za víťazstvami. Preferujem štrukturovaný, organizovaný tím, v ktorom jeden bojuje za druhého. Chcel by som, aby Slovnaft Arena bola obávaným miestom pre súperov. Mám rád tvrdý a útočný hokej, ktorý sa budeme snažiť predvádzať," uviedol Matikainen.

Na pôsobenie v Bratislave sa asistent trénera vicemajstrov sveta 2011 veľmi teší. Mesto i podmienky v Slovnaft Arene mal možnosť spoznať pred tromi rokmi. "Mám na ten šampionát skvelé spomienky. Veľmi sa mi páči mesto, podmienky na hokej sú na vynikajúcej úrovni. Pamätám si, že fanúšikovia stáli za mužstvom, aj keď sa mu nedarilo, boli blázniví, šialení, my sme len krútili hlavami. Bonusom bol zisk titulu majstra sveta," spomenul si fínsky kouč.

Matikainen osobne zo súčasného kádra pozná len obrancu Ivana Baranku, ktorého viedol v Omsku. Ďalších hráčov musí spoznať. V Slovane ho čakajú hráči viacerých národností. "Slovenskí hokejisti sú mimoriadne zruční a šikovní. Tím je zložený z hráčov rôznych krajín. Je jedno, odkiaľ kto pochádza. Dôležité je, čo odovzdáva pre tím a či hrá srdcom," doplnil Matikainen.

Vedenie Slovana rokovalo s viacerými adeptmi na post po Rostislavovi Čadovi. Medzi kandidátmi sa spomínalo najmä meno Miloša Říhu. "Do Bratislavy chodí pravidelne, bol aj na poslednom zápase. Jeho účasť na stretnutí však netreba spájať s rokovaniami o Slovane. Príde aj inokedy v priebehu sezóny. Nevravím, že sme sa nerozprávali všeobecne, ale ku konkrétnym rokovaniam nedošlo," prezradil generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

V hre boli okrem Matikainena mnohé mená. Po informácii od Rostislava Čadu o ukončení spolupráce sa začali rokovania manažmentu Slovana s viacerými agentmi trénerov. "Sedeli sme, rokovali na viacero strán. Toto je dnešný výsledok, verím, že pre nás najlepší," doplnil Krajči.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu