Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.09.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Smutná správa pre fanúšikov Emilka z jojkárskeho Paneláku: Slezáčkova liečba nezaberá, ohlásil koniec!

Fanúšikovia jojkárskeho Paneláka budú sklamaní. 

Obľúbený herec Juraj Slezáček (71) v seriáli končí! Po tom, čo mu začiatkom júla diagnostikovali zákernú chorobu, rozhodol sa liečiť po svojom a filmárom byť k dispozícii. Liečba macedónskym sirupom však nezaberá tak, akoby si herec predstavoval. Hoci sa seriálový profesor Emil Blichár aj naďalej cíti v dobrej kondícii, musí sa šetriť a náročné nakrúcanie predsa len pôjde bokom.

Od roku 2008 patril Juraj Slezáček k stáliciam jojkárskeho seriálu Panelák. Postava profesora Emila Blichára mu nielenže prirástla k srdcu, ale pre herca bola aj novou skúsenosťou. „Bol to prvý konkurz v mojom živote, najprv som bol urazený, ale keď som zistil, že aj Al Pacino chodí na konkurzy, zostal som pokojný,“ spomína s úsmevom Slezáček. Prvú klapku Paneláka nakrúcal presne pred šiestimi rokmi na svoje 65. narodeniny a kedysi bol aj učiteľom scenáristu jojkárskeho seriálu - Andyho Krausa. Svoju hereckú partnerku Božidaru Turzonovovú (72) pozná dlhšie ako svoju vlastnú manželku. Hrajú spolu už viac ako štyri desaťročia - od roku 1960.

Obávaný scenár sa naplnil. V týchto dňoch už Juraj Slezáček nakrúca svoje posledné scény v Paneláku. Zdravie je totiž na prvom mieste a obľúbený herec teraz potrebuje najmä pokojný režim a odpočinok. „Sám som navrhol Andymu Krausovi, nech ma scenáristi pošlú za synom do Austrálie, kde budem prednášať na univerzite. Umierať v seriáli sa mi nechce,“ povedal otvorene Novému Času herec, ktorý bojuje s rakovinou. Napriek tomu, že sa Slezáček cíti dobre a myslí pozitívne, plánuje sa z televíznej obrazovky stiahnuť do ústrania, aby mal väčší pokoj. Ako sa hovorí, ticho lieči a herec si to veľmi dobre uvedomuje.

 

„Necítim sa zle, len chodím na kontroly a nehojí sa to,“ sťažuje sa na zdravotné problémy. Zatiaľ užíva špeciálny bylinkový extrakt z Macedónska, ktorý však nemá také účinky, ako očakával. „Ten liek môžem užívať aj naďalej, zvyšuje mi imunitu. Pomohlo mi to, ale môj problém nevyriešil. No s takýmito zubami už hrať nemôžem. Hoci doteraz sa mi to darilo kamuflovať,“ pousmial sa Slezáček, ktorému lekári našli nádor počas rutinnej kontroly pri trhaní zubov.

Aplauz od kolegov

A hoci má Juraj Slezáček na populárny jojkársky seriál Panelák veľmi krásne spomienky, cíti, že teraz nastal čas odísť. „Sľúbil som, že ešte jeden deň budem nakrúcať, a potom sa rozlúčime,“ priznal vynikajúci herec, ktorý bude chýbať nielen televíznym divákom, ale aj celému seriálovému štábu. „Aj dnes toho bolo veľa. Mal som desať obrazov a všetko som hral spamäti. Na konci som však zožal aj veľký aplauz,“ zdôveril sa Novému Času so svojou radosťou a uznaním Slezáček.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?