Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Kauza zdrogovaného dojčaťa: Bábätko zomiera, rodičov prepustili!

Pustili ich! Obaja rodičia štvormesačného chlapčeka, ktorý leží s mozgovou smrťou v banskobystrickej nemocnici, si už užívajú slobodu. 

Prievidzský okresný súd síce včera rozhodoval o tom, či vezme otca dieťaťa Miroslava (43) z Prievidze do väzby, nakoniec ho však pustil domov. Z policajnej cely prepustili cez víkend aj matku chlapčeka. Bábätko previezli do banskobystrickej nemocnice z Bojníc so zranením hlavy a s podozrením, že je nadrogované.

Miroslava policajti obvinili z ublíženia na zdraví. „V sobotu bola zo zadržania prepustená matka dieťaťa. Súčasná dôkazná situácia neumožnila zadržiavať ju dlhšie,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Miroslav vzal všetku vinu na seba a policajtom tvrdil, že mu chlapček spadol pri prebaľovaní. „Na krátky čas ho ponechal na prebaľovacom pulte, ktorý bol uložený na práčke a šiel po plienku. Keď sa po chvíľke vrátil k synčekovi, ten ležal na zemi. Dieťa plakalo, ale po chvíli sa upokojilo,“ povedala hovorkyňa. Večer chlapček prestal dýchať a otec zavolal záchranku.

V bojnickej nemocnici zistili, že chlapec má v tele drogy. „V moči sa dokázal amfetamín, pervitín,“ povedal námestník Jozef Kubík. Chlapček leží v banskobystrickej nemocnici s mozgovou smrťou. Matka je na slobode od víkendu, otec odvčera. „Návrh na väzbu podal prokurátor v súvislosti s prečinom ublíženia na zdraví, ktorý mal obvinený spáchať z nedbanlivosti. Bez dozoru ponechal dieťa v určitej situácii, ktorá vied­la k závažným zraneniam,“ povedal hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.

 

Prokurátor chcel pre muža väzbu, pretože by mohol utiecť, alebo sa skrývať. „Zabezpečené dôkazy ale podľa sudkyne neodôvodňujú takúto obavu, preto na útekovú väzbu nie je zákonný dôvod,“ dodal R. Tarabus. Prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Trenčíne. Muž odišiel zo súdu bez pút. Pred novinármi si skrýval tvár. „Je mi to ľúto,“ povedal.

On aj jeho priateľka Silvia sú policajtom známi. Už v minulosti boli obvinení z drogovej trestnej činnosti. Silvia je dokonca matkou troch detí. Kým o dve staršie sa starajú starkí, štvormesačný chlapček toľko šťastia nemal. V banskobystrickej nemocnici leží napojený na prístroje. Čo s ním bude ďalej, malo v noci rozhodnúť lekárske konzílium.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Masaker v koncertnej hale v Moskve.
Vyšetrovanie masakry v Moskve naberá na obrátkach: Ďalší zadržaní! Čoho sa mali dopustiť?
Ilustračné foto
Veľká noc je rajom pre zlodejov: Riziko krádeží závratne stúpa! Týmto chybám sa určite vyvarujte
(ilustračné foto)
Chcete prestať fajčiť, no nedarí sa vám? 6 osvedčených spôsobov, ako dať zbohom cigaretám!
Juraj Slafkovský žiari v drese Montrealu.
Si úbožiak, vynadal Slafkovskému! A potom neveril vlastným očiam
Ilustračné foto
SHMÚ varuje: V týchto miestach sa majte na pozore pred VÍCHRICOU!
Dry snow avalanche with a powder cloud close to the village Terskol, Elbrus region
Chystáte sa na túru? Pozor: Na týchto pohoriach hrozí lavínové nebezpečenstvo
Kultový fantazijný film Nekonečný príbeh.
Foto
Pamätáte si Detskú kráľovnú z kultového Nekonečného príbehu? Strašné, čím si prešla! Takto vyzerá dnes
Ilustračné foto
Rusko zablokovalo kontrolu dodržiavania zbrojných sankcií voči KĽDR: Využilo na to veto!
Bratislava (ilustračné foto)
Slovenské národné múzeum predstavilo novú publikáciu: Sledujte, čoho sa týka!
Fire in an old wooden house
Tragický výbuch v Budapešti: Vyžiadal si život a mnoho zranení
(ilustračná fotografia).
Izraelský útok v sýrskej provincii si vyžiadal desiatky životov: Medzi nimi aj 6 militantov z hnutia Hizballáh
(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel