Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.08.2014 06:00 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Ako zomierajú gangstri? Z ich posmrtných fotografií behá mráz po chrbte!

Zväčša zomierajú mladí a zastrelia ich buď kolegovia z branže alebo policajti. Taká je štatistika úmrtnosti gangstrov.

Veľa z nich sa zabije aj pri autonehodách a podaktorých roztrhajú nástražné systémy. Keď to tak zhrnieme, sú obeťami životného štýlu, ktorý si sami vybrali. Tu je niekoľko príkladov.

1. Dutch Schultz († 34). Pravým menom Arthur Flegenheimer. Bol to jeden z najmocnejších newyorských gangstrov, ktorý zbohatol na pašovaní alkoholu počas prohibície. Peniaze mu udreli do hlavy a keďže ho významný prokurátor Thomas Dewey chcel dostať do väzenia, Dutch sa rozhodol, že ho dá zavraždiť. Šéfom mafiánskych rodín v New Yorku sa tento nápad nepáčil a preto dali zlikvidovať Schultza, zhodou okolností tým istým komandom, ktoré malo popraviť prokurátora. 23. októbra 1935 komando vbehlo do reštaurácie, kde Schultz sedel aj s tromi kumpánmi a spustilo paľbu. Neprežil ani jeden. Takto to tam vyzeralo, keď sanitky odviezli obete.

2. Benjamin „Bugsy“ Siegel († 41). Vybudoval z Las Vegas hlavné mesto hazardu. Aj napriek tomu, že patril k významným postavám newyorskej mafie, zavraždiť ho dali vlastní, lebo im spreneveril niekoľko miliónov pri výstavbe kasína a hotela Flamingo. V skutočnosti ich spreneverila jeho milenka, ktorá sa dala platiť ako poradkyňa pri zariaďovaní hotelových izieb. Bugsy dokonca zomrel v jej byte, 20. júna 1947. Objednaný vrah ho zastrelil cez okno chvíli, keď čítal noviny.

 

3. Harry „Lucky“ Millman († 26). Vybudoval si povesť gangstra a násilníka v Detroite. Zavraždili ho 25. novembra 1937 nadránom v bare muži z konkurenčného gangu, ktorým vraj kazil obchody. Predstavitelia polície a mesta si prišli pozrieť jeho mŕtve telo a dali sa s ním vyfotiť.

4. Monica Proietti († 27) prezývaná aj „Machine Gun Molly“. Pochádzala z kriminálnickej rodiny v Montreale (Kanada). Jej babka bola zlodejka, prvý muž gangster a druhý lupič. Monica bola šéfkou lupičskej bandy, ktorá vykradla vyše 20 bánk a ukoristila tak 100 tisíc dolárov. Zastrelili ju policajti 19. septembra 1967 po lúpeži v banke a naháňačke po Montreale. Monica nezvládla riadenie, vrazila do autobusu a keď vyskočila, zasiahli ju policajné guľky. Zostali po nej dve deti.

5. Rube Burrow († 35). Bol najznámejším a najhľadanejším vlakovým lupičom v USA od čias Jesse Jamesa. Keď ho konečne zatkli, podarilo sa mu z väzenia ujsť, ďaleko sa však nedostal. Zastrelili ho 8. decembra 1890 na ulici pri prestrelke. Jeho telo v rakve vystavili na železničnej stanici, kde mu zberatelia suvenírov ukradli všetky gombíky z kabáta aj topánky. Veľký šok zažil aj jeho otec, ktorý zhodou okolností prechádzal vlakom cez stanicu a zbadal svojho syna vystaveného v rakve. Telo si vyžiadal a odviezol ho pochovať domov.

6. John Dillinger († 31). Bol gangster a bankový lupič s celonárodnou popularitou v USA. Zastrelili ho v Chicagu 22. júla 1934 traja agenti FBI, keď vychádzal z kina. Veľa sa hovorilo o zrade a najmä o tom, že ho zastrelili od chrbta. Jeho mŕtve telo vystavili v márnici a chodili sa naňho pozerať davy ľudí, čo mu len pridalo na sláve. Natočili o ňom množstvo filmov a výborný je najmä ten posledný, nazvaný Public Enemies (2009), v ktorom ho hral Johnny Depp.

Navštívte aj facebook Krimi magazínu!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?