Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2014 12:00 | Správy | Zahraničné správy

Slovenská hokejová rodina v slzách: Miro, nikdy nezabudneme!

Šok a nezodpovedaná otázka prečo! Kamaráti a kolegovia z reprezentácie po nečakanej smrti Miroslava Hlinku († 42) len ťažko hľadajú slová.

Pri spomienkach na večne usmiateho rodáka z Trenčína sa viacerým tisli slzy do očí. Kto našiel silu prehovoriť, iné slová ako zábavný či optimistický v spojitosti s Mirom nespomenul. O to ťažšie sa teraz zmierujú s myšlienkou, že už svojho kamaráta nikdy neuvidia.

 

Braňo Jánoš (43), bývalý švagor:
Som v šoku... S Mirom som prežil najkrajšie hokejové roky v Dukle Trenčín. Bol nielen skvelým spoluhráčom, ale aj priateľom. Dokonca sme boli švagrovia. V tejto chvíli sa nezmôžem na viac slov.

Martin Štrbák (39), HC Košice:

Dozvedel som sa o tom v kabíne po zápase. Keď odíde zo sveta niekto, koho dobre poznáte, je to veľmi smutné. Neviem, čo bolo príčinou, no asi musel veľmi trpieť. Miro bol môj spolubývajúci na MS, keď sme sa v roku 2002 stali majstrami sveta, a aj keď sme boli v Petrohrade. Zažili sme toho spolu veľa, získali spoločne tri cenné kovy. Ťažko mi je o tom rozprávať. Je to pre mňa šok, nemám na to slov.

Branko Radivojevič (33), Dukla Trenčín:

Táto správa nás zastihla v kabíne pred tréningom. Neviem, čo na to povedať... Mira som poznal ako usmievavého chlapa, s ktorým bola vždy zábava. Nie je to rana len pre trenčiansky, ale aj pre slovenský hokej.

Róbert Petrovický (40), Dukla Trenčín:

Včera, keď sme prišli večer na tréning, Branko nám povedal, čo sa stalo. Neboli sme si istí, ešte chlapci volali do Bystrice, čo je na tom pravdy. Ak takéto niečo spravil, musel mať vnútri niečo strašné, veľmi ťažké. Bol to mladý chlap, mal polku života pred sebou.

Richard Lintner (36), Dukla Trenčín:

Nikto netušil, že by sa niečo také hrozné mohlo stať. V súvislosti s takýmito smutnými vecami mi vždy napadne, že športovci venujú všetko svoje úsilie aj energiu svojej práci a potom v tom najlepšom veku o to prídu. Veľmi často na to nie sú pripravení. Možno toto sú aj veci, o ktorých by sme sa mali častejšie rozprávať.

Ľuboš Bartečko (38), HK Poprad:

Veľmi ma to zaskočilo. S Mirom som hrával a môžem povedať jediné - bol to veľmi dobrý chalan. Som z toho úplne mimo. Je to jednoducho veľmi smutné a z tejto správy som ostal natoľko zaskočený, že ani neviem, čo by som k tomu povedal.

Ladislav Nagy (35), Slovan Bratislava:

Neverím, toto je šok. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine. To je neuveriteľné, nemám slov. Bol to vynikajúci kamarát a super chalan, zabávač, perfektný človek do kolektívu. Vedel každého rozosmiať, všetci sme s ním dobre vychádzali. Pred prípravným súbojom v Brezne proti Banskej Bystrici sme sa rozprávali. Mal som z debaty s ním pocit, že je všetko v poriadku. Naozaj neviem, čo na to povedať. Je to skutočne veľký šok.

Peter Smrek (35), MHC Mountfield Martin:

Je to neskutočne smutná správa. Naozaj neviem, čo by som k tomu povedal. Prepáčte, ale naozaj ma to veľmi zasiahlo...

Arne Kroták (42), HK Poprad:

Ťažko mi to komentovať. Oznámil mi to vedúci mužstva asi tri minúty pred koncom zápasu a ostal som doslova šokovaný. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej jeho rodine.

Gabriel Špilár (33), HC Košice:

S Mirom sme sa poznali z reprezentácie i z množstva vzájomných zápasov. Takéto správy sú tie najhoršie možné a len ťažko sa prijímajú a chápu. Ja som si tým prešiel minulý rok, kedy som sa musel zmieriť so smrťou bratranca Mareka Špilára. Plne teda chápem smútok, ktorý teraz musia pociťovať jeho najbližší a vyslovujem im úprimnú sústrasť.

Peter Bartoš (41), HC Košice:

Je to studená sprcha. S Mirom som hrával, bol to veľmi dobrý človek. Naozaj výborný chalan, preto ma táto správa tak veľmi zasiahla. Je mi to veľmi ľúto, takéto veci človeku podlomia nohy. V spomienkach si navždy zachovám mnoho krásnych spoločných chvíľ. Prišli sme o člena našej veľkej hokejovej rodiny a všetci vyslovujeme jeho najbližším úprimnú sústrasť.

Igor Nemeček (53), prezident SZĽH:

S Mirom som mal veľmi blízky vzťah, poznali sme sa dlhé roky a navyše poznám aj jeho otca. Bol to stále optimisticky naladený chlap a o to viac som v šoku. Boli sme v kontakte po ZOH v Soči a aj teraz, keď sa stal trénerom Banskej Bystrice. Je to obrovská tragédia pre náš hokej.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj