Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Ďalšia rana pre siroty z Prešova: Po roku prišli o druhú mamu!

Najstaršia Zdenka, ktorá sa o Vlaďku, Žanetu a Aničku starala po smrti ich milovanej mamky sa od nich odsťahovala. 

Dievčatám pred rokom mamka náhle umrela, keď bola na kontrole v prešovskej nemocnici. Veľmi smútili, ale zároveň verili, že so Zdenkou ich čakajú pekné časy. Vtedy nemali na pohreb, dokonca ani na jedlo. Zdalo sa, že nešťastie ich zomklo, zo sestry Zdenky sa stala ich druhá mama. Zostali však veľmi sklamané. „Keď Zdenka odi­šla, chvíľu sme netušili, čo s nami bude. Mali sme plány, že spolu budeme žiť dlho a pekne,“ zverili sa dievčatá. Podľa nich sa najstaršia sestra zrejme chcela vydávať, ale nepovedala im to.

„Len mi jedného dňa ukázala, kde sú kľúče, zabuchla dvere a už jej nebolo,“ vysvetlila Vlaďka (18). Tušili, že Zdenka už s nimi bývať nechce. „Stalo sa to asi pred tromi mesiacmi. Zdenka predtým čoraz viac rozprávala o vydávaní. Keď odišla, hneď sme vedeli, že ju tak skoro znova neuvidíme. Ozvala sa nám len raz, keď sme boli v tábore. Pýtala sa, ako sa máme. Nič viac. Teraz nezdvíha telefón, nereaguje na esemesky. Čo si o tom máme myslieť, keď sa dušovala, že sa o nás postará?“ pýtajú sa školáčky.

Našťastie majú ešte jedného, hoci nevlastného brata. Ukázalo sa, že Maťo je charakter. Nezaváhal ani chvíľu a prebral za nás zodpovednosť,“ povedalo s úsmevom na tvári jedno z dievčat. Momentálne nezamestnaný Maťo (25) sľubuje, že dievčatám pripraví peknú budúcnosť. „Robil som brigádnicky na stavbe, ale už tam nemali pre mňa miesto. Dal som si žiadosť do spoločnosti, kde hľadajú zamestnancov, tak verím, že ma vezmú a budeme na tom predsa len o čosi lepšie ako doteraz, keď máme spoločný príjem zrhuba 500 €.

 

Asi stovku dáme na nájom a zo zvyšku musíme vyžiť. Peniaze však nie sú až také dôležité ako to, že sa máme radi,“ pripomína odhodlane mladý muž. My sa Maťovi tiež snažíme pomáhať, ako sa len dá. Napríklad navaríme, upraceme, umyjeme riad. Spolu to zvládneme,“ uzavreli dievčatá, ktoré túžia po väčšom byte. Momentálne bývajú v jednoizbovom a štyria sa musia tlačiť v jednej spálni.

Vývoj udalostí v rodine mrzí aj najstaršiu sestru. Ja som sa o dievčatá starať chcela, ale došlo k nedorozumeniu a niektorí ľudia boli proti mne. Takže si Maťo vybavil predbežné opatrenie zo súdu, aby mu boli sestry zverené do starostlivosti. Pripadala som si oklamaná, všemožne som sa totiž bila, aby mi ich po smrti mamy dali do starostlivosti a nešli niekam do decáku,“ hovorí Zdenka s tým, že sa odsťahovala, pretože si pripadala, že je tam navyše.

Mám ich veľmi rada, chcem sa s nimi stretávať a pomáhať im, ako to len bude možné. Keď som sa však vybrala na návštevu a pýtala sa Maťa, či mám prísť, povedal, že vraj to je dievčatám jedno. Až mi srdce stislo a radšej som nikam nešla. Je mi ľúto, čo sa stalo,“ dodala na záver Zdenka.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý