Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.09.2014 13:00 | Šport | Hokej

Čo ho viedlo k takému rozhodnutiu? Pre Országha je odchod Čadu šok, prekvapení sú aj hráči

Po odchode Rostislava Čadu z pozície hlavného trénera tímu KHL HC Slovan Bratislava sa minimálne na jeden duel stal šéfom striedačky Vladimír Országh.

Stále iba 37-ročný Banskobystričan, doterajší asistent trénera, absolvuje premiéru ako hlavný tréner Slovana v sobotu v zápase proti CSKA Moskva. V minulosti viedol extraligovú Banskú Bystricu.

"Keď som sa dozvedel túto správu vo štvrtok večer, bol to pre mňa šok. Vôbec som to nečakal," povedal Országh po dnešnom predpoludňajšom tréningu na hlavnej ploche Slovnaft Arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Jeho asistentmi v sobotňajšom domácom súboji proti CSKA budú Ján Lipiansky a Pavol Rybár. "Chýbal nám jeden do partie a Jano Lipiansky bol s tímom celý minulý rok, tak chlapcov pozná. Voľba padla na neho," prezradil dočasný kouč Országh, ktorý mal pred hráčmi Slovana len krátky príhovor v piatok predpoludním: "Zdôrazňoval som im, že pri mojom príchode sa mi páčila disciplína v tíme, ako si to Rosťo (Čada, pozn.) zariadil a fungovalo to tu. Prízvukoval som im, že nič sa nemení a ideme ďalej."

 

Po prekvapujúcej informácii a náhlej zmene na striedačke Slovana nemá Országh čas rozmýšľať nad zvýšeným tlakom, ktorý teraz bude na jeho osobu.

"Musím byť pripravený rovnako ako mužstvo. Máme pred sebou ťažký zápas proti CSKA. Nie je čo vymýšľať, chalani poznajú systém. Musíme sa len zodpovedne pripraviť. Je to zatiaľ dočasné riešenie na jeden zápas. Chcem si to užiť, rovnako aj chalani. Oni do toho dajú všetko, veď hráme proti CSKA a netreba hľadať špeciálnu motiváciu. Všetci veľmi dobre viem, proti komu hráme. Urobíme maximum pre to, aby sme boli úspešní. Bola by chyba niečo výrazne meniť na jeden duel a mýliť chalanov. Ťažko je vymýšľať niečo na jediný duel," poznamenal bývalý hokejista zámorskej NHL a pokračoval:

"Viem, že vedenie klubu hľadá nového trénera, moje pôsobenie pri tíme je zatiaľ dočasné. Predstaviť si viem všetko, aj zotrvanie na poste hlavného kouča, ale treba brať do úvahy veľa vecí, skúsenosti a náročnosť KHL. Mnoho vecí je za, ale veľa aj proti," myslí si Országh a naznačil aj menšie zmeny v A-tíme Slovana na sobotňajší duel proti moskovskému mužstvu.

"Nejaké korekcie budú, no na nich sme sa dohodli už včera s Rosťom. Bude to však len kozmetické. Hrať nebude White, na jeho miesto nastúpi prvýkrát v sezóne Andrej Šťastný. Čo sa týka brankárov, uvidíme až ráno pred zápasom. Duel proti Čerepovcu Backlund neodchytal v stopercentnom stave. Bek Štajnoch už je k dispozícii, no máme veľa obrancov a čaká na svoju šancu," informoval.

Tréner Rostislav Čada vo štvrtok večer požiadal vedenie Slovana o predčasné rozviazanie kontraktu. Po následnom rozhovore mu funkcionári vyhoveli a dohodli sa na ukončení vzájomnej spolupráce. Čada bol šéfom realizačného tímu Slovana Bratislava od jari 2012.

Prekvapení sú aj hráči

"Všetkých nás to zaskočilo. Je to čerstvé a uvidíme, čo bude ďalej. S chalanmi sme si zatiaľ stihli povedať len to, že nasadenie musí zostať na rovnakej úrovni ako doteraz. Na tréningu už pod vedením nového kouča sa prakticky nič nezmenilo, išli sme naplno," povedal kapitán Slovana útočník Milan Bartovič. Jeho slová potvrdila aj iná opora bratislavskej ofenzívy Michal Vondrka.

"Nikto to nevedel. Ráno v kabíne sme sa na seba len prekvapene pozerali, nič sme ani netušili. Mne osobne tréner Čada pomohol, v Slovane sme zažili dve sezóny. Bol som v nich plne vyťažený, nemôžem na neho povedať nič zlé. Teraz pokračujeme v rovnakých koľajach, pripravujeme sa na ďalší duel proti CSKA Moskva," povedal 32-ročný krídelník.

Aj brankár Jaroslav Janus pod vedením skúseného moravského trénera strávil v Slovane dve kompletné sezóny v KHL. "Pre všetkých hráčov je to nová informácia. Keď nám to generálny manažér Maroš Krajči oznámil, zostali sme prekvapení. Musíme to však rešpektovať a ideme ďalej. Vlado Országh nás bude koučovať v ďalších dueloch. Verím, že v nich budeme víťaziť a zbierať body," poznamenal 24-ročný Prešovčan a pokračoval:

"S trénerom Čadom som spolupracoval takmer tri roky. Bol trochu svojský, ale spomínať naň budem iba v dobrom. Nie vždy to bolo jednoduché, prekonali sme mnoho ťažkých situácií. V kariére mi pomohol."

Podľa Janusa nepredvádzal Slovan v sezóne 2014/2015 zlé výkony. "Výnimkou bol posledný zápas proti Čerepovcu, ten nám vôbec nevyšiel. Čaká na nás však ďalší duel, v ktorom veľmi chceme pomôcť nášmu novému hlavnému trénerovi. Verím, že to zvládneme," doplnil účastník MS v rokoch 2013 a 2014.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku