Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2014 06:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Legendárny seriál Chobotnica: Cattani si užíval ženy v seriáli aj v živote

Krvák bez happyendu! Taký bol taliansky detektívny seriál Chobotnica, ktorý v polovici 80. rokov pútal divákov v celom Československu.

Bol to naozaj temný príbeh o sicílskej mafii, v ktorom poumierali skoro všetky hlavné postavy, a Taliani mu dokonca často dávali prednosť pred futbalom. Popri vraždách nechýbali ani iné pikantnosti - odvážnemu komisárovi Cattanimu tvorcovia v každej sérii nadelili novú milenku. Hercovi Michelovi Placidovi sa to zapáčilo natoľko, že sa inšpiroval aj v reálnom živote. Výsledok? Nevera, nemanželský syn a štyri ďalšie deti.

Sudkyňa Silvia Contiová - Patricia Millardet (55)

Akoby sa prepadla do zeme! Ako si žije herečka Patricia Millardet a čo dnes robí, je veľké tabu. Svoj posledný film nakrútila pred 12 rokmi. Odvtedy sa stratila z obrazovky a ani o jej súkromnom živote nie sú žiadne správy. Jediné dve indície sú, že žije v Ríme a je rozvedená. V seriáli si ešte ako tridsaťročná zahrala sudkyňu Contiovú, ktorá bola veľkou láskou komisára Cattaniho. A povestná iskra medzi nimi vraj preskočila aj počas nakrúcania, no ich románik sa skončil pomerne rýchlo. Millardet však ako jedna z mála postáv zostala živá až do poslednej série.

Komisár Corrado Cattani - Michele Placido (68)

Slávneho komisára, ktorý rad-radom likvidoval mafiánov, si zahral Michele Placido. Paradoxom je, že herec kedysi vyrastal v rodine, ktorá mala hlboko do peňaženky a už v mladosti sa stal policajtom. Herectvo a úspech vo svetoznámej detektívke Chobotnica, kde krvou rozhodne nešetrili, prišli až neskôr. Tvorcovia v seriáli vykreslili prostredie mafie tak hodnoverne, že im začali chodiť anonymné výhražné listy z podsvetia.

 

Často tak musel štáb nakrúcať na utajovaných miestach s prísnymi bezpečnostnými opatreniami. Seriál priniesol Placidovi slávu, peniaze, ale aj ženy. „Vďaka Chobotnici si môžem dovoliť všetko, čo som si prial. Vďaka Cattanimu by som vari mohol byť aj prezidentom...“ pochválil si životnú úlohu. V čase nakrúcania žil s herečkou Simonettou Stefanelli (59) a dcérou Violante (37). Roky jej bol však neverný a ona sa to snažila prekonať.

Odpustila mu aj vtedy, keď sa objavila jeho tehotná milenka Virginie Alexandra so správou, že čakajú syna Indiga. Miesto rozvodu mu porodila ďalšie dve deti, ktoré manželstvo nezachránili. V roku 1994 sa rozviedli. Zdá sa, že na starobu dostal zhýralý Placido chuť usadiť sa. V lete 2012 si vzal o 37 rokov mladšiu priateľku, herečku Federice Vincenti (31), s ktorou vychováva dcéru Gabriele (8).

Mafián Tano Carridi - Remo Girone (65)

Z toho človeka išiel strach. Mafiánsky zabijak Tano sa neštítil chladnokrvne odpraviť každého, kto sa mu postavil do cesty. Bol úhlavným nepriateľom komisára Cattaniho. Úlohy mafiána sa majstrovsky zhostil taliansky herec Remo Girone, ktorého v súkromí ľudia poznajú ako usmievavého pohodového chlapíka. Narodil sa v roku 1948 v africkom štáte Eritrea práve v čase, keď Taliani prichádzali v tejto časti sveta o svoju koloniálnu nadvládu.

Remova rodina tak bola nútená utiecť späť do vlasti. Jeho osudová rola prišla v roku 1984 a hneď sa chopil príležitosti. „Mal som hrať inú postavu, ktorá v tretej sérii zomiera. No povedal som režisérovi, že by som dal prednosť Tanovi, ten tak skoro nezomrie,“ zaspomínal si. A pravda je, že tak hrôzostrašne ako on by Tana asi nikto nezahral.

Komisárova žena Elsa Cattaniová - Nicole Jamet (65)

Seriálovou manželkou Michela Placida bola herečka a spisovateľka Nicole Jamet. Tá sa pred kamery postavila po prvý raz v 70. rokoch ako 22-ročná. A išla na to skutočne rafinovane. Za muža si totiž zobrala herca a režiséra Didiera Kaminka, ktorý ju potom tlačil do svojich filmov. V súčasnosti sa však z pani Cattaniovej stala scenáristka a žije po boku fotografa Pierra Jeana-Reya.

Komisárova dcéra Paola Cattaniová - Cariddi Nardulli (43)

V krvavej kriminálke si rodená Američanka s exotickým menom zahrala už v trinástich. No jej životná rola trvala krátko. Seriáloví bosovia z podsvetia ju neušetrili. Ako malú dcéru komisára Cattaniho - Paolu ju spolu s jej seriálovou mamou a otcovou zdrogovanou milenkou zabila mafia.

Aj reálny život krásky mal niekedy trpkú príchuť. Nardullinovej mama je známa fotografka Sheila McKinnon. Tá dcéru zamestnala v rodinnej spoločnosti, čím Cariddi slušne zabezpečila. Trpkejšie si však herečka spomína na detstvo. O brata, ktorý bol detskou filmovou hviezdou, prišla v roku 1991, keď sa utopil na Sardínii.

Cattaniho nástupca David Licata - Vittorio Mezzogiorno († 52)


Mohol byť z neho právnik, doktor alebo boxer, no stal sa hercom. Keď zastrelili seriálového komisára Cattaniho, skvele ho zastúpil Vittorio Mezzogiorno, ktorý to zo začiatku nemal práve najľahšie, pretože zastúpiť nedotknuteľný idol Talianska, nesmrteľného komisára, bol doslova krst ohňom.

Keď Michele Placido zrazu nečakane zmizol z obrazoviek, vyvolalo to vlnu protestov. Jeden taliansky miliardár dokonca filmárom navrhol finančnú dotáciu, len aby komisára Cattaniho oživili. No postupne si získal obľubu aj jeho nástupca - sympatický herec Vittorio Mezzogiorno. A na rozdiel od svojho predchodcu to nebol žiadny búrlivák. Svoj život totiž zasvätil len dvom ženám - manželke, herečke Cecilii Sacchi, a ich spoločnej dcére. Dlho však spolu nepobudli, keďže v roku 1992 podľahol rakovine.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Tragická nehoda v Nemecku: Šoférmi prevráteného autobusu boli Slovák a Čech! Nové informácie
Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Komplikácie na diaľnici smerom do Bratislavy: Na ceste sa nachádza... Vodiči, dávajte si pozor!
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Dobré správy z vesmíru: Modul na Mesiaci sa podarilo aktivovať! Aký je jeho význam?
Ilustračné foto
Rusko a KĽDR pritvrdzujú: Stretli sa a... Strasie vás, keď zistíte, o čom diskutovali!
V košickej zoo sa vyskytla vtáčia chrípka (archívne foto).
Váš Tip
V košickej zoo to na jar ožíva: Na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť už počas sviatkov?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Prevrátený autobus na diaľnici: Počet obetí sa zmenil! Niekoľko ľudí bojuje o život
ilustračné foto
Foto
Najdivokejšie predpovede brazílskeho Nostradama pre rok 2024: 3. svetová, nový kráľ a... Jedna sa už mala naplniť!
(ilustračné foto)
Francúzsko je zdesené: Riaditeľovi školy sa vyhrážajú smrťou po hádke o hidžábe!
Foto
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy
Foto
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?!
Pád mosta v americkom Baltimore
Foto
Najhoršie správy sa potvrdili: Tragická dohra zrúteného mosta! Z vody vytiahli...