Nová séria fotografií zostavených portálom BuzzFeed odhaľuje, čo je typickou nemocničnou kuchyňou v jednotlivých krajinách sveta. Porcie a zloženie jedla sú obdivuhodné. Fascinuje nielen samotný pohľad na menu, ale aj názory odborníkov na to, čo považujú za vyvážený pokrm.
Pacienti v Sydney dostávajú na obed teplú tekvicovú polievku, marhuľové kurča, hrášok a zemiakovú kašu, zatiaľ čo v Nemecku dostanú na tanier rezeň, knedľu, šalát a zákusok.
V Tokiu pacientom naložia na tanier uhorky, miso polievku, ryžu a kuracie mäso, všetko podávané v samostatných miskách.
Austrália ponúka jahňacie so zemiakmi, brokolicou a kukuricou.
Hospitalizovaní pacienti v Estónsku dostávajú pomerne pestré jedlo z kapusty a mletého duseného mäsa, podávané so zemiakmi a zeleninou. Na pitie majú pohár mlieka a dezertom je pečivo s ovocnou náplňou.
Britská nemocnica ponúka minestrone polievku, hovädzie mäso, koláče, dusenú zeleninu a banány.
Poľsko v porovnaní s predchádzajúcimi krajinami dáva pacientom žalostne chudobné raňajky. Pacientov kŕmia chlebom, kyslými uhorkami a klobásou.
Podobne aj Nórsko ponúka celkom nezdravé jedlá. Chlieb, šalát a hamburger.
Naopak, nemocnice v Paríži poskytujú efektné jedlo s tromi chodmi s údeným lososom a šalát ako predjedlo, kuracie mäso s cuketou ako hlavný chod, pol bagety a koláč ako dezert.
V Japonsku čakajte plnú krabičku čerstvej zeleniny, mäsa, rýb a rezance. V Číne pacienti dostanú ryžu a mäso karí.
Ak ochorie človek v Richmonde v Kanade, môže očakávať, že dostane bravčové, bok Choy a bielu ryžu. Dezertom bude melón. V New Yorku sú bežné lososové placky podávané so šafránovou smotanovou omáčkou, ryžou, tekvicou, špargľou a banánová torta.
V Dubaji pacienti v nemocnici dostanú špagety, šalát a kúsok koláča.