Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2014 13:43 | Správy | Domáce správy

Kaník: SDKÚ by nemala mať problém s priznaním chýb

SDKÚ-DS by podľa predsedu poslaneckého klubu Ľudovíta Kaníka nemala mať problém s pomenovaním chýb a s dištancovaním sa od nich.

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, popri pozitívach je prirodzené, že sa stali chyby. „Pozíciu SDKÚ zneužili niektorí ľudia, ktorí sa cez ňu dostali k vplyvu. To treba priznať, poučiť sa a odmietnuť to,“ konštatoval. Podľa neho sa stalo, že existovali ľudia, ktorí sa cez SDKÚ-DS snažili ovplyvňovať ekonomické záležitosti.

„SDKÚ však nikdy nebola stranou, pre ktorú by toto bol princíp. To je vec, ktorá sa niekedy stala, ale nepatrí to do DNA SDKÚ-DS,“ povedal s tým, že jeho strana vždy zužovala priestor na korupciu ako sa len dalo.

SDKÚ-DS menila podľa Kaníka prostredie, ktorým sa minimalizovala korupcia. „Vyhubiť ju nikdy nemôžeme, pretože ľudia majú chyby a takí aj zostanú. Preto potrebujeme dobré zákony, ktoré na to pamätajú. SDKÚ vylepšovala zákony, aby zmizol priestor na korupciu. Smer je presne opačná strana. Vytvára priestor, aby klientelizmus a korupcia rástli a vytvárali sa na to dobré podmienky,“ vyhlásil.

 

Ideálnym príkladom je podľa neho spôsob tunelovania a zneužívania eurofondov a mnoho ďalších príkladov. „Vytvára tak aj cez zákony priestor pre kšefty ľudí, ktorí sú napojení na politickú stranu. Toto SDKÚ nikdy nerobila,“ povedal Kaník.

Chybou SDKÚ-DS bolo podľa Kaníka to, že v istom období zapochybovala o správnosti cesty, ktorú presadzovala. Ktorá menila Slovensko reformami na úspešnú krajinu.

„Začala uhýbať doľava, hovorila o opravovaní reforiem, aj keď opravovať nebol dôvod. Vylepšovať áno, ale pokračovať v ceste. My sme zastali. Keď strana začne pochybovať o správnosti cesty, po ktorej kráča, ako môže vzbudzovať dôveru svojich voličov? Budú pochybovať aj oni a omnoho viac,“ zdôraznil Kaník. SDKÚ-DS sa podľa neho musí vrátiť a pevne stáť na hodnotách, na ktorých rástla a ktoré presadzovala.

„Hodnoty slobody, demokracie, vlastenectva. Príslušnosti k západnej kresťanskej civilizácii. Podpore rastu ekonomiky, dobrého podnikateľského prostredia, rastu zamestnanosti a vnímania štátu ako nástroja služby občanom. A získať späť dôveru voličov,“ dodal.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť