Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Barbora Švidraňová z Búrlivého vína: Ktorý z jej seriálových milencov sa lepšie bozkáva?

Mrchu, zlatokopku či tajnú milenku zahrá dokonale. Hoci v seriáloch Barbora Švidraňová (26) o chlapov nemá núdzu, v súkromí je sama.

Vzťahy s mužmi však zákernú Karin z Búrlivého vína už niekoľkokrát potrápili a svoje skúsenosti rada zúročuje pred kamerami. A keďže chúlostivé scény sa nedajú hrať vo flanelovom župane, zmierila sa už aj s rafinovaným negližé.

Často vás obsadzujú do úlohy mrchy a zlatokopky. Nie je to už nuda?

Baví ma to, čím ďalej tým viac (Smiech). Predtým som hrala mrchu aj v Paneláku, no to som vnímala trochu rozpačito. Veď čo si o mne ľudia pomyslia? Dnes to už neberiem tak tragicky a negatívna postava je pre mňa zaujímavá. Hlavne postava Karin Kučerovej, okolo ktorej sa začínajú točiť chlapi, uvedomuje si, že už má svoj vek a chce sa zamilovať, hoci je mrcha.

 

Diváci si často stotožňujú hercov s tým, čo hrajú. Ako na vás reagujú na ulici?

Nedávno som sa vrátila z dovolenky v Londýne domov do Žiliny. Išla som pešo cez prázdne mesto, keď ma zastavila pani pracujúca u nás na pošte. Hneď ma stiahla so sebou na kávu a koláčik do kancelárie. Bola taká neodbytná, že som ju nedokázala odmietnuť. Vraj sa jej splnil sen a chcela ma vidieť naživo. Nakoniec to však bolo veľmi príjemné a domov som odchádzala pozitívne prekvapená.

No v Búrlivom víne hrá aj herec Ján Jackuliak, s ktorým ste vraj rodina...

Áno. Polovica mojej rodiny z otcovej strany pochádza z Horehronia a jeho príbuzní tiež. Na to, že sme vzdialení príbuzní, ma upozornila moja babka.

Vyzerá to teda tak, že viac ako na rodinných oslavách sa skôr stretávate pred kamerami.

Určite. V rodinnej zostave sme sa však nikdy nestretli a zistili sme to až teraz, keď sme začali nakrúcať Búrlivé víno. Janko je veľmi vtipný a bezprostredný človek, takže nemali sme problém s komunikáciou. No a keď sme zistili, že sme rodina, hneď sme mali k sebe bližšie.

Nedávno sa pretriasala kauza, ako ho do bezvedomia zbili a okradli štyria neznámi muži. Prípad mal nakoniec niekoľko verzií a jedna z nich bola aj taká, či sa prepad skutočne odohral.

Vôbec o týchto veciach netuším, neviem, čo sa tam udialo, ale dúfam, že to nebolo nič tragické a Janko sa z toho dostane. Každý máme nejaké svoje utrpenia a boliestky, ktoré sa niekedy riešia skutočne ťažko. A keďže on je mediálne oveľa známejší ako ja, v jeho prípade by som to znášala rovnako ťažko. My herci pracujeme s psychikou, a keď sa nám niečo stane, ťažko sa to pred kamerami zakrýva.

Takže aj vy ste si už prešli takým obdobím, keď ste si súkromné problémy nosili do práce?

Áno, a mávam ho často. Stále sa mi niečo deje, a nie je to práve najpozitívnejšie. Dokonca mám pocit, že som až taký priťahovač problémov, najmä vzťahových. Nechcem to konkretizovať, ale sú to všetko veci spojené s láskou. A v takýchto obdobiach sa mi skutočne ťažko rozhýbava. No všetko zlé je aj na niečo dobré a často tieto skúsenosti potom využívam na javisku.

Psychologicky som si vydedukovala, že ste sa sklamali vo vzťahoch s mužmi.

Dá sa povedať, že áno. Vždy sa snažím hľadať problém aj v sebe, ale nikdy sa mi nepodarilo mať taký trvalý a naplnený vzťah, že by vydržal. Vždy tam boli nejaké problémy zo strany muža, alebo som nebola spokojná ja.

Je to paradoxné, lebo v seriáloch sa okolo vás chlapi len tak hemžia a nemáte o nich nikdy núdzu.

Možno sa to vyčistí časom. Veľa ľudí sa ma pýta, či to nie je práve tým, že v televízii hrám mrchu a muži často nevedia zniesť moju slávu. Mala som partnerov, ktorí nie že by sa nevedeli stotožniť s tým, že som úspešná, ale nevedeli mi robiť reprezentačného partnera v spoločnosti.

A teraz je nejaký na obzore?

Momentálne nie je žiaden, chvalabohu. Teraz som si povedala, že sa budem sústrediť viac na prácu.

V minulosti ste mali staršieho aj mladšieho partnera, boli z brandže?

Nezáleží mi na veku, ale skôr na mentálnej a duchovnej vyspelosti. Časom však vekový rozdiel dosť cítiť. Moji partneri boli zväčša z brandže - hudobníci, tanečníci. A hoci to s nimi nevyšlo, aj tak si myslím, že nakoniec sa dám dokopy s niekým z môjho prostredia, ktorý chápe, o čom je moja práca.

Poďme však k seriálu. Do Búrlivého vína zavítala v úlohe doktorky aj Zdena Studenková, mimochodom, vaša kolegyňa z divadla. Ako spolu vychádzate?

Zo začiatku som sa jej trochu bála. No prajem každému mladému hercovi zažiť pocit, keď ho Zdenka Studenková chytí za ramená a povie: ,Ideš, dobré to je!‛ Veľmi ju obdivujem a vždy sa teším na to, keď spolu hráme predstavenie v divadle. Hoci pôsobí prísne a ako dáma, ktorá si nepustí ľudí k telu, je veľmi príjemná. V maskérni sa spolu dokážeme príjemne porozprávať a nikdy mi nedala pocítiť, že som menejcenná mladá herečka, ktorá niečo nevie.

Stali ste sa tvárou a moderátorkou projektu na chudnutie. Ako ste sa k tomu dostali?

Bol to projekt zameraný na chudnutie a potrebovali moderátorku, nakoniec ma zobrali aj cvičiť a naučili stravovať. Vždy som tancovala a cvičila, no niekedy sú obdobia, keď nestíham. A my herci si váhu musíme strážiť a starať sa o seba, lebo sme stále na očiach a ľudia vedia byť niekedy veľmi krutí.

Mali ste aj vy nejaké negatívne skúsenosti s diétami a kolísavou hmotnosťou?

Keďže som odjakživa veľa tancovala, s váhou som nemala problémy. No je pravda, že pubertiaci sú krutí, a keď som videla v časopisoch modelky, pozrela sa do zrkadla, začala som si myslieť, že nie som štandard. Nikdy som však brutálne nehladovala, keďže som tancovala vo folklórnom súbore a potrebovala som energiu, aby som neodpadla. Viem, že teraz ma ľudia často porovnávajú, že nie som úplne najchudšia, ale práve to sa chlapom páči.

Každá správna seriálová milenka sa nevyhne chúlostivým scénam. Nemáte problém s vyzliekaním pred kamerami?

Keď idem s niekým do postele a naznačujeme sexuálny akt, nedá sa to robiť v rifliach a bunde. Keď vytvárame ilúziu skutočného života, jemná romantika mi neprekáža. A ako vieme, sex predsa predáva. Keďže hrám mrchu ľahších mravov, je to potrebné. Zvodnú Karin, ktorá sa hrá na Marilyn Monroe, predsa nemôžem hrať vo flanelovom župane, preto som sa zmierila aj s negližé.

Viem, že je to asi herecké tajomstvo, ale kto z vašich hereckých milencov sa lepšie bozkáva - Maroš Kramár alebo Filip Tůma?

(Smiech) Je to ťažká otázka. Zatiaľ som nikdy nemala vášnivú bozkávaciu scénu, vždy to boli len drobné cmučky. Ale musím povedať, že obaja výborne bozkávajú.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!