Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2014 08:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ľubo Snopko z Farmy o láske aj o hladovaní: Teraz vám poviem všetko!

Za vyhadzov z Farmy si môže sám! Ľubo, ktorého v piatkovom dueli porazil Viktor, sa obetoval kvôli Aničke a doplatil na to. 

S výhrou 50 000 eur sa rozlúčil, ale to nie je to najhoršie, čo ho v živote postretlo. Hladoval nielen na Farme, ale aj pri svojich rodičoch...

Ľuboš je dobráčisko od kosti. Nečudo teda, že na svoju dobrotu v markizáckej reality show doplatil. Napriek tomu, že je tichý, nekonfliktný a pracovitý, na Farme vydržal len tri týždne. Vyskúšal si, aké to je byť farmárom týždňa, ale aj sluhom.

Oveľa ťažšie je zadeľovať medzi ľudí prácu, dozerať, aby ju urobili, riešiť hádky, rozbroje, ako robiť poskoka v kuchyni. Navyše, farmár týždňa si ešte zlízne aj kritiku od hospodára,“ priznáva mladý muž. Aj jeho na Farme neférovo dobehli Jano s Tiborom, keď na strechu kurníka dosky nepribili, ale len poukladali. „Viem, že to urobili schválne ako podraz,“ tvrdí Ľubo, ktorý doplatil na dôverčivosť, keďže prácu po farmároch neskontroloval.

Intrigán Tibor

 

Práve Jano a Tibor sa pasujú na Farme za odborníkov, ktorí všetko vedia a všetkému najlepšie rozumejú. Pritom je každému jasné, že oveľa viac rozprávajú, ako robia. Nehovoriac o ohováraní.

„Najviac intriguje Tibor. Ten ohovára každého, s ktorým práve nie je. Ohováral a vysmieval sa z Janovej roboty, ale len dovtedy, kým Jano neprišiel medzi nás. Potom zostal ticho. Navyše, prekrúcal veci, ako sa mu to práve hodilo,“ spomína Ľuboš, ktorému nie je jedno, že zo súťaže vypadol a s odstupom času si uvedomuje, že aj on mal v prvom rade bojovať sám za seba. Čo sa teda stalo?

Prerátal sa

Staré známe porekadlo hovorí, že za všetkým hľadaj ženu. A potvrdilo sa to aj v tomto prípade. Bola ňou nežná, usmievavá Anička. Práve o nej a o Ľubkovi začali kolovať reči, že to medzi nimi iskrí. „Nie, nič medzi nami nie je,“ presviedča Snopko. Či už z lásky, alebo z priateľstva, jedno je isté - Ľubo sa kvôli Aničke obetoval. „Chcela byť slúžkou, lebo chcela ísť do duelu a domov. Sluhom však nechcela byť spolu s Janom, a tak som sa ponúkol, že by som to zobral,“ hovorí pokorne vyhodený farmár. Ich plán sa premenil na skutočnosť, keď túto informáciu nenápadne posunuli farmárke týždňa. Všetci traja sa však prerátali...

Tiekli aj slzy

„Mysleli sme si, že do duelu pošlú Aničku, pretože ja by som sa im na Farme viac zišiel,“ hovorí Ľuboš, ktorý sa nečakane ocitol v dueli spolu s Viktorom a prehral. „Odchod nebol jednoduchý. Bolo mi to ľúto a priznávam, tiekli mi aj slzy. Teším sa však, že sa o pár týždňov, keď sa Farma skončí, opäť s našou partiou stretnem.“

Kolaps

To, že farmári poslali do duelu Ľuba, zdôvodňovali tým, že je slabý a chorý. Lenže pravda bola inde. „Bol som slabý, ale od hladu! Bolo mi až na odpadnutie. No keď mi zdravotníčka dala vitamíny a nejakú tabletku, cítil som sa lepšie,“ priznáva Snopko. „Mne na Farme chutilo všetko, len bolo toho málo. A to ešte mne a Paťovi odkladala svoje jedlo Mirka. Ona bola môj anjel strážny. Nejedla len, aby mohla dať mne. Mala ma rada a povedala, že takého zaťa, ako som ja, by si priala,“ usmieva sa.

Kolaps z nedostatku jedla však tento mladý muž nezažil po prvý raz. S hladom žil aj počas detstva. „Kedysi sa mi to stávalo často, lebo sme boli veľmi chudobní. Hlad som vtedy zaháňal tak, že som išiel radšej spať,“ priznáva Ľubo, ktorého z pazúrov ťažkého osudu vytiahli jeho krstní rodičia. Žije s nimi tri roky a peniaze z Farmy mali byť pre nich poďakovaním.

Alkoholici

Ľubo sa so svojou o dva roky staršou sestrou Lenkou (21) narodil do sociálne slabej rodiny. Ich rodičia chodili do osobitnej školy v Banskej Bystrici, kde sa aj dali dokopy. „Ľubkova mama sa učila za kuchárku, ale variť nevie, otec je murár. Okrem toho obaja holdovali alkoholu,“ pridáva sa do rozhovoru krstná mama Adriana. „Oni sa nevedia ani o seba postarať. Kým žili v rodičovskom dome, svokra im vždy niečo uvarené doniesla. Ale keď v roku 2009 zomrela, svokor už nevládal sám finančne ťahať prevádzku domu a poslal ich preč.“ Ľubov otec je alkoholik a nepomohlo mu ani protialkoholické liečenie. Kedysi pila aj mama, ale keď ochorela, prestala. Ľubo žil s rodičmi a so sestrou po podnájmoch a v ustavičných dlžobách.

Bez jedla celý deň

Keďže podnájom nikde nesplácali, skončila rodina Snopkovcom v dome u muža, kde sa schádzali bezdomovci. „Sociálne dávky rodičom vydržali najviac týždeň. Zvyšné tri týždne som hladoval,“ spomína Ľubo.

„Niekedy som nemal ani na lístok na autobus, aby som mohol ísť do školy. A keď som tam išiel, bol som hladný. Nemal som ani desiatu. Najhoršie na tom bolo pozerať sa na spolužiakov, ako jedia. Nechodil som ani na obedy,“ vraví smutne. „Rodičia ma našťastie nebili, ale nemám ani žiadnu peknú spomienku, ktorá sa s nimi spája,“ priznáva mladý muž.

Myslel aj na sestru

Ľubov život sa zmenil v okamihu, keď ho prichýlili krstní rodičia. Najskôr tam chodil na pár dní, ale potom už od nich nechcel odísť. Zrejme aj preto, že sa dobre najedol. „Napriek tomu, že som chudý, neviem sa dojesť. Akoby som mal ten pocit hladu niekde hlboko v sebe zakorenený,“ premýšľa Ľubo. „Denne kupujem rožky, peceň chleba a varím 12 litrov polievky pre päťčlennú rodinu. Keď začal u nás Ľubo bývať, robila som mu na desiatu 14 rožkov. Nosil z nich však aj svojej sestre Lenke,“ hovorí domáca pani. „Je to dobrý chlapec, len možno trošku tvrdohlavý,“ dodáva s úsmevom krstná Adriana.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?